Contact met Vaartland.nl

 

Audi A2 - Audi kwaliteit in een compacte vorm

De Audi A2 occasion kwam in 1999 voor het eerst op de markt. Binnen de Audi familie heeft deze kleine lichte auto een opvallend uiterlijk. De gehele auto is gemaakt van aluminium wat hem niet alleen licht maar ook zuinig maakt. Deze compacte auto heeft een ronde vorm wat hem anders maakt dan de andere modellen van Audi. De aanschafprijs van een nieuwe Audi A2 lag aan de hoge kant maar dit werd door zijn lage brandstofverbruik gecompenseerd. Ondanks zijn compacte formaat kunnen er met gemak 4 volwassen in en dat maakt dit tot een ideale stadsauto.

 
 
 
 
 

Modellen van de Audi A2 2001 tot de laatste Audi A2 2005

Een Audi A2 occasion 2018 of Audi A2 2019 kom je helaas niet meer tegen. Ondanks de hoge verwachtingen van Audi vielen de verkopen van de Audi A2 tegen en is de productie na 6 jaar in 2005 gestopt. Audi gaf aan een verbeterde versie van de A2 op de markt te brengen maar uiteindelijk werd deze geheel vervangen door de Audi A1. De A1 ligt meer in de lijn van de Audi uitstraling als kleinere variant van de populaire A3.

Als occasion kom je de A2 nog wel veel tegen, en ondanks de tegenvallende verkopen is het een populaire auto onder de tweedehands Audi auto’s. De kenmerken van deze auto laten al snel zien waarom: Een lichte zuinige auto die compact is van buiten en toch ruim van binnen. Ben je op zoek naar een zuinige auto die je makkelijk kunt parkeren en waar je toch tot 4 personen met gemak in kan vervoeren dan is de Audi A2 de ideale auto.

Tussen januari en juni 2005 verschijnen de laatste A2’s met een Special Edition-badge. Deze Audi A2 2005 heeft onder meer een verlaagde prijs, een 1.4 litermotor (benzine of diesel), digitale klimaatcontrole en een Concert II cd-speler. In augustus 2005 verschijnt tot slot ook nog de A2 Caddy, een pick-up truck waarmee het einde wordt ingeluid van de A2 periode.

Ook ten opzichte van andere Audi modellen is er een verschil, zoals de andere grill. Ook bevat deze auto een kleine achtervleugel. Ondanks dat Audi de zogenaamde Space grille introduceerde bij andere Audi modellen, heeft het A2 model nooit een facelift gekregen. Dit zorgde aan het einde ook voor een wat gedateerd uiterlijk wat niet geheel in lijn lag met de andere Audi modellen.

Audi a2 modellen vaartland

Audi A2 specificaties die er niet om liegen

Door de aluminium uitvoering en een gewicht van onder de 1000 kg is de A2 een relatief lichte auto. Dit zorgt samen met de lage luchtweerstand voor een laag brandstofgebruik. Een gemiddeld gebruik van 1 op 17 is dan ook prima te halen.

Er wordt voor de A2 gebruik gemaakt van verschillende motoren. De dieselvariant komt in een 1.2 en 1.4 liter motor en de benzine variant heeft zowel een 1.4 als 1.6 variant. De 1.4 diesel heeft een verbruik van 4 liter per 100 kilometer, waar de benzinemotor een verbruik heeft van 6 liter per 100 kilometer.

De A2 komt in 4 uitrustingen, de Advance, Style & High Tech. De Audi A2 2002 werd uitgebracht als S-line oftewel de sportvariant van Audi. Dit laatste model heeft 17” wielen en sportbekleding wat ondanks een leuk detail misschien niet direct het sportgevoel geeft wat je wel hebt bij een andere modellen.

Waarom kiezen voor een Audi A2?

Ondanks zijn typerende uiterlijk wat afwijkt van de andere Audi modellen is het nog steeds een populaire auto die zeker als occasion geliefd is.

Bekijk huidige aanbod Audi A2

Plus en min-punten van de Audi A2

+ Zuinig
+ Lichtgewicht
+ Compact van buiten
+ Ruim van binnen

- duur in aanschaf
- Heeft minder de Audi occasion look en feel dan gewend van dit merk

De A2 mocht één van de zuinigste auto’s in zijn klasse zijn maar is direct ook de duurste. Zelfs zo duur dat hij concurreerde met zijn grotere broer, de Audi A3. Dit nadeel wordt bij een tweedehands Audi A2 weggenomen waardoor alleen zijn goede kwaliteiten overblijven. Wil je graag een Audi rijden maar heb je geen grote variant nodig dan is dit de perfecte zuinige auto die alle voordelen biedt die de Duitse fabrikant meegeeft aan zijn auto’s. Ben je op zoek naar dit type auto maar dan van een ander merk? Kijk dan eens naar een Volkswagen Golf.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl