Contact met Vaartland.nl

 

Volvo S90, een échte Volvo

De Volvo S90 is een luxe en moderne sedan van het Zweedse merk Volvo en de grote broer van de S60. Dit Volvo S90 model is een zakenauto bij uitstek en een ultieme eyecatcher. Hij wordt gekenmerkt door Zweeds vakmanschap met een rustgevend, geraffineerd en verfijnd uiterlijk.

 
 
 
 
 

Zweedse kwaliteit met veel ruimte en comfort 

De eerste generatie Volvo S90 kwam al in 1996 op de markt als opvolger van de Volvo 960. De Zweedse fabrikant wilde het met dit model eens over een andere boeg gooien en dat was duidelijk te zien aan de aandacht die er werd besteed aan het interieur. Dit zag er aanzienlijk luxer en beter verzorgd uit dan bij zijn voorgangers. Hetzelfde geldt voor de uitstraling, de vierdeurs sedan was veel ronder, zachter en minder stug in het design. De Volvo S90 1998 werd daarna opgevolgd door de S80, die tot de herintroductie van de S90 in 2016 het premium model was van Volvo.

Een indrukwekkende verschijning

De Volvo S90 auto is een indrukwekkende verschijning door zijn royale formaat, net geen vijf meter lang, en zijn typerende Volvo-design. Dit model combineert elegantie en kracht. Door de lage aflopende daklijn, de korte overhang en lange wielbasis oogt de sedan sterk zonder zijn elegantie te verliezen. Geen onnodige drukke lijnen en op een paar details na, zoals de opvallende achterlichten waarvan het bovenste gedeelte in horizontale richting is verlengd, is de S90 heel ‘clean’ en daardoor tegelijk ingetogen als tijdloos.

Volvo S90 modellen Vaartland

Luxe en comfort

De ruime maatvoering staat aan de basis van een heel ruim interieur, ook achterin. Zoals we van Volvo gewend zijn, blinkt de S90 uit in het rijcomfort. De stoelen van dit model zijn gemaakt om lange afstanden mee af te leggen met maximaal zitcomfort. Deze zijn ruim te verstellen en in combinatie met een in hoogte en diepte verstelbaar stuur zorgt dit voor een ideale zitpositie. Ook achterin zit je als passagier ruim en comfortabel, zelfs voor lange mensen is er voldoende leefruimte. Daarnaast heeft de bagageruimte een inhoud van 500 liter, wat de bruikbaarheid van het model zeker ten goede komt. Ook de afwerking is precies zoals je van Volvo mag verwachten. Door de gekozen materialen, zoals echt hout en lederen bekleding, straalt het interieur elegantie en luxe uit.

Innovatief in het donker

Het comfort zit hem natuurlijk ook in de innovatieve technische snufjes waar Volvo bekend om staat en die jouw ritten binnen en buiten de stad veraangenamen. Denk aan de 360 graden camera en het Pilot Assist-systeem, waarmee de auto tot snelheden van 60 tot 130 km per uur binnen de lijnen blijft en zo voornamelijk op lange afstanden een zeer aangenaam rijcomfort biedt. Daarnaast is een sterke eigenschap van Volvo natuurlijk het hoge veiligheidsniveau, mede door de City Safety-technologie. De Volvo S90 herkent niet alleen voetgangers en fietsers, maar ook grote dieren op de weg. Zelfs in het donker. In enkele seconden berekent het systeem wat het risico is op een aanrijding en geeft een waarschuwing als dat nodig is. Wanneer je als bestuurder niet reageert op deze waarschuwing, zal het systeem zelf ingrijpen door de auto op het laatste moment zelf tot stilstand te brengen. Op een vergelijkbare manier herkent Active High Beam andere voertuigen en dimt deze automatisch het licht, zodat zelf schakelen tussen dimlicht en grootlicht niet meer nodig is.

Volvo S90 specificaties en uitvoeringen

Traditioneel wordt het model Volvo S90 geleverd met uiteenlopende benzine- en dieselmotoren. Elk met verschillende vermogens en inhoud. De normale uitvoeringen heten Momentum, Inscription en de sportieve R-Design. In de Volvo S90 2017 werd de Momentum aangevuld met Momentum+, die extra binnen comfort biedt maar over het algemeen dezelfde standaarduitrusting had als de reguliere Momentum.

Met de 2018 Volvo S90 heeft er een flinke opruiming plaats gevonden in het leveringsprogramma. Veel uitvoeringen zijn toen komen te vervallen, maar zijn er ook weer een aantal uitvoeringen bijgekomen zoals de Business Pro en Business Luxury. Deze uitvoeringen zijn met de 2019 Volvo S90 nog steeds verkrijgbaar.

 

Bekijk huidige aanbod Volvo S90

Plus- en minpunten van de Volvo S90

+ Zeer betrouwbaar
+ Hoogwaardig rijcomfort
+ Fraai en indrukwekkend uiterlijk

- Diverse euvels bekend
- Minder sportief dan de BMW 5-serie

Volvo S90 Vaartland 2

De Volvo S90 update staat klaar voor de toekomst

In 2020 geeft Volvo de S90 een update en wordt deze vernieuwd met subtiele uiterlijke wijzigingen. De grootste aanpassingen zullen onderhuids plaatsvinden en introduceert Volvo nieuwe milde hybrides, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met maximaal 12 procent omlaag zullen gaan.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl