Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Lupo – Klein, zuinig en erg voordelig

De Volkswagen Lupo is een leuke kleine auto die je voor een erg aantrekkelijke prijs op de kop tikt. De kleine hatchback werd vanaf 1998 geproduceerd, en heeft tot die tijd meerdere populaire modellen uitgebracht, waaronder de Volkswagen Lupo 1999, Volkswagen Lupo 2000 en Volkswagen Lupo 2001.Veel van deze modellen zijn nog te vinden in uitstekende staat en met een beperkt aantal kilometers op de teller. De auto weegt nog geen 900 kilogram en in combinatie met de kleine 1 liter motor is de VW Lupo erg zuinig in gebruik. In 2005 is de Volkswagen Lupo uit productie genomen ten behoeve van de nieuwere Volkswagen Fox. Op Vaartland.nl kom je regelmatig nog een mooi exemplaar tegen. Meer weten over de voor- en nadelen? Lees vooral verder!

 

 
 
 
 
 

Gemaakt om lang mee te gaan

De Volkswagen Lupo is een erg betrouwbare auto en dankzij zijn kleine formaat uitermate geschikt voor de stad. De Lupo brengt je voor weinig kosten altijd van A naar B en daarom is het een van de beste voordelige tweedehands auto’s die je kunt kopen. Er zijn zelfs exemplaren bekend die na meer dan een half miljoen kilometers nog steeds rondrijden zonder noemenswaardige problemen. En met de aantrekkelijke tweedehands prijzen van Lupo occasions is het een erg aantrekkelijke optie als je weinig wilt betalen maar wel een goede auto nodig hebt.

Bijzondere uitvoeringen van de Volkswagen Lupo

De standaard Volkswagen Lupo auto is verkrijgbaar met een 1.0 of 1.4 benzinemotor en verschillende dieselmotoren. Daarnaast zijn er nog twee speciale versies op de markt gekomen die moeite van het benoemen waard zijn:

Volkswagen Lupo Met de 3L heeft Volkswagen ingezet op een superzuinige auto. 3L staat voor de drie liter diesel die de auto per 100 kilometer verbruikt. Er zijn extra lichtgewicht materialen gebruikt en een speciaal aangepaste 1.2 dieselmotor om de auto zo zuinig mogelijk te maken. De nieuwprijs werd daardoor wel een stuk hoger waardoor deze uitvoering nooit populair is geworden. Als tweedehands versie is dit echter zeker een interessante auto om in de gaten te houden.

Volkswagen Lupo De GTI versie is een echte ‘hot hatchback’. Het sportieve uiterlijk wordt gecomplimenteerd door een 1.6 benzinemotor met 123 pk, wat erg veel is voor een kleine auto. Het resultaat is een mini sportwagen die in slechts 7.8 seconden van stilstand naar 100 km/u sprint. Een geweldige auto dus voor mensen die op zoek zijn naar een sportwagen voor een bescheiden budget.


Bekijk huidige aanbod Volkswagen Lupo

Plus- en minpunten van de Volkswagen Lupo

+ De Volkswagen Lupo is een van de meest betrouwbare tweedehands auto’s die je kunt kopen. De stevige constructie en het eenvoudige interieur betekenen dat je nauwelijks onderhoud hoeft te plegen.
+ Met name de Volkswagen Lupo 3L is erg zuinig

- Het is een kleine, compacte en betrouwbare auto maar de VW Lupo is niet echt spannend te noemen.
- De kleine 1.0 liter benzinemotoren leveren 60 tot 75 pk. Dat maakt de auto erg zuinig maar ook niet bijster snel. Optrekken van 0 naar 100 km/u neemt al gauw 12 seconden in beslag. Uitzondering hierop is de snelle Volkswagen Lupo GTI.

Een tweedehands Volkswagen Lupo kopen?

Ben je op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde Volkswagen Lupo auto maar kom je de auto die je graag wilt niet tegen op Vaartland.nl? Verbreed je zoektermen dan eens met de SEAT Arosa. Die ziet er net iets anders uit maar onderhuids is het dezelfde auto en je kunt kiezen uit dezelfde range van motoren en aandrijvingen. Ook de prijs is vergelijkbaar met die van de Lupo. Nog een leuk detail: de SEAT Arosa is gestyled door dezelfde man die de Bugatti Veyron heeft ontworpen, Jozef Kabaň.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl