Contact met Vaartland.nl

 

Audi RS6 – Van Duitse degelijkheid naar sportiviteit

De Audi RS6 is de extreem sportieve versie van de Audi A6. Deze hogere middenklasse auto biedt veel comfort en is zowel geliefd als zakelijke auto en als gezinsauto. De RS6 is verkrijgbaar als RS6 limousine (de sedan) en als RS6 Avant (stationwagen). 

In 2002 wordt de eerste Audi RS6 geïntroduceerd op de markt. Deze auto wordt geproduceerd in Duitsland door Audi Sport GmbH, de sportafdeling van Audi. Alle exclusieve en sportieve modellen worden op deze locatie ontwikkeld en geassembleerd. De Audi RS quattro is een sportieve luxe auto. Inmiddels bevindt de auto zich vanaf de Audi RS6 2019 in de vierde generatie. Als je op zoek bent naar een occasion dan vind je veel modellen terug uit de derde generatie die in 2013 werd geïntroduceerd.  De Audi RS6 2017 en de Audi RS6 2018 zijn hier goede voorbeelden van.

 
 
 
 
 

Een Audi RS6 model ontwikkelt voor sportiviteit en snelheid

De RS6 behoort tot de top van sportiviteit binnen de Audi productielijn. De Audi RS6 motoren hebben extreem veel kracht, een vermogen van 441 KW en tot wel 600 pk. In 3,6 seconden naar 100 km/u en een topsnelheid van 305 km/u bewijst dat dit niet alleen een gezinsauto is maar dat de Audi RS6 ook zeker is gemaakt voor de sportieve rijders onder ons die meer verwachten. Overigens is de topsnelheid wel automatisch begrensd op 250 km/u tenzij op bestelling anders is aangegeven. 

A1916059_medium.jpg

Sportief maar niet zuinig

De Audi RS6 is, zoals de meeste andere sportieve modellen, geen zuinige auto. Om het verbruik zo laag mogelijk te houden is de auto in de 4e generatie voorzien van mild hybrid technologie waardoor er minder brandstof wordt verbruikt dan bij een traditionele motor.

De Audi RS6 komt in twee varianten, de limousine oftewel de sedan en de Audi RS avant oftewel de station. Deze laatste Audi RS variant werd als eerste uitgebracht met 5 zitplaatsen en hetzelfde aantal deuren. De sedan versie heet bij Audi; limousine en heeft 4 deuren en 4 zitplaatsen. De Audi avant vindt vaak meer aftrek bij gezinnen waar de sedan zakelijk vaker wordt ingezet.

Het uiterlijk van de Audi RS is ook kenmerkend en zal je niet in de normale modellen terugzien. Je herkent de Audi RS ten opzichte van de normale modellijn aan zijn brede carrosserie en flink spatborden. De typische RS uitlaten zijn uiteraard bij beide modellen terug te vinden.

Audi RS6 specificaties die niet te missen zijn

Het nieuwste model, uitgebracht in 2019, komt met nog indrukwekkender specificaties dan de eerdere generaties. De zwarte grill is imponerend en opvallend, maar ook het interieur laat niets te wensen over. Lederen bekleding, sportstoelen en het sportstuur horen tot de standaarduitrusting. Leuk detail is de projectie van informatie over de auto zoals vermogen en g-krachten op de vooruit. 

Audi RS6 Vaartland

Het rijgedrag van deze auto komt het beste tot zijn recht op de langere stukken en het liefst op hoge snelheid. Je zult met deze auto zeker geen problemen ondervinden als je kortere stukken rijdt maar als je eenmaal het gaspedaal ingetrapt komt de Audi RS6 echt tot leven. Verschillende standen zoals de RS1 & RS2 zorgen ervoor dat de Audi RS6 motor anders reageert. De auto is dus helemaal naar wens en rijgedrag af te stellen. De RS6 komt standaard met Quattro, de vierwielaandrijving waar Audi occasions om bekend staan. Dit merk je goed in de bochten. Deze auto is niet alleen stabiel en sterk op rechte stukken maar komt ook bochten op hoge snelheid zonder problemen door. 

 

Bekijk huidige aanbod Audi RS6

Plus- en minpunten van de Audi RS6

+ Zeer sportief rijgedrag
+ Luxe van buiten en binnen
+ Veel ruimte voor een compacte auto
+ Goede prestaties binnen de bebouwde kom

– Hoge aanschafwaarde, bekijk de Subaru Impreza als goedkoper alternatief.

Houd je van sportief rijden en wil je net dat beetje meer? Dan is de Audi RS6 de auto om de weg mee op te gaan. Hoogstaande Duitse kwaliteit gecombineerd met de uiterste sportieve optie ontwikkeld door Audi zelf zorgen voor ultiem rijplezier.

 

Veelgestelde Audi RS6 vragen

Hoe duur is een RS6?

De prijslijst van de nieuwe Audi RS6 begint bij 192.918 euro. Met opties kan dit bedrag echter flink oplopen. Het RS pakket Plus kost alleen al 15.125 euro.

Hoe duur is de Audi RS6 2020?

De Audi RS6 2020 was iets goedkoper dan deze tegenwoordig is. De nieuwprijs bedaagde in 2020 184.460 euro.

Wat voor motor zit er in een Audi RS6?

De Audi RS6 heeft een 4,0-liter V8-biturbo TFSI-motor met 600 pk (441 kw) en 800 Newtonmeter koppel.

Hoeveel pk heeft de Audi RS6?

De nieuwe Audi RS6 Avant is een praktische familie-estate met 600 pk (441 kw).

Wat is de topsnelheid van een Audi RS6?

De topsnelheid van de Audi RS6 is elektronisch begrensd tot 250 km/u. Met het optionele Dynamic Pack haalt de Audi 280 km/u en met het Dynamic Pack Plus zelfs 305 km/u.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl