Contact met Vaartland.nl

 

Jaguar E-type – Zoals je een oldtimer graag ziet

In 1963 werd de eerste variant van de Jaguar E-type uitgebracht door het Engelse bedrijf Jaguar. Hiermee werd direct het merk op de kaart gezet met de mooiste auto ter wereld, aldus Enzo Ferrari. De auto is niet alleen mooi om te zien maar was toentertijd zijn concurrenten al ver vooruit door de 5.3 V12 motor met 295 pk. Dit is niet alleen een auto voor de langzame ritten dus. Het sportauto DNA zie je terug in het ontwerp en in de kracht waarmee deze auto zich over de weg beweegt. Het DNA van een sportieve GT vind je zelfs terug in de F-Pace en F-type die Jaguar nu maakt. 

 
 
 
 
 

Welke Jaguar E-type modellen zijn er te koop?

Jaguar bracht 3 modellen uit in de 15 jaar dat de auto werd geproduceerd. Een 2-deurscoupé, de 2+2 fastback coupe en de 2-deurs roadster. In alle gevallen heeft de auto dezelfde looks met een lange klassieke voorkant en de zitpositie aan de achterkant van de auto.

De Jaguar E-type is het doorontwikkelde en uitgewerkte model van het D-type raceauto. Het merk Jaguar werd op de kaart gezet met deze straatauto en het model werd 15 jaar lang gevoerd binnen Jaguar. Een Jaguar E-type 2018 zul je niet zo snel tegenkomen, een Jaguar E-type 1974 daarentegen wel. De auto is al jaren niet meer verkrijgbaar als nieuw model maar is nog steeds erg populair als klassieker waar graag mee gereden wordt.

E-type in een nieuw elektrisch jasje

De populariteit van de Jaguar E-type heeft ervoor gezorgd dat Jaguar heeft bedacht het Jaguar E-type model in een nieuw jasje te stoppen, en niet zomaar één. De klassieker wordt voortaan in een volledig elektrische variant uitgebracht. De looks van toen met de techniek van nu. De volledig elektrische auto staat op dit moment op de planning en er is nog geen definitieve datum bekend wanneer hij op de markt komt.

Jaguar E-type Vaartland

Jaguar E-type specificaties

Deze raceauto in de basis kon natuurlijk niet anders dan een sterke motor meekrijgen. De 3.8 motor leverde een topsnelheid van 246 km/u. De iets sterkere V12 motor haalt ondanks zijn kracht een iets lagere topsnelheid, mede door zijn zwaardere onderdelen. De E-type redt daarbij de 100 km/u in 6,7 seconden wat hedendaags al geen slechte score is maar helemaal niet als je deze auto in zijn tijd plaatst. Een auto waarmee je nog steeds een heleboel auto’s mee inhaalt op de weg ondanks zijn leeftijd.

De Jaguar E-type auto is niet te missen met zijn typerende uiterlijk. Ook de binnenkant is opvallend en bevat uiteraard andere specificaties dan je gewend ben van de hedendaagse modellen. Standaard werd de E-type uitgerust met o.a.

  • Verstelbare rugleuning
  • Zwart vinyl dashboard
  • Kuipstoelen
  • Stuurbekrachtiging (vanaf de derde generatie standaard)

Optioneel kon er gekozen worden voor leren bekleding en airconditioning.

jaguar e type modellen vaartland

Er zijn veel klassiekers te koop die bovenstaande specificaties voeren. Je kunt echter ook volledig uitgebouwde varianten vinden met meer opties dan de standaard ooit aanboden. Af en toe duikt er nog een heel oud model ergens op die nog opfrisser kan gebruiker, kun je deze bemachtigen dan kun je het opknappen natuurlijk ook zelf oppakken.


Bekijk huidige aanbod Jaguar E-Type

Plus- en minpunten van de Jaguar E-type 

+ Jaguar kwaliteit
+ De definitie van een echte klassieker
+ rijgedrag van een raceauto

– Niet volgens moderne maatstaven

Houd je van klassieke auto’s met een Engelse look dan is de auto Jaguar E-type een geweldige auto. De kwaliteit laat zich na alle jaren nog steeds gelden. In deze auto word je echt gezien en dat wil je ook. Met deze auto wil je samen lange plezierritten maken waarbij je af en toe ook nog van de snelheid wilt genieten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl