Contact met Vaartland.nl

 

Kia Venga - Speciaal gemaakt voor Europa en de stad

De Kia Venga gaat al een tijdje mee, de Venga werd in 2009 geïntroduceerd en is sinds de Kia Venga 2012 op de Nederlandse markt. De Kia Venga is een leuke praktische auto die vooral erg is gericht op het dagelijks gebruik. De Kia Venga is in Europa een erg populaire auto en dit is Nederland niet anders. De Kia Venga is een auto die speciaal is ontworpen voor de Europese markt, de Venga wordt geproduceerd in Europa en is ook uitsluitend leverbaar in Europa.

Het is een leuke maar toch kleine MPV die in het B-segment valt. Het is een MPV maar Kia probeert dit zo min mogelijk te laten zien bij de Venga, de Venga mag zich tot concurrent van o.a. de Opel Meriva en de Ford B-max rekenen. Het mooie van de Venga is dat het een auto is met erg veel ruimte maar dat de auto dit niet doet uitstralen.

 
 
 
 
 

Kia Venga modellen met extra laadruimte

De Venga is een praktisch ingerichte auto en heeft veel been- en hoofdruimte, ook is de laadruimte van 440 liter ruim voldoende voor het type auto. De been en hoofdruimte achterin is tevens ook erg goed. Qua uiterlijk is het erg smaakgevoelig welke auto er het mooist is, je kan misschien wel zeggen dat de Kia er het minst spannend uitziet maar dit is natuurlijk per persoon verschillend. Bij de materiaalkeuze voor het interieur is er veel gebruik gemaakt van hard plastic maar dit is wel erg goed afgewerkt en ziet er best netjes uit.  

Je ziet de Venga misschien iets minder op de weg dan zijn concurrenten maar dit wil niet zeggen dat hij minder goed is. De ontwikkeling van deze auto is een bewuste keuze van Kia geweest voor op de Europese markt, er is gekeken welke vraag naar auto’s hier voornamelijk is en wat wij graag willen zien qua styling. Het enige dat niet Europees is aan de Venga is de naam. De Kia staat op hetzelfde platform als de Hyundai ix20 en toont ook veel overeenkomsten. Beide auto’s doen het erg goed en voldoen ook zeker aan de verwachtingen van de consument. De eerste generatie was leverbaar van de Kia Venga 2010 tot de Kia Venga 2015.

Met de Kia Venga 2015 kwam er een subtiele facelift waar wat cosmetische aanpassingen werden gedaan. Het nieuwe model was leverbaar vanaf 2015 en in dit jaar zijn beide modellen dus te vinden. De nieuwe generatie bestaat uit de volgende modellen:  

De Kia Venga 2018 was het einde van dit model, mede door de inzakkende verkoopcijfers heeft Kia besloten om dit boek te sluiten. Er zal ongetwijfeld wel weer een hippe opvolger van deze leuke auto gemaakt worden maar hiervoor moeten we waarschijnlijk nog even geduld hebben.  

Afhankelijk van wat je zoekt in een auto is er genoeg keuze bij Kia. De auto is leverbaar met verschillende motoren en ook is er een ruime keuze aan styling pakketten (Kia Venga specificaties):  

- X-pect 
- X-tra 
- X-ecutive  

En na de facelift:  

Comfort Pack 
Plus Pack 
Super Pack 
ExecutiveLine  

Betrouwbaarheid staat centraal bij de Venga

De Kia Venga is een zeer betrouwbare auto en komt goed uit de test op het gebied van betrouwbaarheid. Tevens levert Kia zijn auto’s met 7 jaar garantie en dit is natuurlijk ook een groot voordeel van Kia. Let wel altijd goed op welke voorwaarden hiervoor gelden. De garantie is namelijk niet geldig op alle onderdelen en garantieclaims.  Qua tevredenheid bij de klanten scoort de Kia Venga ook erg goed, de Kia wordt namelijk gemiddeld beoordeeld met een 7,6 en dit is een prima score. De Ford B-max doet het echter nog beter met een 8,2 en de Opel Meriva blijft ver achter met een 6,6.  

Uit onderzoek zijn een aantal plus en-minpunten inzichtelijk geworden en die zijn hieronder weergegeven.  

 


Bekijk huidige aanbod Kia Venga

Plus en minpunten van de Kia Venga

+ Prijs/kwaliteit verhouding
+ Erg praktische auto
+ Voldoende zit-en bagageruimte
+ Zeven jaar garantie bij aanschaf van een nieuwe Kia
+ Ruime keuze stylingpakketten 

- Het onderstel is niet geweldig
- Saai interieur   

Actualiteit 

De Kia Venga is een auto die niet zo actueel meer is. Dit komt mede doordat er in 2018 een punt achter de productie is gezet en dit betekent dat er geen ontwikkeling voor gaande is. Echter is het laatste model nog wel uitgerust met alle hoognodige functies en accessoires. 

Conclusie 

De Kia Venga is een erg fijne en betrouwbare auto die je niet zomaar in de steek zal laten. Als gezinsauto is hij zeer geschikt en tevens ook erg betaalbaar. Helaas is de productie stopgezet en zullen er geen nieuwe modellen meer van komen. Wel zijn er tweedehands genoeg te vinden waardoor het toch nog mogelijk is om van deze auto te genieten. Wij zouden het zeker niet afraden om te kiezen voor de Kia Venga.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl