Contact met Vaartland.nl

 

Nissan X-Trail – De vernieuwde SUV voor het hele gezin

De originele 2000 Nissan X-Trail was een volbloed terreinwagen maar sinds de lancering van het model heeft de Nissan X-Trail ingrijpende veranderingen ondergaan. De nieuwe generatie, de Nissan X-Trail 2007, zag er al uit en voelde al veel meer aan als een luxe SUV en met de introductie van de derde generatie, waaronder de Nissan X-Trail 2017, de Nissan X-Trail 2018 en de Nissan X-Trail 2019, was de metamorfose compleet. Nissan heeft sindsdien ook de verlengde Qashqai uit het leveringsprogramma geschrapt en de Nissan X-trail vult het gat dat daardoor ontstaan is mooi op als grote gezinswagen met 7 zitplaatsen.

 
 
 
 
 

Tip bij het aanschaffen van een X-Trail

Voor wie de Nissan Qashqai wat aan de kleine kant vindt, biedt de Nissan X-trail uitkomst. Nieuwere exemplaren beschikken over de 1.6 liter benzinemotor van Nissan, waarmee de auto genoeg vermogen heeft en je bovendien niet teveel betaalt. Er is ook een dieselversie met vierwielaandrijving beschikbaar maar deze is in Nederland erg duur vanwege de hoge BPM.

Optimaal gebruikmaken van de ruimte

Dankzij een sensor aan de achterkant kun je bij de nieuwe Nissan X-Trail uit 2017 de kofferbak openen met een simpele voetbeweging. Handig wanneer je je handen vol hebt. Sinds de make-over van de Nissan X-Trail is ook de kofferbakruimte met 15 liter toegenomen tot een totaal van 565 liter. Waar bij de meeste auto’s alleen de voorstoelen verschoven kunnen worden, kun je bij deze Nissan ook de achterbank naar voor en naar achter schuiven en kan de rugleuning van iedere stoel verzet worden. De Nissan X-Trail is al een grote auto maar met dergelijke aanpassingen maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

De rijervaring in de nieuwe Nissan X-Trail

Dankzij het nieuwe, afgeplatte stuurwiel is het makkelijker om in te stappen en dat is met name prettig voor mensen met lange benen. De Nissan X-Trail auto absorbeert hobbels in de weg met gemak en zorgt voor een ontspannen rit. Voor een grote auto is de besturing wel wat aan de lichte kant en dankzij de hoge koets rolt de Nissan X-Trail vrij veel over in de bochten.

Net als bij veel andere modellen is de Nissan X-Trail verkrijgbaar met een groot panoramadak. Dat ziet er schitterend uit maar het betekent ook dat het plafond lager komt te liggen en dat merk je vooral aan de hoofdruimte achterin.

Nissan X-trail modellen Vaartland

Veilig en ontspannen de weg op dankzij technologisch vernuft

Onder andere op het gebied van veiligheid zit je goed met de Nissan X-Trail. Als standaard krijg je een automatisch remsysteem met voetgangerherkenning. Daarnaast beschikken nieuwe X-Trails over het ProPILOT systeem van Nissan. Dit is een vorm van autonoom rijden waarbij de auto zelf op vooraf ingestelde afstand van zijn voorganger blijft rijden. Nog spectaculairder is dat het systeem de auto zelf kan laten stoppen en weer laat meerijden op de juiste snelheid.

 


Bekijk huidige aanbod Nissan X-Trail

Plus- en minpunten van de Nissan X-Trail

+ De Nissan X-Trail is een grote auto met veel bagageruimte
+ Bij de meeste uitvoeringen heb je de mogelijkheid om een derde rij stoelen op te klappen
+ Aantrekkelijke opties zoals het ProPilot systeem zorgen voor een extra comfortabele rit

- Dankzij de hoge koets helt de X-Trail vrij ver over in de bochten
- 4x4 is alleen mogelijk bij dieselversies
- Voor een grote auto is de besturing aan de lichte kant

De hybride Nissan X-Trail

In navolging van veel andere merken, heeft Nissan ook een hybride versie van zijn grote SUV uitgebracht. De hybride Nissan X-Trail variant is uitgerust met een 2.0 liter benzinemotor van 141 pk en een elektrische motor die nog eens 40 pk levert. De auto maakt gebruik van regeneratief remmen, wat betekent dat de energie die vrijkomt bij het remmen gebruikt wordt om de accu op te laden. De hybride Nissan X-Trail is vanwege de grote battery pack niet verkrijgbaar met een derde rij stoelen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl