Contact met Vaartland.nl

 

Manieren om je auto bekleding te reinigen

Vaartland.nl Jelle
5 november 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Je auto bekleding reinigen kan even een werkje zijn. Maar als het aan ons ligt is het zeker de moeite waard. Een middagje zwoegen en je auto ziet er weer helemaal picobello uit. Naast dat je het zelf kan doen, kan je het ook laten doen. Maar daar gaan we in dit artikel niet van uit.

Voorkomen is beter dan genezen

Een bekend gezegde is: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dit geldt ook voor je auto bekleding voorkomen van viezigheid of vlekken is uiteraard beter dan het reinigen van de auto bekleding.

Tips om viezigheid te voorkomen op de bekleding:

  • Stofzuig geregeld en houd je auto netjes, doordat je het bijhoudt kan het stof en de viezigheid niet zomaar je bekleding in trekken.
  • Als we het toch hebben over voorkomen: ‘niet eten of drinken in de auto’. Doordat je niet eet en drinkt in de auto kan je niets morsen en komen er geen vlekken. Dit is misschien een beetje een grote stap. Je zou ook kunnen zeggen: ‘doe voorzichtig met eten en drinken in de auto’.
  • Gebruik een hoes voor je autostoelen, een hoes beschermt je originele bekleding tegen viezigheid. Een voordeel van een hoes is dat je hem gemakkelijk kan wassen.
  • Spuit je bekleding in met een middel dat ervoor zorgt dat die viezigheid niet kan intrekken. Door dit te doen haal je de viezigheid gemakkelijk van de bekleding af. Daarnaast is het slim om het vuil ook gelijk van de auto bekleding af te halen voordat het intrekt.

Ontdek Refurbished car

Auto bekleding reinigen met azijn

Azijn is een huis-tuin en keukenmiddel wat voor veel dingen kan worden gebruikt. Zo kan het ook worden gebruikt bij het schoonmaken van je auto, specifiek in het verwijderen van vlekken. Dit doe je als volgt: meng de azijn met baking soda totdat er een lekkere pasta ontstaat. Nu kan je met een borsteltje of tandenborstel schrobben op de plek. De volgende stap is even laten drogen en even stofzuigen. Tot slot een warm doekje eroverheen en je bent klaar.

Azijn helpt ook tegen de stank in je auto, azijn neutraliseert namelijk. Een goed voorbeeld is dat mensen tijdens het gourmetten een pannetje met azijn op het vuur zetten zodat de vieze gourmetlucht verdwijnt. Zo werkt het ook in je auto. Doe azijn met een beetje water in een sprayflacon en spuit het op de stinkende plek.

HG auto bekleding reiniger

Het volgende middel om de auto bekleding te reinigen is de HG auto bekleding reiniger. De HG auto bekleding auto reiniger verwijdert vlekken op de bekleding. Daarnaast reinigt het ook de bekleding van je auto.

De HG auto bekleding reiniger is makkelijk te gebruiken. De stappen zijn als volgt: je begint met het sproeien van de bekleding. Daarna pak je een doek en laat je het vuil opnemen. Vervolgens wrijf je zodat het droog wordt. Het kan ook zijn dat je er even overheen moet met een borsteltje. Tot slot laat je het even intrekken en maak je het droog. Wat goed is om te vermelden is dat deze reiniger alleen voor bekleding van stof kan worden gebruikt. Naast HG auto bekleding reinigers heb je ook goede auto bekleding reinigers bij de Action.

Auto bekleding reinigen met Vanish

Nog een manier om de auto bekleding te reinigen is met Vanish. Vanish is meer voor het lichtere werk. Je mengt de Vanish een beetje met lauw water en je kan je auto bekleding reinigen. Als het vuil echt hardnekkiger is heb je toch zeker spul nodig wat speciaal gemaakt is om de auto bekleding te reinigen.

Alles nog even op een rij

Er zijn dus veel manieren om je auto te reinigen als je het niet wilt laten doen. De allereerste optie is autobekleding reiniger kopen. Je kan bijvoorbeeld de auto bekleding reiniger van HG kopen of de auto bekleding reiniger van de action. Naast de auto bekleding reinigers heb je ook huis-tuin en keukenmiddelen die ook werken om de auto bekleding te reinigen. Voorbeelden hiervan zijn azijn en Vanish. Kortom er zijn verschillende middelen die je helpen met je interieur reinigen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl