Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot 307 een succes story

De Peugeot modellen boekten auto voor auto succes. De Peugeot 307 is een fijne gezinsauto en heeft veel prijzen gewonnen waaronder de 'Gezinsauto van het jaar 2002'. Gezinnen hebben hun stem uitgebracht voor de auto die in hun ogen het beste voldoet aan de eisen voor hun gezin. Een groot compliment voor de Peugeot 307 2002.

De Peugeot 307 2001 wordt in het voorjaar geïntroduceerd. Tijdens het ontwerpen heeft de Franse autofabrikant voor de zekerheid wel met een schuin oog gekeken naar zijn voorganger, de 306. En om een stukje herkenning te scheppen met zijn voorganger werd de voorkant van de Peugeot 307 een bijna exacte kopie. Gelukkig bleef het daarbij. Het model Peugeot 307 is ontworpen met een hogere instap en groot ruimtegevoel, waarbij je als bestuurder een beter overzicht over het verkeer hebt als je met je gezin op pad bent. Dit model is verkrijgbaar met zowel 3- als 5-deuren. Wil je iets makkelijker parkeren in de stad? Kijk dan naar de Peugeot 207. Wil je wat meer luxe? Kijk dan naar een Volkswagen Golf.

 

 
 
 
 
 

Peugeot 307 specificaties

De Peugeot 307 motor is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar met een benzine of dieselmotor naar keuze. Maar wat interessanter is, is dat de Peugeot 307 2001 met een dynamische stabiliteitscontrole (ESP) is uitgevoerd.  Dit model is de eerste Franse auto met het Bosch 5.7 systeem met proportionele autokleppen. De vier functies in dit systeem hebben een aantal voordelen voor de bestuurder:

  • Groter rem effect door de elektronische remkrachtverdeling, voor meer stabiliteit en rijcomfort
  • Een kortere remweg, dankzij ABS, meer stabiliteit en betere bestuurbaarheid als je plotseling remt
  • Vermindering van het motorkoppel en het afremmen van een doorslippend wiel dankzij de antislipregeling (ASR) deze houdt controle over de grip van de aangedreven wielen
  • Behoud van koersstabiliteit binnen fysieke grenzen, waarbij de dynamische stabiliteitscontrole (ESP) het rijgedrag vergelijkt met de werkelijke situatie.

Peugeot 307 2003 serie uitbreiding

In 2003 komt er een toevoeging aan de Peugeot 307 modellen serie, de CC. Ook in de coupé cabrio uitvoering was de wens om de voorganger te upgraden. Voorzien van het bekende stalen opvouwbare dak werd dit model geleverd met een 2.0 16v motor, zowel handgeschakeld als automaat. De Peugeot 307 2004 is een 1.6 16v met 110 pk en met deze uitbreiding is voor de liefhebbers een instapmodel beschikbaar.

De Peugeot 307 2005 tijd voor een opfrisbeurt

In 2005 is het tijd om de Peugeot 307 205 onder handen te nemen. De facelift is het meeste zichtbaar bij de neus die totaal vernieuwd wordt. De grille boven de bumper is verdwenen zodat er plaats is voor een grotere grille met mistlampen in de bumper. Ook deze mistlampen worden opgeleukt en voorzien van een chromen ring, terwijl de koplampen groter worden. De facelift van de voorkant wordt afgemaakt met een nieuwe motorkamp. 

Hier blijft het niet bij, ook in het interieur worden de nodige aanpassingen doorgevoerd waarbij gebruik wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardiger materiaal. Onder de nieuwe motorkap is er eveneens een aantal zaken aan het tijdsbeeld aangepast met de 1.4 16v motor. De diesels werden voorzien van nieuwe motoren, die PSA samen met Ford ontwikkeld heeft, de 1.6 HDi met 90 pk, 1.6 HDiF met 110 pk en een 2.0 HDiF met 136 pk.

Samenwerking voor de perfecte motor Peugeot 207

De Peugeot Société Anonyme (PSA) heeft een lange historie en is opgericht in de vorige eeuw in 1965. Het duurt nog een aantal jaar voordat Citroën zich toevoegt aan de PSA-organisatie en dit merk wordt gevolgd door Opel, Vauxhall en DS Automobiles. De productievoordelen voor de verschillende merken zijn groot zowel op het gebied van innovatie als budget. Zoals bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van de motor Peugeot 207. De twee turbo’s met interkoeling met 112 kW en 130 kW zijn bijvoorbeeld ook in de Mini gebruikt.

 


Bekijk huidige aanbod Peugeot 307

Plus en minpunten van de Peugeot 307

+ Ruimte
+ Zuinig
+ Technologie door samenwerking verschillende merken in de PSA Groep

- Frans comfort ontbreekt
- Gebrek aan power in de 1.4 Peugeot versies
- Uitvallen stuurbekrachtiging bij oververhitting

Peugeot’s e-Legend Concept car

Een volledig elektrische auto uitgevoerd in retrodesign. Kun je het je al voorstellen? Het is 2018 als Peugeot een baanbrekende concept car presenteert. Met hoogstandje techniek is er ook gedacht aan het design van de mooie coupé. Voor het uiterlijk heeft de Franse Fabrikant ver in de tijd teruggekeken, naar de 504 Coupe, maar daar stopt elke overeenkomst met het verleden. De e-Legend Concept car heeft alle technologische ontwikkelingen in zich die je van een A-merk mag verwachten. Een zelfrijdende auto die jou in de gelegenheid stelt om te relaxen en wellicht die vergadering te volgen waar je niet bij kan zijn omdat je onderweg bent naar een afspraak. De ultieme efficiency, maar bovenal gaat deze auto om het genieten. Een prachtig vormgegeven auto die klaar is voor de nabije toekomst van autonoom rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl