Contact met Vaartland.nl

 

Ford Capri – De tweede bekende oldtimer van Ford

De Ford Capri is een oldtimer uitgebracht in 1969. Hij leent zijn populariteit vandaag de dag nog aan zijn model. Deze sportieve maar betaalbare ‘pony car’ met typische uitstraling is bijna 20 jaar in productie geweest en er zijn 2 miljoen modellen van verkocht. 

Ford motor Company is een Amerikaans automerk, opgericht in 1903 door Henry Ford. De doelstelling van Ford is destijds is hetzelfde als vandaag de dag. Auto’s moeten betrouwbaar, zuinig, betaalbaar en functioneel zijn. Hedendaagse modellen van Ford worden hierom nog steeds veel verkocht, zowel nieuw als tweedehands.

 
 
 
 
 

Pony auto Ford Capri

Maar ook de oudere modellen van Ford zijn populair zoals de Ford Capri. De Ford Capri is een ponycar. De ponycar werd geboren met de introductie van de Ford Mustang in 1964. De Mustang was betaalbaar, compact en sportief. Dit type auto won destijds snel terrein en de populariteit van deze auto’s groeide dan ook snel in Amerika. In Europa waren we destijds nog niet bekend met dit model. De Duitse ontwerper Uwe Benson vond dat hier verandering in moest komen en ontwierp de Ford Capri. Met deze auto moest de pony car ook in Europa populair worden.

Hoe het model Ford Capri ook in Europa bekend werd

Het model Ford Capri werd goed ontvangen in Europa. De auto werd ook in de Duitse fabrieken gebouwd en werd na succes ook geïntroduceerd in Amerika. Deze werd daar vervolgens de meeste verkochte import auto. De Ford Mustang werd niet van zijn iconische plek verslagen maar de verkopen liepen goed, zeker bij de echte autosportliefhebber. Dit was zeker het geval als het om de Capri RS ging. Deze sport variant beschikt over 150 pk. Ook werd er een Capri Turbo met een V6 motor geïntroduceerd. De auto werd ook als race auto ingezet en won over de jaren verschillende races en rally’s.

Elke generatie heeft geliefde Ford Capri modellen

De eerste generatie loopt van de Ford Capri 1968 tot de Ford Capri 1974. De auto bood wel 7 verschillende motor versies. De PK liep uiteen van 50 pk tot 150 pk. Deze laatste was bij het topmodel de Ford Capri RS. Deze accelereerde in 9 seconden naar de 100 km/u en de maximum snelheid lag over de 200 km/u.

Met de Ford Capri 1975 kwam de tweede generatie op de markt. De achterklep was groter en de voorkant was bewerkt. De koplampen gingen van recht naar rond. De kleinste motor van het aanbod van de tweede generatie was een 1.6 met 70 pk. Het topmodel de Ford Capri Turbo was een 2.8 en had 188 pk. Deze auto ging in 8 seconden van 0 naar 100 km/u

De Ford Capri 1986 is de laatste auto die uitgebracht is voordat de productie stopte. De auto is dan nu ook alleen nog te koop als old timer. Het is misschien even zoeken maar zeker de Ford Capri modellen uit de laatste productiejaren zijn nog terug te vinden. De meeste kans maak je als je op modellen zoekt uit de tweede generatie zoals de Ford Capri 1976, Ford Capri 1978, Ford Capri 1978 of Ford Capri 1982.

 

Bekijk huidige aanbod Ford Capri

Ford Capri specificaties

Het interieur van de Ford Capri is standaard met niet overmatig veel luxe. Koop je een gebruikte Ford Capri auto let dan goed op roestvorming. Als de auto in het verleden schade heeft geleden kan er roest voorkomen en sommige onderdelen zijn lastig terug te vinden. Verder zul je inmiddels al veel modellen tegenkomen die al eerder zijn opgeknapt. Het interieur is daarbij ook vaak al onder handen genomen.

Ben je opzoek naar een klassieke auto die ook nog eens de naam Pony car mag dragen dan heb je met de Ford Capri een goede auto te pakken. Dit model mag dan nooit zo populair zijn geworden als de mustang, de autoliefhebber waardeert deze auto zeker.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl