Contact met Vaartland.nl

 

Volvo V90| stationwagen geschikt voor zowel gezin als zaken| Vaartland.nl

De Volvo V90 is de opvolger van het paradepaardje de V70. Deze stationuitvoering is iets groter dan zijn voorganger, te zien aan het cijfer achter de V van versatility. Voor het eerst te zien in 2016 op de Autosalon van Genève, viel de auto Volvo V90 direct in goede smaak. Het comfort is subliem te noemen. Door de stille motor en de lekker zittende stoelen zoef je zo naar Zuid-Europa en door het Zweedse design rijd je ‘m met trots het parkeerterrein van je zakenrelatie op. Kortom, een alleskunner die zijn plek in de spotlight verdient en de concurrentie makkelijk aan kan gaan met de Audi A6 en BMW 5-serie.

 
 
 
 
 

Volvo V90 2019 grootser

De Volvo V90 is, ten opzichte van zijn voorganger de V70, zowel in de lengte als in de breedte gegroeid. Met een lengte van 4.936 meter koop je een ruime auto. Ondanks de groei van 10 centimeter, biedt deze opvolger 15 liter minder laadruimte. Nu moet je niet denken dat er niets in past, met een laadvermogen van 560 liter kan je er heel wat in kwijt. Is het niet genoeg? Klap dan de achterbanken neer en er past zo’n 1.526 liter in. Voldoende plek dus voor de kinderwagen, ski-of kampeerspullen of voor kleine verhuizingen.

Volvo V90 veiligheid vaartland

Volvo V90 specificaties

De Volvo V90 2018 en de latere bouwjaren kennen vier verschillende standaarduitvoeringen, de Volvo V90 Kinetic is de goedkoopste van het stel, terwijl deze zowel een lederen stuurwiel als halogenen koplampen heeft. Voor led-koplampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels betaal je iets meer en kom je uit bij de Momentum. Is sportief je tweede naam, dan is er de R-design. Met een sportchassis, groot dashboard display en voorverwarmde stoelen zoef je sportief over het rijdek. Nog meer luxe? De Inscription is het duurste model en beschikt over alle features die je bij zo’n luxe bolide mag verwachten, waarvan enkele ook terug te zien zijn in de Volvo V90 2017- jubileum editie.

Volvo V90 2017 specials

Er zijn ook twee speciale uitvoeringen Volvo V90 op de markt verschenen, de Ocean race en de gelimiteerde 90th Anniversary Edition, respectievelijk eind 2016 en in de zomer van 2017. Beide een eerbetoon aan zowel de beroemde Volvo Ocean Race als aan het 90 jarige jubileum van het Zweedse automerk. Kocht je een Ocean race-editie, herkenbaar aan de oranje accenten, dan werd een deel van de aanschafprijs gedoneerd aan de bestrijding van de plastic soep. Leuk detail is de afneembare zaklamp in de achterbank, altijd handig mocht je in het donker op ontdekking uit willen. Deze speciale uitvoering is ook beschikbaar als V90 cross country, dit is de All-Wheel Drive variant die ideaal op onverharde ruwe wegen is.

Volvo V90 motor

Of je nu de benzine-, dieselmotor of de plug-in hybridevariant koopt, de Volvo V90 is een imposante auto waarmee je goed voor de dag kan komen op een zakelijke afspraak en met gemak kilometers maakt met het hele gezin naar zonnige vakantiebestemmingen. Het is dan ook niet zo gek dat dit een geliefde auto is, die ook als occasions zoals de Volvo V90 1998 nog steeds zeer geliefd is. De Volvo V90 kent verschillende motoruitvoeringen, waarbij alleen de T6 beschikt over vierwielaandrijving, de T4- en de T5-uitvoering hebben voorwielaandrijving. Bij de dieselmotoren heeft de D3 voorwielaandrijving en is het een optie bij de D4. De D6, met een vermogen van 235 pk, komt wel met vierwielaandrijving. Ook de krachtige plug-in hybride, de T8, met 320 pk, heeft vierwielaandrijving.


Bekijk huidige aanbod Volvo V90

Plus- en minpunten van de Volvo V90

+ Veilig
+ Comfortabel
+ Stabiel, degelijk en betrouwbaar

- Minder laadruimte dan zijn voorganger
- Sober interieur in vergelijking met de rest van de auto

Volvo v90 modellen vaartland

Schone toekomst

Met de Volvo V90 T8, de plug-in hybridevariant is de trend naar schoner rijden gezet. Het Zweedse automerk wil in de toekomst meer plug-in hybride en batterij-elektrische auto’s aan het assortiment toevoegen. Het doel is om in 2025 de elektrische markt te veroveren. En gezien de kwaliteit, comfort en veiligheid die dit automerk te bieden heeft, wachten we daar met smart op.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl