Contact met Vaartland.nl

 

Auto verkopen zonder APK keuring

De algemeen periodieke keuring oftewel de APK. Bijna iedere auto krijgt er elk jaar weer mee te maken. Je auto wordt op meerdere punten gecontroleerd om te kijken of hij nog wel veilig genoeg is om de weg op te kunnen. Is je auto jong dan komt de auto in de meeste gevallen door de APK. Misschien met een kleine reparatie maar bij oudere auto’s kan dit een groter probleem zijn. Verwacht je grote kosten bij de APK dan is het misschien handiger om de auto te verkopen, maar kun je wel een auto met aflopende APK verkopen? En stel dat je APK al is verlopen, kun je dan je auto verkopen zonder apk.

Staat de APK keuring van je auto voor de deur maar ben je bang dat dit teveel kosten met zich mee gaat brengen dan is dit misschien het juiste moment om je auto te verkopen. Bij Vaartland kopen we auto’s in voor inruil maar je kunt ook alleen je auto verkopen, ook als de APK bijna is verlopen. Belangrijk is om dit bij het aanbieden van de auto aan te geven zodat Vaartland de waarde van de auto goed kan inschatten en hem tijdig van je kan kopen voordat je met een auto zit zonder APK.

Auto zonder APK verkopen

Kan je je auto eigenlijk wel verkopen zonder APK? Ja, dat kan gewoon. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet de weg op mag met je auto. Voor de aflevering heb je dus een trailer nodig.

Ook al zou je misschien denken van niet maar je kunt een APK afgekeurde auto verkopen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een auto wilt verkopen met verlopen APK of met bijna verlopen APK. De auto moet gekeurd worden voor een bepaalde datum maar dit is je niet gelukt. De auto staat nu voor de deur, je mag er niet mee rijden en om hem nu particulier te verkopen is erg lastig. De wegenbelasting moet je wel gewoon betalen, net als de verzekering. De auto kost je dus nu alsnog onnodig veel geld.

Je kunt bij Vaartland.nl online een gratis account aanmaken waar je alle gegevens van je auto kunt invullen. Geef hierbij aan dat de APK is verlopen. Mocht de auto verkocht zijn wees dan bewust dat je niet zomaar met een auto zonder APK de weg op kunt. Doe je dit wel ben je niet verzekerd en je kunt ook nog eens een boete krijgen. Wij kunnen de auto dan eventueel ook bij je (laten) ophalen.

Mijn auto verkopen via Vaartland.nl

Binnen enkele uren na het aanbieden van je auto kun je al een bod verwachten. Vaartland.nl heeft een groot netwerk waar de auto’s worden aangeboden. Niet alleen bij de 250 partnerbedrijven wordt je auto aangeboden maar ook andere bedrijven worden benaderd via een derde partij. Ieder van deze partijen kan een bod doen op jouw auto waardoor je altijd een eerlijk bod ontvangt voor jouw auto. Is het bod door jou goedgekeurd dan kun je je auto brengen bij één van onze 5 vestigingen.

Meer info? Bekijk de Video!

Direct hulp nodig?

Neem contact op met Vaartland op telefoonnummer 0182-716402 (ma - vrij 8:00-23:00, zat 08:00-17:00 en zo 12:00-18:00) of per mail kcc@vaartland.nl

Vaartland.nl team
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl