Contact met Vaartland.nl

 

De Citroën Jumpy – de kleine transportbus met meer dan 20 jaar ervaring

De Citroën jumpy wordt al meer dan 25 jaar verkocht door Citroën. Dit succes is niet zonder reden. Deze kleine transportauto is verkrijgbaar als bestelauto, in een compleet gesloten vorm of met ramen, maar ook als auto voor personenvervoer. In dit laatste geval kunnen er 9 mensen plaatsnemen in de Jumpy en het totale laadvermogen van de auto is 930 kilo, dat is een stuk meer dan bij zo'n klein C1'tje. Een veelzijdig model dus die voor meerdere doelen kan worden ingezet. De Citroën Jumpy is vergelijkbaar met de Peugeot Expert.

 
 
 
 
 

De Citroën Jumpy door de jaren heen

De legendarisch DS en de lelijke eend zijn waarschijnlijk de eerste auto’s waar je aan denkt bij Citroën. Het automerk heeft echter veel meer te bieden. Naast normale personenauto’s zijn er ook verschillende busjes uitgebracht. Een populair model is de Jumpy. Deze veelzijdige bus kan op veel manieren worden ingezet.

Uitgebracht in 1995 krijgt de Citroën Jumpy een eerste grote update met de Citroën Jumpy 2004. Zoek je op de recentere modellen zoals een Citroën Jumpy 2017, Citroën Jumpy 2018 of Citroën Jumpy 2019 dan zie je wederom een vernieuwd uiterlijk terug. Het ontwerp van de Jumpy is een ideale mix tussen een personenauto en een SUV. Hij ziet er inmiddels gestroomlijnder uit, stoer maar niet te grof. 

citroen jumpy modellen vaartland

Citroën Jumpy specificaties

De Citroen Jumpy is leverbaar is drie verschillende groottes en kan dus zo compleet worden afgestemd op je behoeftes. De kleinste versie is de XS met een lengte van 4,6 meter en een maximale belasting van 1075 kg. Het M model heeft een lengte van 4,9 meter en hier kun je 1485 kg aan laadgewicht in kwijt. En als laatste is het grote model de XL beschikbaar met een lengte van 5,3 meter. In alle gevallen is de auto 1,90 hoog wat hem toegang geeft tot alle parkeergelegenheden zowel op parkeerplaatsen als garages.

Van klein naar groot – de verschillende Citroën Jumpy modellen

De XS is de kleinere variant die is gemaakt voor bedrijfsvervoer wat voornamelijk in de stad afspeelt. Deze kleinere bus is wendbaar, makkelijk te parkeren maar biedt genoeg ruimte voor alle soorten werkzaamheden. 

Het M en XL model komen standaard met 3 zitplaatsen maar zijn op de XL variant ook uit te breiden met een extra zitrij. Verschillende uitvoeringen zoals de driver en de worker bieden verschillende opties en extra’s zoals dode hoekbewaking, driver attention alert en lane departure. Maar ook een 180 graden camera en verkeersborden herkenning maken rijden in deze auto comfortabeler. Alle modellen bieden veel opbergmogelijkheden aan de binnenzijde zoals een grote opbergruimte onder de stoelen, bekerhouders en ruime portiervakken. Citroën staat bekend om kwaliteit en comfort en dat zie je goed terug bij de Jumpy. De stoelen hebben een ergonomisch ontwerp en een hoge rijpositie. De auto is bovendien optimaal geïsoleerd en heeft een fijn hoge instap. 

Als laatste is er dan nog de Citroen Jumpy Combi beschikbaar welke is bedoeld voor personenvervoer. Ook deze variant is weer beschikbaar in 3 lengtes maar is in alle gevallen weer maximaal 1,90 hoog. De Jumpy combo biedt ruimte voor 9 personen. Klap de stoelen van de tweede zitrij omlaag en de toegang tot de derde rij wordt vergemakkelijkt.

 


Bekijk huidige aanbod Citroen Jumpy

Plus- en minpunten van de Citroën Jumpy

+ Veel mogelijkheden
+ Modern en stoer uiterlijk
+ Ook elektrisch verkrijgbaar

 - De oudere modellen zijn wat gedateerd

De Citroën Jumpy is een bus met veel verschillende doeleinden. Ga je op zoek naar een occasion kijk dan goed om welk model het gaat, zo zal de 2018 citroen Jumpy en er anders uitzien dan een Citroën Jumpy 2008. Over alle jaren zijn er zowel busjes beschikbaar voor goederenvervoer als voor personenvervoer. Er zijn dus veel Citroen Jumpy modellen verkrijgbaar. In alle gevallen krijg je veel waar voor je geld. Een bus die veel ruimte biedt, niet al te duur is in onderhoud en probleemloos veel kilometers kan maken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl