Contact met Vaartland.nl

 

De Volkswagen ID3; gewoon een Volkswagen, maar nu elektrisch

De Volkswagen ID3 is de eerste auto van Volkswagen die als volledig elektrisch model op de markt is gebracht en heeft een actieradius van wel 553 km. Met de Volkswagen ID3 levering start de weg naar CO2-neutraal rijden met het comfort en gebruiksgemak van Volkswagen.

volkswagen id3 vaartland
 
 
 
 
 

Intelligent Design

Het exterieur van de Volkswagen ID3

De gestroomlijnde look met zwarte details, het panoramadak en de 18 inch velgen geven de Volkswagen ID3 een stoere look. De ID3 is verder standaard uitgevoerd met slimme functies, zoals Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Bovendien heb jij in elke rijsituatie en onder alle weersomstandigheden perfect zicht door de IQ.LIGHT Matrix LED-koplampen van de ID3. Deze koplampen passen zich geheel automatisch aan naar de situatie.

Optioneel is er een trekhaak te bevestigen op de Volkswagen ID3 met een draagkracht van 75 kg. Dit is niet heel gebruikelijk voor een elektrische auto, maar je zou er dus een stel fietsen mee kunnen vervoeren.

Het Volkswagen ID3 interieur

Het Volkswagen ID3 interieur heeft een infotainmentsysteem met een 10 inch scherm dat centraal in het dashboard is geplaatst. Het infotainmentsysteem heeft een touchscreen, maar is ook eenvoudig te bedienen met je stem. Zeg ‘Hallo ID’ en de ID3 helpt je verder. Bij het gebruik van de spraakbediening zal het systeem met een lichtsignaal reageren op jouw stem. Alle overige knoppen, met uitzondering van de knoppen voor de bediening van de zijruiten en de alarmlichten, werken met bewegingsdetectie. Deze zijn dus met een simpele, rollende handbeweging te bedienen. Dit alles zorgt voor minimale afleiding tijdens het rijden. Daarnaast toont het optionele head up display alle benodigde informatie op jouw voorruit, wat eveneens de afleiding minimaliseert.

Het interieur van de ID3 bevat verder verlichting in 30 verschillende kleuren. Met deze verlichting creëer je steeds een andere ambiance in de auto. Dankzij deze ruime keuze is er altijd een kleur die bij jouw stemming past.

De Volkswagen is ruim opgezet. Er is voldoende been-en hoofdruimte bij zowel de voorstoelen als bij de achterbank. Ook de Volkwagen ID3 kofferbak is groot. 385 Liter om precies te zijn. Wanneer je de achterbank neerklapt maak je van de Volkwagen ID3 kofferbak eenvoudig 1.267 liter.

Een groot bereik

Actieradius Volkswagen ID3
De Volkswagen ID3 heeft verschillende accuvarianten, waardoor het vermogen en de Volkswagen ID3 actieradius verschilt per model. Het instapmodel van de ID3, de Pure, heeft een 45 kWh accu met 110 kW/150 pk en haalt hiermee een actieradius van 349 km. De middenklasse, bestaande uit de modellen ID3 Plus, ID3 Max en ID3 Pro. De ID3 Plus en ID3 Max hebben een 58 kWh accu maximaal met 150 kW/204 pk en hiermee een deze modellen van de Volkswagen ID3 een actieradius van 424 km. De ID3 Pro heeft een 58 kWh accu maximaal met 107 kW/145 pk en hiermee een actieradius van 426 km. De topper van de ID3-reeks is de Volkswagen ID3 Pro S/Volkwagen ID3 Long Range met een 77 kWh Pro S accu met 150 kW/204 pk en een actieradius tot maximaal 553 km.

De ID3 opladen

Bij een standaard oplaadpaal, een wisselstroomlader, duurt het ongeveer 6,5 uur om de accu van 0 naar 100% op te laden. Ook snelladen behoort tot de mogelijkheden. Bij een snellaadpaal is de laadsnelheid tot 80% maximaal. Hierna zal de laadsnelheid afnemen. In 35 minuten is de ID3 in dit geval van 0 naar 80% opgeladen.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen ID3

Pluspunten van de Volkswagen ID3

+ Innovatief design; sportief en stijlvol
+ Krachtige elektrische prestaties
+ Een actieradius tot maximaal 537 km

Minpunten van de Volkswagen ID3

- Geen Park Assist
- Geen achteruitkijkcamera

Veelgestelde Volkswagen ID.3 vragen

Wat is de actieradius van de Volkswagen ID3?

De Volkswagen ID3 heeft verschillende accuvarianten, waardoor de actieradius verschilt per model. De ID3 Pure heeft een actieradius tot 349 km, de ID3 Plus, Max en Pro rijden tot 426 km en de ID3 Pro S heeft zelfs een actieradius tot 553 km.

Heeft de Volkswagen ID3 een warmtepomp?

De Volkswagen ID3 heeft een warmtepomp. Denk hierbij aan dat er minder energie van de accu gebruikt word voor de hoogvoltverwarming. Daarmee profiteer je van een grotere actieradius. Dit verschil kan oplopen tot wel 30%.

Hoe snel laadt de ID3 op?

De ID. 3 laadt 100 km bereik op in 10 - 30 minuten. Bij een 150 kW snellader zal de laadsnelheid vanaf 30% langzaam afnemen. Bij een 50 kW lader is dat vanaf 83% het geval.

Hoe groot is de ID3?

De ID3 is 4,26 meter lang, 1,81 meter breed en 1,55 meter hoog. De auto biedt een binnenruimte met een ruim opgezette ‘open space’ interieur en vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl