Contact met Vaartland.nl

 

Porsche Taycan, een brede glimlach en maximaal enthousiasme

De Porsche Taycan is een vol-elektrische vierdeurs coupé met optimaal comfort voor 4 personen. Het gehele design van de Taycan Porsche straalt enthousiasme uit. De kenmerkende vormgeving van de elektrische Porsche Taycan is puur, expressief en tijdloos. Dit wordt benadrukt door de dynamische en vlakke flyline. De Matrix LED-koplampen zijn het opvallendste detail van de voorzijde. Deze lijken wel te zweven!

porsche taycan vaartland
 
 
 
 
 

Stap in de Porsche Advanced Cockpit

Adembenemend interieur

Het interieur van de Taycan Porsche is adembenemend. De Porsche 911 uit 1963 diende als inspiratiebron en is geoptimaliseerd naar de huidige moderne tijd. Het multifunctionele, sportieve GT stuur (optioneel bij een Sport Chrono Package), de comfortabele lage stoelen en het innovatieve 16,8 inch Curved Display in de Porsche Advanced Cockpit prikkelen alle zintuigen en bieden ultramodern comfort op maat. Het instrumentenpaneel van de Porsche Taycan heeft een minimalistisch en hedendaags uiterlijk gekregen en is eenvoudig te bedienen door middel van de bedienvelden met Direct Touch Control. Het head up-display toont de belangrijkste informatie vervolgens direct in het zicht van de bestuurder.

Je kan kiezen voor een glazen panoramadak om een licht en ruimtelijk gevoel te creëren. Optioneel is er ook een geprofileerde variant van het panoramadak beschikbaar. Deze is gemaakt van aluminium en heeft een verlaging in het midden. Hiermee lijkt de elektrische Porsche Taycan in de autosport thuis te horen!

Het optionele Sport Chrono Package

Een populaire optie is het Sport Chrono Package van Porsche. Dit voorziet het interieur van extra sportieve elementen, zoals een ronde secondeteller (een chronometer) centraal bovenop het dashboard. Daarnaast bevat dit pakket onder andere dynamische motorsteunen, bandenspannings-en temperatuurcontrole systemen en een draaiknop voor verschillende rijstanden. Zo haal je alles uit jouw Porsche Taycan!

Aan ruimte geen gebrek

De standaard uitvoering van de Taycan heeft vier zitplaatsen, maar tegen meerprijs kan er een volledige achterbank besteld worden waarmee de Porsche Taycan een vijfzitter wordt. De Porsche Taycan heeft een laadvermogen tussen de 379 liter en 1.196 liter afhankelijk van uitvoering en neergeklapte achterbank.

Het grote broertje

De Porsche Taycan Cross Turismo en de Porsche Taycan 4S Cross Turismo zijn de grotere broertjes van de Porsche Taycan en de Porsche Taycan 4S. Dit zijn stationwagens. Technisch is de Cross Turismo vrijwel identiek aan de reguliere Taycan, maar de wagen is veel ruimer en praktischer. Bovendien heeft de Porsche Taycan Cross Turismo altijd vierwielaandrijving. De basisversie wordt daarom ook wel Taycan 4 genoemd.

Robuuster en ruimer

Het exterieur van de Porsche Taycan Cross Turismo is robuuster. De daklijn trekt verder naar achter, de achterruit is groter en hij heeft een dakspoiler. Ook het interieur van de Cross Turismo is ruimer opgezet. Er is voor de passagiers op de achterbank wel 45 mm meer hoofdruimte. Daarnaast biedt de Porsche Taycan Cross Turismo 446 liter bagageruimte. Wanneer de bank plat gaat ontstaat er zelfs een ruime 1.212 liter aan bagageruimte.

De topsnelheid van Porsche

De elektrische Porsche Taycan doet zijn naam eer aan. Zowel de Taycan en de Taycan Cross Turismo bewijzen met hun actieradius een echte Porsche te zijn. De standaard Porsche Taycan heeft een accucapaciteit van 300 kW/408 pk en accelereert van 0 naar 100 km per uur in 5,4 seconden met Launch Control. Deze functie staat garant voor maximale acceleratie vanuit stilstand. De Porsche Taycan Turbo is de snelste uit de reeks en accelereert van 0 naar 100 km per uur in 2,8 seconden met Launch Control. De krachtigste varianten zijn de Porsche Taycan Turbo S en de Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo met een accucapaciteit van 560 kW/761 pk. Hiermee ligt de actieradius tussen de 333 km en de 521 km.

De topsnelheid van deze range varieert tussen de 220 km per uur en 260 km per uur. De absolute topper hierin is de Taycan Turbo S Cross Turismo. Deze bereikt met een 560kW overboost-vermogen 761 pk, waarmee je in een schamele 2,8 seconden naar 100 km per uur optrekt met Launch Control.

Bekijk huidige aanbod Porsche Taycan

Pluspunten van de Porsche Taycan

+ Een actieradius tussen de 333 km en de 521 km
+ Een laadvermogen van 270 kW
+ Expressief en tijdloos design

Minpunten van de Porsche Taycan

- Met 2.230 kg een zwaargewicht onder de auto’s
- Een krappe in- en uitstap

Veelgestelde Porsche Taycan vragen

Is de Porsche Taycan elektrisch?

De Porsche Taycan is de 1e elektrische sportwagen van Porsche en heeft een actieradius tussen de 333 km en de 521 km. De sensationele rijeigenschappen en het sublieme comfort zijn kenmerkend voor deze Porsche.

Hoeveel kilometer kan de Porsche Taycan?

De Porsche Taycan heeft een maximale actieradius van 521 km (range stad WLTPM Performanceaccu Plus). De gemiddelde actieradius van de Porsche Taycan ligt op zo’n 393 km (wanneer de auto gecombineerd gebruikt wordt voor zowel lange afstanden als in de stad).

Hoe snel laadt een Porsche Taycan op?

Bij een AC-laadpunt met 9,6 kW wordt de lege accu van een Porsche Taycan in circa 9,5 uur volledig opgeladen. Aan een snellader van 50 kW laadt de Porsche zich van 5% tot 80% op in zo’n 93 minuten.

Wat kost een Porsche Taycan?

De consumentenadviesprijs van de Porsche Taycan is € 89.200. Hiervoor krijg je de basis uitvoering met een accubereik van 300 kW en 408 pk. Deze Porsche haalt een topsnelheid van 230 km per uur.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl