Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Phaeton – Zakelijk, luxe en krachtig

Een betaalbare, luxe en zakelijke sedan? De Volkswagen Phaeton die van 2002 tot en met 2016 in productie is geweest biedt een stuk meer comfort dan zijn broertje, de Volkswagen Passat. De verschillende generaties volgden elkaar in deze periode in een rap tempo op. Voordat de Volkswagen Phaeton 2016 uit productie werd genomen zijn er vier generaties uitgebracht. De auto richt zich voornamelijk op comfort en luxe en heeft zelfs hetzelfde onderstel als luxepaarden als de Bentley Continental en de Porsche Panamera. Met de VW Phaeton ga je altijd in stijl de weg op en ben je verzekerd van een comfortabele rit.

 

 
 
 
 
 

Comfort en ruimte

De details in de Volkswagen Phaeton auto zijn tot in de puntjes afgewerkt. De auto zit vol met unieke en handige eigenschappen zoals een dehumidifier die voorkomt dat je ruiten aan de binnenkant beslaan. Achterin hebben passagiers een zee aan beenruimte en de elektrisch bedienbare achterklep geeft toegang tot een ruime kofferbak.

Ultieme luxe en snelheid?

Er is één uitvoering van de Volkswagen Phaeton die er echt uitspringt. En dat is de Volkswagen Phaeton Lounge uit 2005. Deze versie is luxer dan andere uitvoeringen. Zo heeft iedere passagier zijn eigen Climate Control, voor en achter is een wijnkoeler aangebracht en er is zelfs een humidor voor sigaren en een broadband internetverbinding.

Maar het grote verschil zit hem in de motor. In deze versie van de Volkswagen Phaeton klopt het hart van een beest. Een 6.0 liter W12 benzinemotor die ruim 400 pk produceert. Daarmee sprint de auto in slechts 6 seconden van 0 naar 100 km/u maar het is vooral de uiterst soepele rit waarom Volkswagen heeft besloten om deze motor aan de range van de Phaeton toe te voegen. De meeste Phaetons zijn begrensd op 250 km/u en zelfs dan hoor je de motor nauwelijks.

 

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Phaeton

Plus- en minpunten van de Volkswagen Phaeton

+ Voor wie veel luxe en een uitermate soepele rit zoekt voor een schappelijke prijs is de VW Phaeton de ideale auto.
+ De motoren zijn allemaal erg krachtig maar in plaats van snelheid richt de Phaeton zich op ultiem comfort. Ook bij hogere snelheden hoor je de motor nauwelijks en dankzij het sublieme onderstel trilt en schokt de auto nauwelijks.
+ Dankzij de grote motoren en het sportieve onderstel ligt de VW Phaeton ondanks zijn hoge gewicht uitzonderlijk goed op de weg.

- De Volkswagen Phaeton is even luxe en comfortabel als een vergelijkbare zakelijke sedan van BMW of Mercedes maar een jonge occasion versie kost dan ook evenveel als een BMW 5-serie of een Mercedes E-klasse occasion.
- Het is een echte zakenauto en daardoor kom je vooral zilveren en zwarte uitvoeringen tegen, wat een beetje saai kan zijn.

Een tweedehands Volkswagen Phaeton kopen?

Veel tweedehands Phaetons zijn voormalige leaseauto’s en hebben dan ook behoorlijk wat kilometers op de teller. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn aangezien de meeste Volkswagens erg lang meegaan. Hou er wel rekening mee dat een jongere Volkswagen Phaeton, zoals de Volkswagen Phaeton 2012, de Volkswagen Phaeton 2014 en de Volkswagen Phaeton 2016, nog redelijk prijzig zijn. Daar krijg je dan ook wel veel luxe opties voor terug zoals Climate Control, een standkachel, stoelventilatie en meer.

Een ander punt dat de prijs van een tweedehands Volkswagen Phaeton bepaalt is de motor. De VW Phaeton is een grote, luxe sedan en dat brengt een hoop gewicht met zich mee. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest weegt de auto tussen de 2200 en 2500 kg. Om dat gewicht soepel in beweging te zetten is een flinke motor nodig. De motorenrange varieert van een 3.2 liter V6 of een 4.2 liter V8 tot de ontzagwekkende 6.0 liter W12 motor.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl