Contact met Vaartland.nl

 

Als Expat een auto kopen, waar moet je op letten?

Vaartland.nl Jelle
27 november 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Je hebt een aantal jaren als expat in het buitenland gewerkt en komt binnenkort weer terug naar Nederland? Wel zo fijn dat je bij aankomst kan beschikken over je eigen auto. In deze blog vertellen we je waar je allemaal op moet letten wanneer je als expat weer terug komt naar Nederland en je een auto aan wilt schaffen.

Het kopen van een auto als Expat

Wanneer je als expat terugkomt naar Nederland heb je een heleboel dingen om aan te denken. Een nieuw huis, school voor de kids, bankzaken, verzekeringen en natuurlijk een auto. Het is namelijk wel zo handig om een vervoersmiddel te hebben wanneer je terugkomt. Wanneer je als expat naar het buitenland gaat worden de hiervoor genoemde zaken meestal geregeld door je nieuwe werkgever. Maar wanneer je terugkomt naar Nederland is dit een ander verhaal.

Wanneer je lang als expat in het buitenland hebt verbleven was het waarschijnlijk nodig om een lokaal rijbewijs aan te vragen. Maar hoe krijg je dan je eigen rijbewijs weer terug wanneer je weer in Nederland bent?

auto kopen als expat blog

Hieronder een aantal tips.

Zorg dat je weer ingeschreven staat bij een gemeente. Dit is nodig om een eigen verklaring aan te vragen.

Deze eigen verklaring moet je aanleveren aan het CBR (Centraal Bureau voor de Afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen) zodat zij akkoord kunnen gaan met de aanvraag van je rijbewijs. Wanneer je epilepsie hebt of een andere afwijking die invloed heeft op het besturen van een auto heb je ook een eigen verklaring van een huisarts nodig. Zodra het CBR de verklaring heeft goedgekeurd geven zij dit door aan de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) en de RDW geeft dit op haar beurt weer door aan de gemeente waar je bent ingeschreven.
Wanneer de verklaring door de gemeente is ontvangen is het mogelijk om je rijbewijs bij je gemeente aan te vragen.

Wanneer je jouw rijbewijs in het buitenland hebt gehaald en minder dan 195 dagen in het buitenland hebt verbleven dan is het verplicht om in Nederland opnieuw rijexamen te doen voordat je een Nederlands rijbewijs aan kan vragen.

Het online vinden van je nieuwe auto kan gemakkelijk bij ons. Bij Vaartland.nl kan je je nieuwe occasion ook gewoon online bestellen. Zo hoef je dus niet langs allerlei showrooms (best lastig namelijk als je in het buitenland zit.) Op Vaartland.nl vind je ons gehele aanbod aan auto’s die online te bestellen zijn. Dankzij onze professionele fotostudio met 360 graden camera kan je elke auto helemaal van binnen en van buiten bekijken. Zo kan je als het ware in de auto plaats nemen en om de auto heen lopen. Allemaal vanaf je laptop of tablet in het buitenland. Naast volledig zicht op het interieur en exterieur heb je ook inzicht in het nationaal autorapport waarin alle beschikbare staat over de occasion. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en wat de onderhoudsgeschiedenis is geweest.
Wanneer jij je keuze hebt gemaakt kan je de occasion gemakkelijk online reserveren door middel van een aanbetaling. Daarna kan je een tijd en datum kiezen waarop wij je nieuwe occasion bij je afleveren. (bijvoorbeeld de dag dat je weer terugkomt in Nederland). Als we de auto bij je af hebben geleverd heb je de mogelijkheid om een proefrit te maken. Na de proefrit heb je ook nog eens 14 dagen of 500 kilometer de tijd om je nieuwe occasion uit te proberen. Zo weet je zeker dat de occasion die je online besteld hebt ook echt daadwerkelijk bij je past. Ben je toch niet tevreden over je aankoop? Dan kan je de auto gewoon weer terugbrengen naar de dichtstbijzijnde vestiging van Vaartland.nl. en krijg je jouw geld terug. Daar doen we bij Vaartland.nl niet moeilijk over.

 

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl