Contact met Vaartland.nl

 

Wat voor papieren heb je nodig om je auto te verkopen?

Je wilt je auto verkopen omdat je hem misschien te weinig gebruikt of omdat je juist een nieuwe auto wilt kopen. Of je nu een oude of nieuwe auto hebt, het is belangrijk dat je enkele stappen doorloopt om je auto te verkopen. Om te beginnen: welke papieren heb je nodig om auto te verkopen?

Wil je je auto verkopen dan is het belangrijk dat de auto op naam van de nieuwe koper komt te staan. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen en de juiste papieren autoverkoop hebben. Doe je dit niet en de auto wordt niet goed overgeschreven dan blijft de auto op jouw naam staan. Hiermee blijf je ook verantwoordelijk voor de auto en de schade die hier eventueel mee wordt gemaakt. Het is dus van belang dat je de stappen goed doorloopt.

De auto kan worden overgeschreven bij een RDW balie of online. De koper van de auto overhandigt de documenten die nodig zijn waarmee de auto wordt overgeschreven op zijn of haar naam. De koper krijgt hierna een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs is het bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat en hiermee ontdoe je je van de verantwoordelijkheid. De auto verkopen papieren die nodig zijn, zijn het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs of de kentekencard en de tenaamstellingscode

Kun je ook een auto verkopen zonder papieren?

Nee, een auto verkopen zonder kentekenbewijs is niet mogelijk. Als je het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt bent kun je een nieuwe opvragen bij de RDW. Hieraan zijn kosten verbonden.

Zeker als je auto al een tijd niet gebruikt hebt moet je vaak even zoeken waar de papieren zijn die je nodig hebt om je auto te verkopen. Maar wat als je je papieren kwijt bent? Als je de papieren kwijt bent van je auto dan is het moeilijker om je auto te verkopen. Je moet namelijk kunnen bewijzen dat de auto van jou is. Je zult als je geen autopapieren meer hebt een nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen. Ook het overschrijvingsbewijs is van belang om te hebben, juist om te bewijzen dat het jouw auto is.

Belangrijk is dus altijd je autopapieren goed op te bergen zodat je altijd weet waar ze zijn wanneer je je auto wilt verkopen. Heb je een sloopauto dan wil het RDW hier wel een uitzondering op maken. Voor een sloopauto kan een demontagecode worden aangevraagd waardoor je deze altijd wel kwijt kunt.

Om de waarde van auto te kunnen bepalen kun je het snelst een gratis account aan te maken bij Vaartland.nl. Je vult alle gegevens in die je beschikbaar hebt over je auto zoals het merk, de opties en het bouwjaar. Aan de hand van al deze gegevens kan Vaartland.nl de waarde van de auto bepalen. De auto wordt vervolgens aangeboden aan meer dan 250 bedrijven die een bod kunnen uitbrengen op de auto. Wanneer je het bod accepteert kun je de auto inleveren bij één van onze vestigingen in Nederland waarna het geld snel op je rekening staat.

Meer info? Bekijk de Video!

Direct hulp nodig?

Neem contact op met Vaartland op telefoonnummer 0182-716402 (ma - vrij 8:00-23:00, zat 08:00-17:00 en zo 12:00-18:00) of per mail kcc@vaartland.nl

Vaartland.nl team
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl