Contact met Vaartland.nl

 

BMW X7, de overtreffende trap op wielen

De BMW X7 is het grootste model uit de X-familie. Een reus op wielen, op een andere manier kunnen we de auto niet omschrijven maar we moeten wel wat nuance hierin aanbrengen. Een reus is vaak wat grof gebouwd, onhandig en hierdoor vooral niet praktisch maar het tegendeel is bij deze auto het geval. Dit vlaggenschip uit München is immers een luxe SUV. De overtreffende trap op wielen. Ontdek in dit artikel van welke luxe jij kunt genieten. 

 
 
 
 
 

Waarom BMW de X7 op de markt bracht in 2018

Als je een beetje bekend bent met de X stamboom van BMW, zul je jezelf ongetwijfeld afvragen of het groter kan. De X5 kan immers gerust gezien worden als een SUV (semi terreinwagen) van een flink formaat. Het antwoord uit Beieren kwam in vorm van de X7, een fullsize Sports Utility Vehicle (SUV) die moeiteloos de concurrentie aankan met de andere “grote jongens” uit dit segment waarvan de voornaamste ook uit Duitsland komt. Dit is dan ook de voornaamste reden dat BMW ervoor koos om de 2018 BMW X7 op de markt te brengen.

BMW X7 Vaartland

Sportieve uitbreiding op de BMW X7 modellen in 2019

De BMW X7 werd in 2017 aangekondigd en de eerste modellen kwamen in 2018 op de markt. Alle BMW X7 2017, BMW X7 2018 en BMW X7 2019 modellen zijn uitgebracht in een achttraps automaat uitvoering. Je hebt de keuze uit een diesel- of benzine uitvoering waarin een 3.0 of een 4.4 liter turbomotor in kan worden geplaatst. Hiermee heb je de beschikking over minimaal 340 pk als je een benzine uitvoering kiest en 265 pk als je voorkeur uitgaat naar een diesel model. 

De 2019 BMW X7 occasions brengen je in een seconde of 6/7 van stilstand naar 100 km/u. Dit lijkt relatief traag als je dit vergelijkt met andere BMW modellen maar je moet je wel realiseren dat de auto een gewicht heeft van ongeveer 2,3 ton. Wil je een snellere uitvoering? Dan moet je kiezen voor de sportieve uitbreiding op de BMW X7 modellen die in 2019 op de markt werd gebracht. In 2019 is het aanbod uitgebreid met de M modellen, dit zijn de sportieve uitvoeringen. In de “benzine-M” heb je bijvoorbeeld 530 pk tot je beschikking maar deze auto draagt wel een veel minder gunstig energielabel (F in plaats van D). 

Verschil tussen de BMW X7 en de X5?

We hebben in dit artikel al even verwezen naar de X5, nu het een na de grootste SUV model van BMW. Wat is het voornaamste verschil tussen de BMW X7 en de X5? Laten we beginnen met de afmeting: De BMW X7 uit 2019 heeft een lengte van 5,15 meter en een wielbasis van 3,11 meter, de X5 is 4,92 meter lang en heeft een wielbasis van 2,96 meter. Daarnaast zijn er een aantal onmisbare verschillen met betrekking tot het ontwerp. De X7 heeft bijvoorbeeld grotere portieren en een rechtere C-stijl. Daarnaast is een duidelijk zichtbaar verschil dat de radiatorrooster van de X7 grenst aan de koplampen wat niet het geval is bij de X5.    

Met betrekking tot het interieur komen de auto’s behoorlijk met elkaar overeen. Het grote centrale infotainment scherm, het digitale instrumentenpaneel en de grote hoeveelheid knopjes en schakelaars kunnen we zien als herkenbare BMW stijl, evenals de luxe stoelen. Met betrekking hierop is het goed om te vermelden dat in 2020 de ligstoel met airbags als optie beschikbaar wordt voor de X7. De bijrijdersstoel kan dan in een ligstand van 60 graden gezet worden waarbij de ingebouwde gordel mee zal draaien. Er wordt dan een extra infotainment scherm in de zonneklep gebouwd zodat de bijrijder ook vanuit die positie TV kan kijken. 

BMW X7 Vaartland 2

Wat voor auto is de BMW X7?

De hamvraag voor velen is uiteraard wat voor auto de BMW X7 is. De afmeting neigt naar een wat Amerikaans uiterlijk en dat kun je ook wel zeggen van het rijgedrag. De auto heeft een prettig rijgedrag waarbij je wel moet beseffen dat het een zwaardere SUV is. Het is géén sportieve 7 serie waar BMW de X7 graag mee associeert. De auto biedt meer comfort en luxe dan sportiviteit maar dit komt ook door de stevige isolatie in vorm van dubbele beglazing en de luchtvering van de auto waardoor het rijden meer comfortabel dan snel aanvoelt. 

De BMW X7 is een luxe SUV die je vooral in overweging moet nemen als je op zoek bent naar ruimte op vier wielen. Alle zeven inzittenden hebben de beschikking over voldoende ruimte. Ook de achterste zitrij kunnen zeker niet gezien worden als noodzitjes. De bagageruimte kun je het beste vergelijken met een balzaal. Als je alle zeven plaatsen gebruikt heb je nog altijd de beschikking over 326 liter. Je kunt deze ruimte uitbreiden tot maar liefst 2.120 liter wanneer alleen de voorste rij overeind blijft. De overtreffende trap op wielen dus.

Bekijk huidige aanbod BMW X7

De pluspunten van een BMW X7

+ Zeer ruime auto
+ Prettig weggedrag
+ Voorzien van de nieuwste functionaliteiten
+ Uitgebreide connectiviteit met smartphone of smartwatch
+ Beschikt over alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl