Contact met Vaartland.nl

 

Het Britse Triumph, een betrouwbare oldtimer met karakter

Triumph is van oorsprong een Brits autofabrikant die in 1897 werd opgericht door Siegfried Bettmann en Moritz Schulte. Voordat zij daadwerkelijk in 1921 de stap maakten naar de auto-industrie, maakten zij fietsen en motorfietsen. Vandaag de dag zijn er alleen nog tweedehands Triumph modellen te koop, omdat er sinds 1984 geen Triumph auto meer wordt geproduceerd. In 1994 heeft BMW de merkrechten van de Triumph auto opgekocht. 

 

 
 
 
 
 

Triumph modellen door de jaren heen

In 1930 veranderde de naam van het bedrijf in Triumph Motor Company en richtten zij zich op de productie van dure en exclusieve auto’s, waar de Triumph modellen Gloria Southern Cross, de cabrio tweezitter, en de Gloria Souther Cross, de familieauto, mooie voorbeelden van zijn.

Waar Triumph vooral bekend om was, is de beroemde sportauto serie, de TR serie. Deze auto’s werden van 1953 tot 1981 in meer dan tien generaties gebouwd en stonden bekend als de lichte, sportieve en open sportwagens. De TR serie heeft twee belangrijke technische ontwikkelingen doorgemaakt de verandering naar een onafhankelijke achter ophanging in 1965 en de nieuwe snellere zes cilinder Triumph motor in 1967.

De 1975 Triumph TR7 en TR8 zijn de laatste modellen uit deze TR-serie. Vooral de TR8, ook vertoonde dankzij de 8-cilinder motor Triumph (3.5 liter), goede prestaties en werd daardoor ook wel de Engelse Corvette genoemd.

triumph modellen vaartland

De vurige Spitfire

Maar ook de sportwagen Spitfire is een van de populaire Triumph modellen. De Triumph Spitfire had als bijnaam “poor man’s Jaguar E-type”. Dit model was gebaseerd op de Triumph Herald, waar de Triumph motor en het chassis van werden gebruikt. Vergeleken met de huidige ontwikkelingsfase van een auto, was de ontwikkeling van de Spitfire mede daardoor bijzonder kort. Uiteindelijk zijn er vijf Spitfire modellen uitgebracht, de Triumph Spitfire MKI, Triumph Spitfire MKII, Triumph Spitfire MKIII, Triumph Spitfire MKIV en de Triumph Spitfire 1500.

Pittige gezinsauto

Naast sportauto’s zijn er ook verschillende gezinsauto’s geproduceerd, zoals de Herald, de Vitesse en Triumph 2000. Ook de Acclaim was een van de gezinsauto’s van het merk en tevens de laatste Triumph auto die in 1981 samen met het Japanse Honda werd geproduceerd. Dit 1981 Triumph model is een familiewagen van medium formaat voorzien van voorwielaandrijving, die eigenlijk van origine een Honda Ballade (tegenwoordig bekend als de Honda Civic) is. De Acclaim was technisch gezien volledig een Honda Civic/Ballade, waar het interieur meer afgestemd was op de Europese markt. 

Duurzame middenklasser

De Triumph Acclaim werd echter in eerste instantie niet goed ontvangen, omdat automobilisten de auto zagen als een kleine middenklasser net als zoveel andere auto’s, het lukte niet om de auto zich te laten onderscheidden van de concurrentie. Dit model betekende een belangrijk moment in de geschiedenis van de Engelse autofabrikant. De bouwkwaliteit voldeed weer sinds lange tijd aan de Britse maatstaven en betrouwbaarheid. Dit moment werd het startpunt voor de nieuwe modellen die in 80-er en 90-er jaren onder de merknaam Rover ontwikkeld en geproduceerd zouden worden. De Acclaim was na 1981 nog de enige Triumph auto die met een Triumph logo rondreed.

Waarom een Triumph auto kopen?

Als automobilist kies je voor een Triumph auto als je op zoek bent naar een betrouwbare oldtimer met karakter. Ondanks dat er al bijna vier decennia geen nieuwe Triumph modellen worden geproduceerd, kun je bij een tweedehandsauto van dit merk ervanuit gaan dat de Triumph motoren nog steeds van hoge kwaliteit zijn, evenals de carrosserie. De Triumph auto is een auto waar je, vandaag de dag nog steeds, op kunt rekenen. Over duurzaam gesproken!

 

 

Bekijk huidige aanbod Triumph

Plus- en minpunten van een Triumph auto

+ Hoge kwaliteit en betrouwbaar (indien goed onderhouden)
+ Minder tot geen wegenbelasting
+ Je bent verzekerd van een unieke auto met een charmant en klassiek uiterlijk

- Oldtimers zijn vaak auto’s die veel onderhoud nodig hebben
- Het verbruik van oldtimers ligt hoger dan het verbruik van moderne auto’s

 

Alle Triumph modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl