Contact met Vaartland.nl

 

Cadillac, Luxe auto’s uit Amerika

Cadillac is voor veel mensen een tot de verbeelding sprekend merk in luxe auto’s uit Amerika. Het is niet voor niets het merk dat veelvuldig wordt bezongen in bekende songs. Een Cadillac is een innovatieve auto die luxueus en ruim is vormgeven. Het is een grootste auto die regelmatig wordt ingezet als limousine. Het is dus een auto met karakteristieke stijl met een “Amerikaanse uitstraling”. Een Cadillac is een auto voor de echte liefhebbers van dit soort auto’s. Als dit het geval is, ontdek dan in dit artikel welk model voor jou in aanmerking komt.

 

Alle Modellen

 
 
 
 
 

Cadillac auto voor de liefhebber van Amerikaans

Er worden diverse muzikale hommages gedaan aan een model Cadillac. Waarom dit zo is, wordt je direct duidelijk als je een auto van dit merk ziet. Veel hoogwaardigheidsbekleders, leden van koninklijke huizen en diplomaten maken gebruik van deze auto Cadillac. Natuurlijk worden ze ook veel gebruikt als trouwauto. Het Amerikaanse automerk heeft een look and feel dat je het beste kunt omschrijven met het woord “klasse”. Een Cadillac model is vooral in trek bij liefhebbers van dit soort auto’s die het leuk vinden om het voertuig te onderhouden en te koesteren. Een Cadillac 1970 is bijvoorbeeld een auto waarmee je de aandacht zult trekken. Hiermee kun je paraderen op een mooie zomerse dag. 

Wat is er speciaal aan een Cadillac modellen?

Om je een idee te geven wat er zo speciaal is aan Cadillac modellen, nemen we je mee naar de geschiedenis van het merk. Het in 1902 opgerichte merk werd direct in 1903 opgekocht door General Motors. Het merk heeft zich niet alleen op de Amerikaanse markt gevestigd als een vooraanstaande luxe autoconstructeur maar ook als innovatief merk. Cadillac is altijd een vooruitstrevend automerk geweest dat zich altijd heeft bezig gehouden met technologische vooruitgang. Cadillac was dan ook het automerk dat de eerste volledig elektrische systemen introduceerde, iets waar het merk zich nog altijd volop mee bezig houdt. 

Een andere manier waarop bijvoorbeeld een authentieke 1970 Cadillac te herkennen was, waren de iconische staartvinnen met de zilveren accenten. Deze karakteristieke vormgeving van de auto werd bijna het handelsmerk van deze autoconstructeur.

Cadillac modellen vaartland

Cadillac motoren, een ander punt waarop dit merk onderscheidend was

Dat Cadillac een innoverend automerk is, blijkt ook op motorisch gebied. Het merk koos er direct voor om de auto’s te voorzien van krachtige Cadillac motoren. De Amerikanen brachten al in 1915 modellen op de markt die waren voorzien van een V8 Cadillac motor. Met deze motor had de bestuurder de beschikking over maar liefst 70 pk. Tegenwoordig lachen we om deze cijfers maar in het verleden was dit een enorm vermogen!

Cadillac 2019 modellen als stap naar een nieuwe toekomst

Als je interesse hebt om een Cadillac te kopen en je verdiept je in het aanbod van het merk, zie je aan de recentere modellen (2019 Cadillac) dat de Amerikanen een nieuwe weg zijn ingeslagen. Dat het merk hierin wat zoekende is geweest, blijkt wel uit het aanbod van dit merk in Nederland. Dit is aan het begin van deze eeuw immers volledig stil komen te liggen. Vanaf de 2011 Cadillac is de verkoop weer officieel gestart. De oudere modellen zoals de 2005 Cadillac DTS en de STS uit de grote topklasse werden vervangen voor de 2012 Cadillac XTS, een ander luxe model van het merk. De 2014 Cadillac ATS is een compact model uit de hogere middenklasse van het merk. Deze auto is alleen in de coupé uitvoering leverbaar en niet als sedan zoals bij veel Cadillac modellen het geval is. De 2013 Cadillac ELR (ook bekend als Converj) was de eerste elektrische auto van het merk. Hoewel dit model al niet meer geproduceerd wordt, kan dit model wel als voorbode wat gaat komen.

De genoemde modellen zullen de komende tijd allemaal uit productie gaan. Vanaf de Cadillac 2018 modellen zal de focus gelegd worden op de productie van de SUV modellen en de cross-overs dus op de semi-terreinwagens. Dat dit een overwogen stap is, bewijst de Cadillac Escalade. Dit is het eerste SUV model van het merk dat direct goed is voor een groot deel van de verkoopcijfers van het merk.


Bekijk huidige aanbod Cadillac

Pluspunten van een Cadillac

+ Stijlvolle auto
+ Biedt veel ruimte
+ Luxueus vormgegeven
+ Uitstekende wegprestaties in de sport modellen
+ Waardevast

Hoe rijdt een 2018 Cadillac?

Het besturen van bijvoorbeeld een 2018 Cadillac is een aparte ervaring. De officiële website van het merk beschrijft dit passend met de term “Cadillac Experience”. Een Cadillac 2018 (als voorbeeld) biedt je een vorstelijk comfort. Het is een auto met een perfecte wegligging en een heerlijk rijgedrag. De ruime auto laat zich prettig bedienen, is luxueus ingericht en is voorzien van een krachtige motor waardoor je makkelijk met het verkeer mee kunt komen. Het is een auto waar je terecht zuinig op zult zijn. Een stadsauto is dit dus zeker niet. De Cadillac Experience ervaar je het beste als je letterlijk de ruimte hebt. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Cadillac info of persoonlijk advies over dit merk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl