Contact met Vaartland.nl

 

Ssangyong, de dubbele draak uit het oosten

Ssangyong is een autofabrikant uit Korea. Het merk Ssangyong is bij ons relatief onbekend. In het thuisland is dat zeker niet het geval en is dit een grote speler op de automarkt. Slechts een derde van de totale omzet van het automerk wordt gerealiseerd buiten Korea. De term “grote speler” kun je best letterlijk nemen. Ssangyong houdt zich voornamelijk bezig met het op de markt brengen van grote SUV’s, vans en luxe auto’s. Tijd voor een kennismaking met de dubbele draak uit het oosten.

Alle Modellen

 
 
 
 
 

Auto Ssangyong, de dubbele draak uit een oosterse legende

In landen als Korea wordt veel waarde gehecht aan legendes. De naam “Ssangyong” komt rechtstreeks uit een van deze legendes. De letterlijke vertaling van Ssangyong auto is “de dubbele draak”. Het merk is sinds 1986 actief onder deze naam. Het is een merk dat zich oorspronkelijk bezig heeft gehouden met het produceren van legervoertuigen. Vanuit dit segment is de stap naar de productie van vans (kleine vrachtwagens) en SUV’s (sports utility vehicle dus de semi-terreinwagens) uiteraard niet groot. De productie van de luxe personenauto’s is ontstaan uit een samenwerking met Mercedes. 

Model Ssangyong met Mercedes onderdelen

In 1991 is Ssangyong op technologisch gebied gaan samenwerken met Mercedes. Ssangyong kreeg de mogelijkheid om SUV’s te ontwikkelen op basis van Mercedes technologie en Mercedes kon hiermee een voet aan de grond krijgen op SUV gebied, een markt waar het Duitse merk zeer veel interesse in had. De Musso pick-up is een goed voorbeeld van een Ssangyong model met Mercedes onderdelen. Dit is een compacte SUV die in de periode tussen 1993 en 2005 in productie is geweest. De Musso werd in eerste instantie voorzien van de bekende Mercedes ster. In later stadium werd de auto verkocht als Ssangyong.

Hoe ziet het 2019 Ssangyong modellen aanbod eruit?

Om je een beeld te geven van het aanbod van het bij ons relatief onbekende Koreaanse merk, kijken we naar het 2019 Ssangyong modellen aanbod. Een van de bekendere Ssangyong modellen is de Ssangyong Rexton, een midsize SUV. Dit is een van de modellen die ontwikkeld is met behulp van de technologie van Mercedes. De Rexton heeft dan ook veel overeenkomsten met de M-klasse van de Duitsers. De Rexton is sinds 2001 in productie en heeft in 2006 en 2013 een facelift ondergaan. De auto vormt nog altijd onderdeel van het Ssangyong 2019 modellen aanbod.

Andere bekende modellen van Ssangyong zijn de Tivoli, een subcompacte crossover SUV en de grotere XLV. Een ander model is de Ssangyong Korando, een naam die is ontstaan uit een samentrekking van ”Korea can do”. Dit model is verkrijgbaar als een 5-deurs SUV of bestelwagen. Let bij dit model op welke uitvoering je kiest. De Ssangyong 2011 Korando en de Ssangyong 2014 Korando zijn de nieuwere uitvoeringen. De Ssangyong 2006 Korando is een model uit een eerdere (minder succesvolle) generatie.

Hoe zit het met de Ssangyong kwaliteit?

Omdat het Koreaanse merk een wat minder bekende speler bij ons is, vragen veel mensen zich af hoe het met de Ssangyong kwaliteit zit. We kunnen je in dit opzicht geruststellen. Iedere Ssangyong 2015 model en de modellen die volgden, komen bij de Mahindra & Mahindra Group uit India vandaan. Dit is een grote speler op de automarkt die nu de eigenaar is van Ssangyong. Daarnaast is de samenwerking met Mercedes uiteraard een bewijs dat Ssangyong niet zomaar een autofabrikant is.

Ssangyong modellen vaartland

Hoe rijdt een Ssangyong 2018?

Om je een beeld te geven wat dit merk je te bieden heeft, nemen we een 2018 Ssangyong Rexton als voorbeeld. Deze Ssangyong 2018 Rexton is een luxueus vormgegeven SUV die enorm ruim is. Je zou hier eenvoudig 7 personen in kwijt kunnen. De auto is wat zacht afgeveerd. Hierdoor is het geen auto om echt hard mee te rijden. Een Ssangyong laat zich prima besturen en heeft een comfortabel weggedrag. Daarnaast zal het je direct opvallen dat je de Ssangyong motor nauwelijks hoort. Met betrekking tot de Ssangyong motoren is het goed om te vermelden dat het merk de keuze biedt tussen krachtige benzine- en dieselmotoren. Tevens kun je kiezen tussen een handgeschakelde auto of een automaat.

Mahindra heeft het plan om het merk Ssangyong in te zetten om hoogwaardige elektrische voertuigen te ontwikkelen om een van de grote spelers in dit segment te worden. De kans is dus zeker niet uitgesloten dat we in de toekomst meer van de dubbele draak gaan horen. Je kunt bij een van de Vaartland vestigingen uiteraard terecht voor meer Ssangyong info en persoonlijk advies over deze auto’s.

 


Bekijk huidige aanbod Ssangyong

Pluspunten van een Ssangyong

+ Auto’s ontwikkeld op basis van Mercedes technologie
+ Ruim vormgegeven auto’s
+ Te gebruiken als luxe auto of als off road voertuig
+ Uitgebreide standaarduitrusting
+ Biedt veel rijcomfort

 

Alle Ssangyong modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl