Contact met Vaartland.nl

 

Audi S5 – Sportief zakelijk en privé rijden

De Audi S5 occasion is de stijlvolle middenklasse auto van het Duitse bedrijf Audi. Het Audi S5 model wordt hierboven geplaatst en is de sportieve variant van eerdergenoemde auto. De auto komt zowel in coupe en als cabriolet variant en heeft in beide gevallen sportieve lijnen en een snelle motorinhoud. Dit model doet het zowel goed bij de zakelijke als de privé rijder. In beide gevallen heeft de auto de voorkeur voor de sportieve rijder.

 
 
 
 
 

Van de Audi S5 2007 tot de 2019 Audi S5

Audi AG, de Duitse fabrikant van het merk Audi introduceert in 2007 de Audi S5. De productie van deze sportieve auto vindt plaats in de grootste productiefaciliteit in Duitsland in de stad Ingolstadt. De auto werd tegelijk geïntroduceerd naast de normale modellijn. De coupe kwam als eerste en de cabriolet kwam in 2009 als vervanger van de Audi S4. De Audi S5 2010 die werd uitgebracht was de sportback variant.

De eerste generatie loopt tot en met de Audi S5 2016 en in de bijna 10 jaar zijn er veel auto’s van verkocht. De motorinhoud van deze modellen geven onder andere hun sportieve gedrag mee. De S5 coupe heeft een 4,2 liter V8 met 354 pk tot 2013 en daarna een 333 pk sterke 3.0 TFSI. Deze v8 motor wordt ook gebruikt in de hoger gepositioneerde modellen van Audi. De auto is standaard verkrijgbaar met 6 versnellingen maar ook een automaat is mogelijk. De Audi S5 bereikt binnen 5,1 seconden de 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km per uur. 

De cabriolet variant van de S5 komt niet met dezelfde motor maar met een 3.0 liter met 333 pk. Ook heeft deze auto de mogelijkheid dat hij meer kracht naar het buitenste achterwiel stuurt waardoor onderstuur niet meer zo snel gebeurt.

In 2010 komt dan ook nog de S5 sportback geïntroduceerd om de lijn compleet te maken. Dit model is ook erg populair zowel nieuw als tweedehands en vind je dan ook terug als je zoekt naar Audi S5 2018 en 2019 Audi S5.

Audi S5 modellen vaartland.nl

Het Audi S5 model 

Het verschil in het uiterlijk met de normale A5 zie je snel terug in de dubbele uitlaten maar ook de verchroomde spiegels en grille maken het verschil. Denk daarbij het sportonderstel en de sportieve bumpers en deze sportieve auto is compleet. 

De tweede generatie startte met de Audi S5 2016. Het vermogen van de coupé is niet veel veranderd maar door aanpassingen aan de motor is de auto nog net iets sneller geworden en bereikt nu 4,7 seconden de 100 kilometer per uur. Voor de sportback geldt hetzelfde en ook zijn snelheid is hetzelfde met een topsnelheid van 250 km/u welke optioneel op 280 gezet kan worden. Op het gebied van uiterlijk veranderd er niet veel en de sportieve look is behouden net als bij de vorige generatie.

Liever sportief rijden of cabrio? De Audi S5 auto heeft het allemaal 

De S5 is een geliefde zakelijk auto. De binnenkant is luxe afgewerkt en heeft alle opties die je nodig hebt als je lang op de weg zit. Houd je ook nog eens van sportief rijden dan is de S5 een leukere optie. De langere ritten worden nu ook nog eens sneller en uitdagender. De cabriolet is een auto die vaker wordt gekozen voor privé gebruik maar ook hier geldt als je op zoek bent naar meer sportiviteit dat de S5 dit meer biedt dan de normale variant. Typisch is de stoffen kap die deze Audi occasion heeft. Rijdend de kap open en dicht doen? Dat is geen probleem en kan automatisch tot wel 50 km per uur. De sportback van de S5 biedt naast een bredere wielbasis nog meer sportieve opties bovenop de al sportieve modellen.

Opvallende Audi S5 specificaties

De nieuwste Audi S5 modellen komen standaard al heel ruim uitgerust. LED verlichting, een sportief onderstel en Audi drive select zijn slechts enkele opties naast rijhulpsystemen, 17” velgen en Xenon koplampen. Is het nog niet sportief en snel genoeg dan is daar altijd nog de optie om te kiezen voor de RS5. Op zoek naar een alternatief van een ander merk? Kijk dan eens naar een sportieve BMW 4-serie.

 

Bekijk huidige aanbod Audi S5

Plus- en minpunten Audi S5 

+ Goede prestaties
+ Veilige auto
+ Sportieve uitrusting
+ Styling

- Iets te strak rijgedrag voor in de stad
- Concurrenten bieden standaard meer opties

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl