Contact met Vaartland.nl

 

Dit zijn onze tips om jouw Auto winterklaar te maken!

Vaartland.nl Dyanne
17 augustus 2018

Door Dyanne van der Welle

Meer artikelen van Dyanne van der Welle

Het is heel belangrijk om jouw auto voor te bereiden op de winterperiode. Door de koudere temperaturen heeft jouw auto het zwaarder dan normaal. Bereid jouw auto daar op voor en voorkom dat het koude weer invloed krijgt op het functioneren van je auto. Je gaat natuurlijk met een gerust hart de weg op, als je weet dat jouw auto in goede staat verkeert. Doe dit voor jouw veiligheid maar ook voor de veiligheid van mede weggebruikers. Je kunt je auto laten controleren bij een garage bij jouw in de buurt om er zeker van te zijn dat je veilig de weg op kunt. Er wordt wel verwacht dat je jouw auto in deze periode extra goed onderhoudt. Jouw veiligheid staat uiteraard op de 1e plek!

7 Wintertips

Tip 1:

Auto start niet meer, het meest voorkomende probleem in de winter.
Zeker 90% van de pechgevallen in de winter hebben te maken met de accu. Dit heeft vaak te maken met de conditie van je accu, laat deze dan doormeten in de werkplaats. Veel werkplaatsen bieden een wintercheck, gratis of tegen geringe kosten aan, hier zit vaak het doormeten van de accu in. Het is daarom verstandig om van deze auto wintercheck gebruik te maken.

Tip 2:

Ruitensproeier antivries toevoegen
Om te voorkomen dat jouw leidingen bevriezen is het erg belangrijk antivries toe te voegen aan het ruitensproeiervloeistof reservoir. Voeg ruitensproeier antivries die geschikt is tot -30 graden toe. Gebruik de antivries bij de auto altijd, want je wilt niet dat het te laat is. Het werkplaats bezoek zal dan erg ongunstig uitvallen.

Tip 3:

Auto krabben? Of antivries spray gebruiken?
Heb je 's ochtends ook weinig zin om jouw bevroren ruiten te krabben of geen tijd? Gebruik dan antivries spray voor de auto. Dit werkt erg snel en effectief en het scheelt weer een paar minuten auto krabben met koude handen als gevolg!
Een ander alternatief is een antivries deken voor de auto gebruiken. Wanneer je een antivries deken op de voorruit legt is je voorruit 's morgens helemaal ijsvrij.

tips voor de winter blog vaartland

Tip 4:

Voorkom een bevroren handrem
Wanneer de temperaturen dalen is het verstandig om de handrem even niet meer te gebruiken wanneer dit niet echt nodig is. Bij temperaturen onder nul kan een bevroren handrem al heel snel voorkomen. Zet daarom jouw auto in de versnelling i.p.v. op de handrem. Vergeet natuurlijk niet de volgende morgen de koppeling ingedrukt te houden met starten. Probeer dit elke avond systematisch te doen, het is niet fijn wanneer jouw auto niet meer vooruit of achteruit wil, omdat jouw handrem bevroren is.

Tip 5:

Bevroren deuren
Voorkom dat je deuren vastvriezen door ze in te smeren met vaseline, of siliconen spray te gebruiken. Wanneer je dit vergeten bent met jouw auto winterklaar maken, is de snelste oplossing tegen deur aanduwen op verschillende punten. Dit zorgt ervoor dat het ijs breekt. Maak vervolgens de deur voorzichtig open, je wilt het deurrubber niet beschadigen.

Tip 6:

Bescherm uw lak tegen pekel
Wanneer het in Nederland begint te vriezen word er al snel gekozen om zout te strooien. Echter is strooizout funest voor de lak van jouw auto. Het is daarom belangrijk jouw auto vaak te wassen wanneer het vriest. We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je hier geen zin in hebt. Daarom raden wij je aan een wax oil op jouw auto aan te brengen. Dit zorgt voor een dikke beschermlaag voor de gehele winter. Tevens krijg je een lak garantie van drie jaar op jouw auto. Benieuwd wat een wax oil kost? Stuur ons dan een mailtje info@vaartland.nl.

Tip 7:

Voorkom bevroren sloten
Voordat de winter begint is het belangrijk de sloten van de auto alvast in te spuiten met kruipolie. Wanneer je dit vergeten bent en jouw sloten bevroren zijn kun je een handig flesje kopen wat Slotspray ontdooier heet.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl