Contact met Vaartland.nl

 

Hoe verwijder je rooklucht uit je auto?

Vaartland.nl Jelle
11 december 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

In deze blog vertellen we je wat je kan doen om rooklucht uit je auto te verwijderen. Zo kun je weer in een frisse en schone auto de weg op. Zit de rooklucht niet in het interieur, maar ruikt jouw auto branderig tijdens het rijden? Ook dan kun je in deze blog lezen wat je kunt ondernemen.

Je kan altijd met één van onze showroom medewerkers bespreken wat hierin de mogelijkheden zijn. Het is bij ons mogelijk om een zogenoemde ozonbehandeling uit te laten voeren.

Rooklucht verwijderen met een Ozon behandeling

Ozon werkt volgens het oxidatie principe. Wanneer het statisch geladen ozon molecuul in aanraking komt met iets ‘oxideerbaars’ zal de spanning uit het ozon molecuul hiernaar overvloeien. Het oxideren kan met stoffen plaatsvinden, maar ook met geur en micro-organismen (virussen, schimmels en bacteriën). Ozon heeft een sterk desinfecterend vermogen.

 
 
 
 
 

Grote schoonmaak

Je kunt beginnen met een grote schoonmaak. Begin met het schoonmaken van de automatten. Stofzuig de matten en reinig ze vervolgens met interieurreiniger. Laat de matten buiten drogen en stofzuig ze na het reinigen nog een keer. Lukt de rookgeur verwijderen uit de matten niet? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om nieuwe automatten aan te schaffen. Maak vervolgens de asbakken schoon met allesreiniger en spuit er wat luchtverfrisser in. Zo blijft er een lekker geurtje in de asbak zitten.

Ga vervolgens aan de slag met interieur- en cockpitreinigers. Deze reinigen niet alleen, maar halen ook vieze geurtjes zoals rookgeur uit de bekleding. Reinig vervolgens de rest van het interieur met cockpitreinigers. Met cockpitreinigers kun je eenvoudig het interieur, zoals het dashboard schoonmaken. Spuit cockpitreiniger niet direct op het interieur, maar doe het eerst op een microvezeldoekje. Wanneer je het rechtstreeks op het interieur spuit, kan er aanslag op de ramen komen.

rooklucht verwijderen blog vaartland

Interieurfilter vervangen

Via het interieurfilter stroomt schone lucht de auto binnen. Het interieurfilter kan echter verstopt raken. Wanneer het filter verstopt is, komt er vrijwel geen schone lucht meer de auto in. Hierdoor blijft de rooklucht in de auto hangen en lukt het niet om een auto rookvrij te maken. Vervang daarom het interieurfilter wanneer deze verstopt is.

Jonge occasions

Rooklucht maskeren

Ook kun je ervoor kiezen om de rooklucht te maskeren. Het probleem is hiermee echter alleen tijdelijk opgelost. Om de rooklucht te maskeren kun je ook geroosterde koffiebonen in de auto leggen. Als je uiteraard van deze geur houdt natuurlijk. Doe dit op een droge, relatief warme dag. Leg een paar bakjes of schaaltjes met koffiebonen in de auto. Laat het raam wel een stukje open en laat de bonen niet langer dan een dag in de auto. Nu ruikt je auto (heerlijk) naar koffie in plaats van rook. Een andere optie is om kopjes ammoniak of azijn in de auto te zetten. Ammoniak en azijn helpen ook tegen het maskeren en verwijderen van ongewenste geurtjes. Zet de kopjes met ammoniak of azijn in de auto wanneer je deze niet gebruikt. Doe dit een paar uur per dag en herhaal dit totdat de rookgeur weg is. Zet na het weghalen van de kopjes de ramen open, zo kan de auto even doorluchten. De kans dat de rookgeur na een tijd weer terugkomt is wel groot.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl