Contact met Vaartland.nl

 

Ontdek de onmiskenbare kracht van de Mazda CX 5

De Mazda CX 5 is een rijk uitgeruste en krachtige cross-over. Het design is gebaseerd op het Japanse KODO (Soul of Motion, Ziel van Beweging) en bevat een strak lijnenspel met de nodige verfijning. Dit geeft de Mazda CX 5 2021 een typische Mazda-uitstraling.
Er zijn een aantal interessante updates uitgevoerd ten aanzien van de Mazda CX-5 2018, de Mazda CX-5 2019 en de Mazda CX 5 2020. Zowel van binnen en van buiten. Bovendien is de Mazda CX 5 2021 uitgerust met een nieuwe krachtbron; een dieselmotor. Ontdek alle Mazda cx-5 specificaties.

mazda xs-5 vaartland
 
 
 
 
 

Mazda CX 5 uitvoeringen

De Mazda CX 5 is beschikbaar als Standaard-, Comfort-, Sportive-, Luxury- en Signature uitvoering. Ook is er de keuze uit een 6-bak handgeschakelde versnelling of een Mazda CX 5 automaat. De Mazda CX 5 is verkrijgbaar vanaf € 36.990.

Een verfijnd, nieuw jasje

Bijzonder rijk en comfortabel Mazda CX 5 interieur

Dankzij de doordachte geluidsdemping is de Mazda CX 5 ongekend stil van binnen. Een absolute upgrade in verhouding tot bijvoorbeeld de Mazda CX 5 2018. De bijzonder rijke uitrusting omvat onder andere een groot 10,25 inch multimediascherm, LED-interieurverlichting, een Bose premium audiosysteem en een optioneel schuif- of kantel panoramadak. Aan alles is gedacht bij het Mazda CX 5 interieur.

Alle elementen zijn zo ontworpen dat je ze intuïtief kunt vinden en ze niet onnodig afleiden tijdens het rijden. Daarom is het infotainmentsysteem direct in het zicht geplaatst en gemakkelijk te bedienen met de HMI Commander of via spraakbediening.

Functionele bagageruimte

Wat verder direct opvalt is de grote en functionele bagageruimte. De kofferbak biedt 477 liter bagageruimte. Door de achterbank neer te klappen is dit eenvoudig uit te breiden tot wel 1.377 liter.

Verfijnd exterieur

Alle elementen van de Mazda CX 5 zijn in balans en geven de auto een dynamisch karakter. De auto oogt ook groter dan de Mazda CX 5 2020, maar is dit niet. Het exterieur van deze 5-deurs cross-over kenmerkt zich door het strakke lijnenspel, de 19 inch lichtmetalen velgen, een robuuste grille en de typerende smalle LED-koplampen. De adaptieve LED-lampen passen zich automatisch aan in elke situatie. Zo draaien ze mee in de bocht en wordt de lichtbundel automatisch aangepast wanneer er een tegenligger je tegemoet komt rijden.

Kracht en veiligheid

Onmiskenbare kracht

De Mazda CX 5 heeft een ongekende trekkracht voor een auto van dit kaliber. Het trekgewicht varieert van 1.800 tot 2.100 kg. Hiermee trekt de Mazda eenvoudig een caravan, trailer of aanhangwagen.

Het vermogen zit niet enkel in de trekkracht. De CX-5 is voorzien van vierwielaandrijving voor een stevige wegligging en krachtige grip. Hiermee rijd je zelfs op ruw terrein zonder zorgen. Bovendien is de Mazda CX 5 2021 optioneel uitgerust met een nieuwe krachtbron; een dieselmotor. De krachtige Skyactiv-motoren bieden een vermogen van 165 pk in de standaard uitvoering tot 194 pk in de Luxury- en Signature uitvoering.

Hoogwaardige veiligheidsuitrusting

Mazda maakt gebruik van i-Activsense. Dit staat voor de veiligheidsfuncties in jouw Mazda. De uitgebreide veiligheidssystemen zorgen ervoor dat je met zekerheid achter het stuur stapt. De Mazda CX 5 is standaard uitgerust met G-Vectoring Control (GVC) en Adaptieve Cruise Control met Stop and Go-functie. De Lane Departure Warning en Lane Keep Assist houden jou op de juiste rijstrook en de Blind Spot Monitoring houdt de dode hoek in de gaten tijdens het rijden. Bovendien is het mogelijk om een digitale 360° monitor met vier camera’s aan te schaffen waarmee het manoeuvreren in krappe ruimtes een stuk makkelijker gemaakt wordt. Daarmee creëer je meer controle, minder inspanning en meer rust tijdens het rijden.

Bekijk huidige aanbod Mazda CX-5

Voordelen van de Mazda CX-5

+ Enorme trekkracht tussen de 1.800 en 2.100 kg
+ Vermogen tot wel 194 pk
+ Stijlvol vormgegeven volgens het Japanse KODO design

Nadelen van de Mazda CX-5

- Het infotainmentsysteem is niet erg modern

Veelgestelde Mazda CX-5 vragen

Waar wordt Mazda CX 5 gemaakt?

De Mazda CX 5 wordt geproduceerd in Hiroshima, Japan. Dit is de enige fabriek van Mazda waar de CX-5 van de band af rolt.

Wat mag de Mazda CX 5 trekken?

De Mazda CX 5 heeft, afhankelijk van de uitvoering, een trekgewicht van 1.800 tot 2.100 kg. Daarmee mag de Mazda CX 5 standaard meer trekken dan de meeste concurrenten in deze SUV-klasse.

Welke uitvoeringen van de Mazda CX 5 zijn er?

De Mazda CX 5 wordt uitgegeven in 5 uitvoeringen; de Mazda CX 5, Mazda CX-5 Comfort, de Mazda CX-5 Sportive, de Mazda CX-5 Luxury en de Mazda CX-5 Signature. Deze uitvoeringen variëren in prijs van € 36.990 euro tot € 44.390.

Hoe rijdt een Mazda CX 5?

Je voelt de eenheid tussen jouw en de auto op het moment dat je in de Mazda CX 5 stapt. De Mazda is gebouwd rondom comfort, waardoor dit een heerlijke auto is om mee onderweg te zijn.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl