Contact met Vaartland.nl

 

Hoe krijg je Hondenlucht uit je auto?

Vaartland.nl Jelle
28 november 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Neem je vaak je hond mee in de auto, dan kan het voor komen dat je auto naar natte hond stinkt. Wat moet je doen om van deze auto geur af te komen? Hieronder geven wij een aantal tips om de geur van een stinkende hond te verwijderen.

Bekijk hier onze Stationwagens!

Wat moet je doen aan de geur auto?

Haal de vieze auto helemaal leeg waarna je de auto grondig stofzuigt. Gebruik hiervoor ook de smalle opzet stukjes van je stofzuiger zodat je tussen de naden kan komen om de auto goed schoon te maken.

Neem na het stofzuigen alle kunststof delen van het interieur af met een vochtige doek. Gebruik een sopje met daarin een minimale hoeveelheid allesreiniger. Is de hondenlucht nog niet verdwenen? Behandel de oppervlaktes dan nogmaals maar nu met een mengsel van water en azijn. Vergeet niet om ook de ramen te reinigen.

Om de autobekleding te reinigen adviseren wij een product dat is ontwikkeld voor het reinigen van lederen of stoffen bekleding. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en test altijd eerst op een klein stukje stof dat niet goed zichtbaar is. Stofzuig na deze schoonmaak opnieuw de bekleding om alle stofdeeltjes te verwijderen.

 
 
 
 
 

Wil je liever een natuurlijk product gebruiken om de bekleding te reinigen?

Probeer dan het zogenaamde zuiveringszout. Strooi dit op de bekleding van de stoelen en de bank en wrijf het in met een zachte borstel of een schone doek. Ook de hemel van je bolide kun je inwrijven met een zachte doek. Laat het zuiveringszout minimaal een half uur en maximaal een dag intrekken. Hoe langer het zuiveringszout kan intrekken hoe beter het werkt. Zuig daarna alle bekleding extra goed schoon. Het voordeel van zuiveringszout is dat het niet alleen goed schoonmaakt maar ook alle hondenluchtjes verwijderd.

Wij adviseren om jaarlijks de luchtfilters te vervangen. In deze filters kan ook de hondenlucht blijven zitten.

Indien bovenstaande niet helpt, is er een laatste redmiddel. En dat is een ozonbehandeling. Er wordt dan een ozongenerator in de auto geplaatst. De zuurstof uit de auto wordt omgezet in ozon, hierdoor verdwijnen bacteriën uit de auto en worden de meeste auto geurtjes verwijderd. De auto moet daarna minimaal 3 uur gelucht worden, waarbij de ozonlucht wordt omgezet in zuurstof. Voordat deze behandeling kan worden gedaan moet je eerst al het schoonmaakwerk zoals hierboven is omschreven hebben uitgevoerd.

hondenlucht uit auto verwijderen blog vaartland

Frisse lucht

Als dan die vieze hondenlucht uit de auto is wil je ook dat de auto weer lekker fris ruikt. Je kan ervoor kiezen als je koffie een lekkere geur vindt om een nacht een paar bakjes met koffie bonen in de auto te zetten. Vergeet de volgende morgen niet om deze weer te verwijderen voor je gaat rijden. Mocht je de koffiegeur niet als prettig ervaren kan je er ook voor kiezen om drogerdoekjes te gebruiken. Leg deze bijvoorbeeld onder de stoelen.

Je kunt natuurlijk ook nog een luchtverfrisser in de auto hangen of een luchtverfrisser kopen die je aansluit op het ventilatierooster. Zo kom je af van de hondenlucht en ruikt je auto weer lekker fris.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl