Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai Nexo, meer dan goede looks

De prachtige gestroomlijnde Hyundai is veel meer dan alleen leuk om naar te kijken. De Hyundai NEXO rijdt namelijk op waterstof. Rijden op waterstof is erg schoon en zoals het er naar uit ziet ook de toekomst. Door middel van een brandstofcel wordt waterstof omgezet in energie voor de elektromotor en komt er dus alleen water vrij als emissie. Hierdoor verspreid je geen smog, koolstofdioxide en roet.

Hyundai is flink bezig om de marktleider te zijn als het gaat om brandstofcelauto’s die water als energie gebruiken. De hyundai NEXO is de opvolger van de Hyundai Ix35 FCEV en met de NEXO laat Hyundai weer zien dat het ze lukt om een duurzame auto te maken. De Hyundai NEXO is elektrisch en kan zelfs 665 kilometer afleggen met een volle tank waterstof. Hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij. Al met al een indrukwekkende auto.

hyundai nexo vaartland
 
 
 
 
 

Efficiënt

De Hyundai NEXO is super efficiënt doordat de unieke elektrische auto is vol te tanken in vijf minuten. De NEXO is er ook op gebouwd om in alle opzichten zo efficiënt mogelijk te werken en je alle comfort te geven die je van een goede auto mag verwachten. Door de goed bedachte constructie is de verhouding tussen gewicht en vermogen perfect. De NEXO is ook een van de ruimste in zijn klasse en biedt alles wat een SUV hoort te bieden. De NEXO heeft een bagageruimte van 461 liter en heeft daarom voldoende ruimte om veel mee te nemen. De achterbank is in delen neerklapbaar waardoor je nog eens extra ruimte hebt, deze ruimte is maar liefst 1.466 liter.

Veiligheid

De Hyundai SmartSense zorgt ervoor dat je kan genieten van meer veiligheid, ook wel Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) genoemd. De Hyundai NEXO specificaties zoals de blind-spot view monitor zorgt er bijvoorbeeld voor dat je veilig van baan kan wisselen op de snelweg. Op de monitor wordt de situatie achter en naast je getoond als er van baan wordt gewisseld. Ook is het een verbetering bij slecht zicht. Het systeem werkt door de breedbeeld surround view monitors aan de zijkanten van de auto, deze zorgen ervoor dat alles wat je via je spiegels niet kan zien zichtbaar wordt. Hyundai is dan ook de eerste autofabrikant die videobeelden biedt van allebei de kanten van de auto.

Parkeren wordt tegenwoordig ook een stuk makkelijker, de Hyundai NEXO maakt dit zelfs nog makkelijker door de Remote Smart Park Assist. De parkeerhulp RSPA zorgt ervoor dat de NEXO volledig autonoom parkeert en ook weer wegrijdt. Het kost maar één druk op de knop om de Hyundai NEXO achteruit in te laten parkeren, super handig dus. Zo kunnen mensen die niet houden van parkeren op lastige plekken toch overal parkeren, het systeem is namelijk gemaakt om op krappe parkeerplekken te parkeren.

Waterstof

Allemaal heel leuk hoor, waterstof en geen schadelijke stoffen, maar waar kan je dan tanken? Op dit moment kun je alleen in Rhoon, Helmond, Arnhem en Delfzijl waterstof tanken. Niet getreurd, er zijn nog een hoop plannen die klaarliggen. Onder andere in Amsterdam, Den Haag, Zwolle, Oude-Tonge, Schiphol, Utrecht, Venlo, Leeuwarden en Groningen worden waterstoftankstations verwacht. In 2020 worden er 20 verwacht. Tanken van waterstof gaat net zo makkelijk als LPG of aardgas en uiteraard even snel. Waterstof zal hierdoor wellicht interessanter worden dan auto’s op elektriciteit.

Uitvoeringen en versies

De Hyundai NEXO komt in twee uitvoeringen, dit is de gewone, rijk uitgeruste versie en de met luxe afgeladen NEXO Plus Pack uitvoering. Wat bij elke NEXO is inbegrepen is natuurlijk lederen bekleding, infotainment met navigatie en een 12,3 inch touchscreen. Ook zijn de full-LED-koplampen, automatische klimaatregeling en de zojuist besproken Remote Smart Parking Assist inbegrepen.

De Hyundai NEXO die over het Plus Pack beschikt kan ook op afstand bediend worden. De auto kan dus automatisch geparkeerd worden en dit kan dus zonder bestuurder. Ook beschikt de Plus Pack over 19 inch lichtmetalen velgen, een panoramisch schuifdak, een geventileerde voorstoel en een verwarmde achterbank. De eerder genoemde Around View Monitor zit ook in de Plus Pack net als een premium Krell audio systeem.

De Hyundai NEXO 2018 en de Hyundai NEXO 2019 zijn over het algemeen gelijk. De NEXO is in 2018 uitgekomen en hierin zijn niet veel veranderingen uitgebracht.

Plus- en minpunten van de Hyundai Nexo

+ Schoon/geen schadelijke uitstoot
+ Grote actieradius
+ Geen motorrijtuigenbelasting
+ Goede rijeigenschappen
+ Een stap omhoog als het gaat om comfort en veiligheid.
+ Alle voordelen van elektrisch rijden. (stil, geen uitstoot, snel optrekken)

– Weinig waterstoftankstations (wel meer in de planning)
– Hoge aankoopprijs
– Breed middenconsole met onoverzichtelijk aanbod toetsen (uiteraard per persoon verschillend)
– Hogere kosten mocht er wat mis zijn.

Actualiteit

De Hyundai NEXO is nog niet zo lang op de markt maar stijgt al erg goed, waar er in 2018 maar 12 werden verkocht zijn er in 2019 al 108 bijgekomen. Het is een auto voor de liefhebber en er zit natuurlijk een prijskaartje aan. Vooral het hebben van geen schadelijke uitstoot maakt deze auto erg interessant voor onze toekomst. Wat uiteindelijk de toekomst zal worden weten we nog niet, elektrisch en waterstof hebben allebei zijn voor- en nadelen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl