Contact met Vaartland.nl

 

Saab – Zweedse luxe en bijzonder design

De Saab is onder de liefhebbers het summum, een bijzondere auto die anders is en niet schreeuwt om aandacht zoals sommige automerken dat zo goed kunnen. En toch kon en kan je met een Saab goed voor de dag komen, het ijs is meteen gebroken, want de kans is groot dat het eerst over je auto gaat en welk Saab model je rijdt. Het merk staat symbool voor onafhankelijkheid en uniciteit, het is dan ook niet raar dat de creatieveling, autoliefhebber, of de autobezitter die zich op een (on)bescheiden manier wil onderscheiden voor dit merk kiest. De Saab bolide heeft het in zich om tegenstellingen aan te trekken. Saab is en blijft een bijzondere auto voor de liefhebber van een unieke eigenzinnige auto waar je met je hele gezin plezier aan kunt beleven.

Alle Modellen

 
 
 
 
 

Saab geschiedenis

De Zweedse fabrikant Saab bestaat al sinds 1937, het bedrijf, de Svenska Aeroplan Aktiebolaget (SAAB), produceert militaire vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog stijgt de vraag naar auto’s en de fabrikant bedenkt zich geen twee keer want hoe ingewikkeld kan het zijn om een rijdend in plaats van een vliegend voertuig te bouwen. En in juli 1947 is de eerste Saab, de 92001, een feit. Dit is eveneens de start van de bekende Saab motoren, in die periode nog een vernieuwende tweetaktmotor. Maar daar bleef het niet bij, het eerste Saab model kreeg een revolutionaire aerodynamische vormgeving, hij was tenslotte door vliegtuigbouwers ontworpen, voorwielaandrijving en voor de veiligheid een kooiconstructie.

saab modellen vaartland

Saab een Zweeds sprookje met een abrupt einde

Een unieke auto is geboren en een mooie toekomst wacht, maar dan komen er verschillende overnames en wordt Saab 2000 tot 2010 een volle dochter van General Motors, onder Opel. Je kunt je misschien voorstellen dat er geen groter verschil is tussen de eigenzinnige Saab en de familie georiënteerde Opel. Het imago van Saab krijgt een grote deuk wat meteen resulteert in dalende verkoopcijfers en het begin van het einde is begonnen. Helaas kan ook autofabrikant Spijker Cars het tij voor dit Zweedse merk niet meer keren en na het faillissement van het Zweedse merk wordt 2012 Saab verkocht aan NEVS (National Electric Vehicle Sweden). Door een gerechtelijke uitspraak mag NEVS de merknaam SAAB niet gebruiken voor nieuw geproduceerde auto’s. De naam voor de nieuwe auto wordt officieel NEVS.

Betrouwbaarheid verschillende Saab modellen

In de loop van de jaren zijn er verschillende Saab modellen geweest van de Saab 92 tot de Saab 96 en van de Saab stationwagen (ook wel Estate genoemd) tot de Saab Sonett, de tweepersoons sportcoupé. De bekende Saab motoren of turbomotoren zijn vanaf 1977 beschikbaar in de Saab modellen. De Saab 99 was overigens het eerste Saab model met deze turbomotor.

Saab modellen vaartland betrouwbaar

Saab modellen houden karakteristieke Saab kenmerken

De 1998 Saab 9-5 is de tweede Saab bolide die groter en ruimer is en ondanks het grotere koetswerk blijven de Saab kenmerken overeind. Het contactslot vind je nog steeds tussen de voorstoelen, het bijzondere en herkenbare Saabdesign, de degelijke carrosserie of de Saab motor de kenmerken zorgen dat de auto helemaal Saab is. Deze 9-5 Saab 1998 wordt vervangen door het laatste Saab model dat van de band afrolt de tweede generatie 9-5 2010 Saab. Voor de Saab liefhebbers een fijne middenklasser gezinsauto die nog steeds als occasion te koop is.

 


Bekijk huidige aanbod Saab

Plus- en minpunten van een Saab

+ Betrouwbaar
+ Veilig
+ Comfortabel

- Één bobine stuk, alle vier vervangen
- Gasklep kan blijven hangen door vervuiling
- Loshangende hemelbekleding

De elektrische Saab 2019 is de nieuwe NEVS 9-3

NEVS 9-3 Concept en NEVS 9-3 X Concept zijn de twee modellen die door NEVS speciaal voor de Chinese markt geproduceerd worden en meedoen aan het autodeelproject van de Chinese stad Tianjin. Deze elektrische NEVS 9-3 zijn geproduceerd met een Wifi hotspot, smartphone app voor de accustatus en een ACAC een ‘Always Clean Air Cabin’ filter voor een optimale luchtkwaliteit in de auto, wat superfijn is in periodes dat er veel smog in de stad is.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl