Wat is ViaBovag en wat kan je ermee?

Vaartland.nl Melissa
20 februari 2020

Door Melissa

Medio 2018 is het online occasion auto platform viaBOVAG gelanceerd. Met viaBOVAG wil de Bovag een alternatief aanbieden voor consumenten naast platformen als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrader. Hun unieke waarde? Op het viaBovag platform worden alleen auto’s aangeboden door autodealers die aangesloten zijn bij de Bovag. En dus allemaal voldoen aan dezelfde voorwaarde. Maar wat heb je als klant daar aan?Medio 2018 is het online occasion auto platform viaBOVAG gelanceerd. Met viaBOVAG wil de Bovag een alternatief aanbieden voor consumenten naast platformen als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrader. Hun unieke waarde? Op het viaBovag platform worden alleen auto’s aangeboden door autodealers die aangesloten zijn bij de Bovag. En dus allemaal voldoen aan dezelfde voorwaarde. Maar wat heb je daar als klant aan?

Hoe profiteert de consument van viaBovag?

ViaBOVAG is net als bijvoorbeeld Autoscout24 en Autotrader een occasion platform. Leden van de Bovag kunnen hier hun voorraad te koop aanbieden. Hier zal je dus geen auto’s van particulieren vinden, of van niet aangesloten dealers. Daardoor is het aanbod voor de consument beperkt in vergelijking met de andere platformen. Maar van dat aanbod weet je zeker dat deze zich bij een dealer bevindt en dat je niet thuis bij een particulier langs hoeft om een occasion te bekijken. Bij alle andere platformen kun je hier op filteren door een vinkje te plaatsen bij de optie “alleen dealers tonen”. ViaBovag is vooral handig voor de aangesloten dealers. Het gros bestaat uit kleine bedrijven die niet de middelen hebben om een goede website te onderhouden en optimaal te profiteren van de digitale mogelijkheden. ViaBovag biedt daarin een uitkomst om met beperkte middelen toch online te profileren.

viabovag blog

Voordelen van ViaBOVAG?

Om een occasion auto te mogen plaatsen op viaBOVAG moet deze wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet een aangeboden auto altijd worden aangeboden met minimaal 6 maanden Bovag garantie. Ook moet deze te koop staan met de all-in prijs, hier mogen dus geen onverwachte kosten als rijklaar maken bij komen. Als laatste moet er de mogelijkheid zijn om binnen 14 dagen of 750 kilometer een auto om te ruilen bij de dealer waar je deze gekocht heb.
Het idee hierachter is een aantal zekerheden aan te bieden die een consument nergens anders kan krijgen. In tegenstelling tot andere aanbieders krijg je niet je geld terug maar wordt je een alternatieve occasion aangeboden. Het is dus maar de vraag of een de aanbieder daadwerkelijk een goed alternatief voor je heeft staan. 

Optioneel zijn er nog een aantal “optionele zekerheden” die toegevoegd kunnen worden maar niet vanzelfsprekend zijn:

• 100% onderhouden label
• Bovag afleverbeurt
• Bovag 40 puntencheck

Nadelen van ViaBOVAG?

Net als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrader is ViaBOVAG een platform waar de auto geadverteerd wordt, niet waar je de auto koopt. Op het moment dat je een auto gevonden hebt die je wilt bezichtigen, kom je uit bij de dealer die lid is van de Bovag. Je koopt de auto dus van een dealer, niet de Bovag. Het moet nog blijken hoe deze dealer in staat is om de aspiraties en beloftes van viaBovag in de praktijk waar te maken. 

De voordelen van ViaBOVAG ( de 6 maanden garantie b.v. ) worden uiteindelijk doorberekend in de verkoopprijs. Zo zijn de auto’s aangeboden op ViaBovag over het algemeen een stuk duurder. Kiest je bij een andere dealer voor dezelfde auto en b.v een servicepakket dan kom je vaak op dezelfde prijs uit. In ieder geval krijgt je dan de keuze hoeveel garantie je wil en wat je daarvoor wilt betalen.  

De belofte dat je bij elke dealer na 14 dagen je aankoop kan omruilen is in basis interessant maar het is maar de vraag of de dealer in kwestie een andere interessante auto heeft. Je krijgt dus niet je geld terug. Wanneer je een auto online koopt bij bijvoorbeeld Bynco.com of Vaartland.nl krijg je wel je geld binnen 14 dagen terug mocht je hier ontevreden over zijn.

Stap in de goede richting

Vaartland.nl verwelkomt elke stap die genomen wordt om de ervaring voor de klant te verbeteren. Wij verwelkomen dan ook zeker het initiatief van de Bovag. Om de reden biedt vaartland dan ook zijn aanbod aan op de site van ViaBovag. Er zijn nog zeker wat stappen die genomen moet worden om de service te verbeteren. Daarom blijft Vaartland naast ViaBovag ook nog zijn eigen “online kopen” dienst behouden welke vergelijkbaar is met iets betere voorwaarden.

Lees meer handige blogartikelen

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl