Contact met Vaartland.nl

 

De sterke persoonlijkheid van de Citroën C5 Aircross

Een SUV die zijn mannetje staat, dat is in het kort hoe deze off-the-road variant uit de bekende Citroën C-serie zich het beste laat omschrijven. Citroën staat al meer dan 100 jaar bekend als synoniem voor comfort en dat bewijst deze krachtige familieauto opnieuw. De Citroën C5 Aircross stond op de shortlist om in 2019 Car of the Year (CotY) te worden. Helaas is de Jaguar I-PACE er met de prijs vandoor gegaan, maar dat wil zeker niet zeggen dat de Franse automobiel uit de C-klasse niet de moeite van het rijden waard is. Ook biedt de SUV-versie veel bagageruimte (tot 720 liter), waardoor het een makkelijk instapbare stoere gezinsauto is. Deze auto verdient zeker een plaats op de shortlist van geschikte SUV’s.

citroen c5 aircross
 
 
 
 
 

De stoere Citroen C5 Aircross 2019

De vervanger van de ‘gewone’ C5, die alweer enige tijd uit de roulatie is, is een perfecte balans tussen stijl en stoerheid. Laat je niet misleiden door het vriendelijke gezicht van deze hoog-op-de-wielen staande wagen, de motor is krachtig en ondanks dat hij geen vierwielaandrijving heeft, staat hij zijn mannetje off-the-road. Het comfortabele rijgedrag komt mede voort door het gebruik van Progressive Hydraulic Cushions (PHC). Een schokdemper systeem waardoor de auto meer weerstand biedt aan oneffenheden op de weg. De C5 Aircross biedt tevens veel ruimte. Voorin zit je sowieso als een vorst en achterin kun je extra beenruimte creëren door de op rails staande achterbank verder naar achter te plaatsen. Uiteraard ten koste van wat kofferbakruimte.

Keuze uit verschillende motoren de Citroen C5 aircross specificaties

De Citroën C5 Aircross 2019, verkrijgbaar in twee verschillende benzine- en dieselmotoren, is niet de zuinigste in zijn klassen, maar het meer dan plezierige rijcomfort maakt dat zeker goed. Het interieur laat ook niets te wensen over en is voorzien van alle moderne luxe die we mogen verwachten. Met cruise control, parkeerhulp en regen- en lichtsensoren rijd je er veilig mee weg. Voor de stoelen is, evenals bij de C4 Cactus, samengewerkt met een matrasfabrikant. Hierdoor zit je niet alleen heerlijk, ze zijn ook nog ergonomisch verantwoord. Wil je milieuvriendelijker rijden? Dan is er ook een Citroën C5 Aircross 2019 in (plug-in) hybride uitvoering.

De dubbele hondenneus

In 2019 bestond Citroën 100 jaar. In de afgelopen eeuw hebben ze heel wat stof doen opwaaien. Oprichter en uitvinder André Citroën heeft met zijn uitvindingen de autowereld een aantal keer aardig op zijn kop gezet. De bekende vissengraat vormige tandwielen, liefkozend de ‘dubbele hondenneus’ genoemd en de beroemde hydropneumatische vering, geruisloze versnellingsbakken gaan voor altijd de geschiedenisboeken in. Hij werd gezien als de Europese variant van Henry Ford en bracht door de lopende band naar Europa te halen ook in massa’s gemaakte auto’s voor het grote publiek mogelijk. Sinds 1976 is Citroën onderdeel van de PSA-groep, waar ook Peugeot, Opel en DS Automobiles onder vallen. Desondanks weten ze de eigenheid van Citroën te waarborgen en dat is zeker in de nu al legendarische C-serie te zien.

Plus- en minpunten van de Citroen C5 Aircross

+ Bijzonder comfortabel rijgedrag
+ Ruim in de grootste zin van het woord
+ Luxueuze technische snufjes
+ Heerlijke stoelen
+ Vrolijk aangezicht

- Geen vierwielaandrijving
- Niet de zuinigste in zijn soort
- Stuurt minder strak en uitdagend als soortgenoten

Nieuwe Citroën C5 Aircross modellen op de plank

Citroën heeft de missie om elektrisch rijden voor iedereen beschikbaar te maken, waarmee ze in de elektrische voetsporen treden van de oprichter André Citroën. De C5 Aircross 2019 Hybrid was het eerste plug-in model binnen het grote elektrificatie-offensief. Deze innovatieve Silent Urban Vehicle heeft een CO2-uitstoot van minder dan 39 g/km, een topsnelheid van 135 km per uur en een actieradius van 50 km. Ook de populaire C1 en Berlingo zijn in milieuvriendelijke versies verkrijgbaar. Aangezien CEO Linda Jackson heeft aangekondigd dat er ieder jaar een nieuwe Citroën wordt gepresenteerd, kunnen we nog veel meer e-versies van dit automerk verwachten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl