Contact met Vaartland.nl

 

BMW X4, de kruising tussen een coupé en een SUV

De BMW X4 is een compacte maar luxe SUV die vergelijkbaar is met een Porsche Macan. De auto kan het beste omschreven worden als een kruising tussen een SUV (Multi Purpose Vehicle, dus een semi terreinwagen) en een coupé. Het is een model voor de BMW rijder die een ruimte auto zoekt maar een SUV, zoals een BMW X5, nét wat overdreven vindt. Ontdek in dit artikel of dit het model uit de X-familie is dat jou het meeste aanspreekt.

 
 
 
 
 

De BMW X4 die in 2015 vooraan in de showroom stond

De 2015 BMW X4 vooraan in de showroom werd gezet, is door veel mensen gezien als het volgende model uit de X-familie. Om de BMW X4 2015 of de BMW X4 2016 af te schilderen als een van de vele X modellen, doe je de auto tekort. De X4 heeft immers een hele andere vormgeving dan de andere leden uit deze tak van de stamboom.

De X4 is gebouwd op een basis van de X3 maar heeft veel meer een coupé achtig uiterlijk gekregen. De auto is hiermee breder geworden en heeft een veel sterker aflopende achterkant. Hiermee kreeg de X4 veel gelijkenissen met de X6

BMW X4 Vaartland

De BMW X4 modellen uit de tweede generatie van 2018 die in 2019 veelvuldig verkocht werden

Voordat we dieper ingaan op wat je kunt verwachten als je een BMW X4 koopt, laten we je eerst zien welke keuzemogelijkheden je hebt. Bij de eerste generatie, de 2015 BMW X4 heb je een keuze tussen een benzine- en dieseluitvoering. Daarnaast kun je bij de BMW X4 2015 kiezen uit een handgeschakelde uitvoering of een automaat. Het aanbod werd snel uitgebreid met een M-uitvoering, dus de sportieve variant van het model.  

In 2018 verscheen een tweede generatie nadat ook de X3 deze facelift heeft ondergaan. De BMW X4 occasion 2018 is 8 centimeter langer dan zijn voorganger en is nu 4,75 meter. Dat dit model in 2019 goede verkoopcijfers liet zien, is eenvoudig te verklaren. De 2018 BMW X4 en de 2019 BMW X4 heeft een veel geringere CO2 uitstoot. Wat goed is om te realiseren, is dat deze generatie alleen op de markt is gebracht met een achttraps automaat. Ook de modellen uit de tweede generatie zijn uitgebracht als benzinemodel en in een (iets zwaardere) dieseluitvoering.

Wat voor auto is een BMW X4?

De BMW X4 is een vierwielaangedreven 5 deurs SUV model. Hierbij verwacht je specifieke rijeigenschappen maar de kans is groot dat je verrast wordt. Het onderstel dat standaard voor dit model gebruikt wordt, is een M onderstel. Als je weet dat de letter M staat voor Motorsport, weet je wat je kunt verwachten: de X4 is een auto met een dynamisch en vrij sportief weggedrag.

Het sportieve rijgedrag van bijvoorbeeld de BMW X4 2019 merk je aan alles. De auto heeft goede wegligging en weet het grote vermogen op een perfecte manier op de weg over te brengen. De auto heeft geen sensationeel rijgedrag maar dit kun je zien als compliment. Ook bij het rijden op hoge snelheid blijft de auto stabiel en is koersvast. Echt spannend wordt het niet. De auto heeft een relatief zware besturing maar dit zul je zeker niet als vervelend ervaren. De diesel uitvoeringen zijn door het zwaardere gewicht iets minder dynamisch. Een ander nadeel is dat het sportieve karakter zorgt voor wat stugge vering maar ook dit past wel een beetje bij de auto.

Het comfort van een BMW X4 model

Doordat de BMW X4 een coupé model is, met dus een sterk aflopende daklijn, zul je je misschien afvragen wat dit voor effect heeft op het comfort van de auto en dat met name achterin. Uiteraard is de ruimte achterin bij deze carrosserievorm wat minder ruim als bij andere X-modellen het geval is en is het zicht naar achter wel wat beperkter. Bij de tweede en grotere generatie van de BMW X4 is dit punt flink verbeterd. Met betrekking op het zicht naar achter is het goed om te weten dat je als bestuurder de beschikking hebt over een 360 graden achteruitrijcamera als parkeerhulp. 

Uiteraard is het interieur ingericht op de manier waarop we van BMW gewend zijn. De auto is stijlvol en zeer functioneel vormgegeven. De instelmogelijkheden zijn overigens niet volledig digitaal. De airco en infotainment worden bediend met knoppen en draaiknoppen. Het bekende BMW infotainment scherm beschikt overigens wel over een touchscreen en een uitgebreide connectiviteit mogelijkheden met bijvoorbeeld je smartphone en smartwatch. 

De X4 is dus een SUV waarin de herkenbare look and feel van BMW op diverse manieren tot uiting komt. De keuze met betrekking tot de vormgeving voor een kruising tussen een coupé en een SUV sluit hier volledig op aan. Dit sportieve uiterlijk is voor veel mensen net de gamechanger. Hoe zit dat bij jou?

 

 

Bekijk huidige aanbod BMW X4

Pluspunten van de BMW X4 

- Sportief uiterlijk
- Levert goede wegprestaties
- Heeft een prettig weggedrag
- Biedt veel ruimte
- Heeft uitgebreide connectiviteit mogelijkheden

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl