Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Land Cruiser – de zware terreinauto van Toyota

De Toyota Land Cruiser is een zware terreinauto, die al sinds 1954 geproduceerd wordt. Het ontwerp gaat zelfs al terug naar het begin van de jaren 40! Het Toyota Land Cruiser model is ooit ontwikkeld voor het Japanse leger. In de loop der jaren zijn er meer dan tien generaties uitgebracht.

De Toyota Land Cruiser is één van de meest herkenbare auto’s ter wereld en staat bekend om zijn tijdloze design en betrouwbare topkwaliteit. De Toyota Land Cruiser is een vierwielaangedreven (4x4) terreinauto en SUV. Van de Land Cruiser zijn talloze varianten en versies, van luxe SUV tot camper en van militair voertuig tot pick-up.

 

 
 
 
 
 

Een echte off-roader

Waar je vroeger stalen zenuwen nodig had om offroad te rijden, maakt de Toyota Land Cruiser het je een stuk makkelijker en leuker. De Toyota Land Cruiser is dé ultieme off-roader en behoort al jaren tot de beste terreinwagens. Elke Toyota Land Cruiser heeft namelijk standaard een 4x4 aandrijving en lage gearing (terreinversnelling). Dit is met name handig wanneer je vaak door zandduinen of modder rijdt of geregeld een trailer moet trekken.

Altijd een soepele rit dankzij een uniek onderstel

Toyota Land Cruiser maakt al sind het gegin gebruik van een ladderchassis. Bij een ladderchassis wordt de chassis vervaardigd door twee balken parallel te plaatsen en te verbinden door middel van een dwarsverbinding. De balken dragen hierdoor het grootste gewicht. Dit wordt niet alleen gebruikt om de torsiekracht, oftewel de wringspanning, de baas te zijn. Door het gebruik van een ladderchassis worden de oneffenheden beter weggefilterd.

De Toyota Land Cruiser is enorm populair in Australië, waar het de bestverkopende body-on-frame 4x4 auto is. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, gezien de Australische Outback (binnenland) gezien wordt als één van de zwaarste omgevingen voor een auto. Ook in Afrika is de Toyota Land Cruiser auto enorm populair, met name bij boeren, overheden en huminitaire organisaties.

Verrassend veel ruimte

De Toyota Land Cruiser modellen hebben ruimte voor vijf personen. Er is zelfs een optie om twee extra stoelen te plaatsen, waardoor er zitplaatsen zijn voor zeven personen. Dit gaat echter wel ten koste van de laadruimte. Het voordeel van de kofferbak is dat je de achterruit apart van de achterdeur kunt openen. Dit is met name handig wanneer je ingeparkeerd staat. Zo knal je niet met je achterdeur tegen de bumper van de auto achter je.

Luxer dan je van een terreinwagen zou verwachten

De Toyota Land Cruiser is van buiten al een verschijning, maar dan heb je de binnenkant nog niet gezien. De auto is namelijk luxer dan je zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan Bluetooth, AUX- en USB-aansluiting, minimaal zes geluidsspeakers, 12V aansluiting vóór en in bagageruimte (voor eventueel een koelkast) en Cruise Control.

 


Bekijk huidige aanbod Toyota Landcruiser

Plus- en minpunten van de Toyota Land Cruiser

+ Vanwege de standaard 4x4 aandrijving is de Toyota Land Cruiser uitermate geschikt voor off-road
+ Dankzij de hoge instap en de hoge zit heb je perfect zicht op de weg
+ De Toyota Land Cruiser auto kan zitplaats bieden tot wel zeven personen

- De aanschafprijs is vrij hoog
- Met een gewicht van 2.000 tot 2.200 kg is de Land Cruiser niet de meest zuinige auto

Groter en luxer dan zijn voorganger

Van de Toyota Land Cruiser zijn inmiddels meer dan tien generaties uitgebracht. Het exterieurdesign van de nieuwste generatie, de Toyota Land Cruiser 2017, is volledig nieuw ontworpen. De auto is 6 cm langer geworden ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast heeft hij een nieuwe, stoere grille. Zowel de motorkap, de koplampen, als de koelopeningen hebben diepere ligging. Hierdoor heb je nog beter zicht op de weg.

Ook binnenin is het nodige veranderd. Zo heeft de Toyota Land Cruiser 2017 een 4,2-inch kleurendisplay en een 8-inch touchscreen, die gekoppeld is met het entertainment- en navigatiesysteem.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl