Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Rav4 – Optimaal rijcomfort in de stad en daarbuiten

De Toyota Rav4 is de compact SUV van Toyota en is al sinds 1994 op de markt. Het Toyota Rav4 model is sinds 2018 aan zijn 5e generatie bezig en heeft sinds 2020 ook een hybride versie, de Toyota Rav 4 PHEV. De 4 in Rav4 staat voor de vierwielaandrijving van de auto maar let erop dat niet iedere uitvoering deze aandrijving heeft. Deze versies zijn prijziger en minder zuinig, dus bedenk goed waar je de auto voor wilt gebruiken. Voor veel mensen is de Toyota Rav4 de ideale combinatie tussen de ruimte en zichtbaarheid van een SUV, en de wendbaarheid en zuinigheid van een stadsauto. Het is dan ook geen wonder dat de Toyota Rav4 alleen al in Nederland bijna 25.000 verkocht is.

Dankzij de lange staat van dienst en het feit dat deze Toyota nog steeds in productie is, heb je veel keuze in tweedehands exemplaren. Ontdek het assortiment van Vaartland.nl en kies de auto die het beste aansluit bij je wensen.

 

 
 
 
 
 

Een compleet vernieuwd uiterlijk

De 5e generatie van de Toyota Rav4 2018 ziet er een stuk volwassener uit dan zijn voorgangers. De ronde vormen die zo kenmerkend zijn voor oudere versies zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een typisch ‘SUV-uiterlijk. Compleet met hoge, hoekige wielkasten, een dikke grille en bijpassende velgen. In vergelijking met de Toyota Rav4 2012 is de nieuwste generatie lager en langer, terwijl de bodemvrijheid ook hoger is. Daarmee heeft de auto een sportiever uiterlijk dan je wellicht van een compact SUV zou verwachten.

Groter dan de concurrentie

Omdat de nieuwe Toyota Rav4 2019 langer is dan zijn voorganger hebben passagiers achterin meer beenruimte. Ook de kofferbakruimte is met ongeveer 35 liter toegenomen tot 580 liter en dat is op zijn minst royaal te noemen. Zeker in vergelijking met zijn grootste concurrenten, de VW Tiguan en de Mazda CX5. Deze hebben respectievelijk 60 en 74 liter minder bagageruimte. Een flink verschil dus!

Toyota RAV4 Vaartland.nl

De hybride Rav4 is perfect geschikt voor ruig terrein

De nieuwe Toyota Rav4 is verkrijgbaar met twee soorten hybride motoren. Een voorwiel aangedreven versie met één elektromotor en een vierwielaandrijving met een extra elektromotor op de achteras. En dat maakt de hybride Toyota Rav4 tot een uitstekende off-roader. Elektrisch rijden leent zich erg goed voor rijden in ruig terrein omdat je direct het vermogen en veel koppel tot je beschikking hebt.

 

 

Bekijk huidige aanbod Toyota RAV4

Plus- en minpunten van de Toyota Rav4

+ De bagageruimte van de nieuwste Toyota Rav4 is een stuk groter dan bij zijn concurrenten
+ Kies je voor een hybride met vierwielaandrijving dan krijg je een auto die zowel op de weg als in ruig terrein optimaal presteert
+ De hybride versie ligt niet zwaar op de neus omdat er geen grote motor nodig is. Daardoor merk je niets van het gewicht van de auto tijdens het rijden.
+ De Toyota Rav4 auto is standaard uitgerust met het ‘Safety Sense’ systeem van Toyota met daarin onder andere een voetgangersdetectiesysteem.

- Het multimedia systeem is vrij ouderwets en daardoor langzaam. Dat is onprettig wanneer je tijdens het rijden je instellingen wilt veranderen.
- Het interieur van de Toyota Rav4 is minder luxe dan bij sommige van zijn concurrenten, zoals de Mazda CX5

De Toyota Rav4 PHEV: voor het echte ruige werk

Als de off-road capaciteiten van de standaard hybride nog niet voldoende voor je zijn is er de Toyota Rav4 PHEV. Deze versie heeft een andere motor die in combinatie met elektromotor maar liefst 302 pk levert. Dat is 83 pk meer dan de standaard hybride. Op een gewicht van ongeveer 1,5 ton merk je dit verschil direct in de hoeveelheid koppel bij het optrekken.

 

Veelgestelde Toyota RAV4 vragen

Heeft de Toyota RAV4 vierwielaandrijving?

De Toyota RAV4 is zowel met voorwielaandrijving (2WD) als vierwielaandrijving (AWD) beschikbaar. Zowel de 2.0 VVT-iE als de 2.5 Hybrid zijn beschikbaar als 2WD versie. De 4WD is alleen beschikbaar met de 2.5 Hybrid (222 pk).

Wat kost de nieuwe Toyota RAV4?

De prijs van de Toyota RAV4 begint bij 40.295 euro voor de handgeschakelde 2.0 VVT-iE. De duurste uitvoering is de 2.5 Hybrid (222 pk) Automaat (AWD) voor 48.195 euro.

Wat betekent RAV4?

De Toyota RAV4 werd geïntroduceerd in 1989 op de Tokyo Motor Show. De RAV in RAV4 staat voor Recreational Active Vehicle, de 4 voor vierwielaandrijving.

Waar wordt Toyota RAV4 gemaakt?

De RAV4 wordt gebouwd in de Aicihi-fabriek. Deze bekende fabriek ligt in 'Toyota City'. Ook de Corolla wordt hier gebouwd. Met die auto deelt de RAV4 dan ook veel techniek.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl