Contact met Vaartland.nl

 

Rolls Royce, het high-end merk in auto’s

Rolls Royce is een automerk dat bekend staat om de meest luxe auto’s die er bestaan. Er zijn weinig andere automerken die aan de status van dit merk kunnen tippen. Dit is dan ook exact de reden dat een Rolls Royce auto nog altijd veelvuldig wordt gebruikt door hoogwaardigheidsbekleders. Daarnaast gebruiken veel bruidsparen een Rolls Royce als trouwauto. Wij gaan in dit artikel aan je uitleggen wat een Rolls Royce model zo speciaal maakt en waarom het zeker een overweging waard is om een exemplaar te kopen als je liefhebber bent van high-end auto’s.

 

 
 
 
 
 

Waarom het Rolls Royce merk een statussymbool heeft

Als je een Rolls Royce ziet, weet je direct waarom het Rolls Royce merk een statussymbool heeft. Het merk staat bekend om het op de markt brengen van de meest luxueuze limousines. Het zijn grote auto’s met een design die bij iedereen tot de verbeelding spreekt. De auto straalt aan alle kanten luxe uit. Daarnaast is de auto ook van binnen o

p de meest luxe manier vormgegeven. Je hebt alle faciliteiten tot je beschikking zoals minibars, telefoonaansluitingen, mogelijkheden om TV te kijken, etc. Ongeacht het model Rolls Royce, de auto biedt zeer veel ruimte vanbinnen. Je kunt hierin op de meest luxe manier naar je plaats van bestemming rijden of uiteraard laten rijden.

De indrukwekkende Rolls Royce Geschiedenis

De indrukwekkende Rolls Royce Geschiedenis begint in 1904 met een samenwerking tussen de grondleggers van het bedrijf Charles Rolls en Henry Royce. Charles Rolls was de autofabrikant, Henry Royce zou de verkoop van de auto’s voor zijn rekening nemen. De voertuigen kregen de naam auto Rolls Royce mee. 

Een 1980 Rolls Royce kwam van een andere eigenaar. Industrieconcern Vickers kocht het merk op. Dit concern is bijna 20 jaar eigenaar geweest van het merk. In 1998 werd het merk te koop gezet en leek er alles op dat BMW de logische nieuwe eigenaar zou worden. BMW leverde immers de Rolls Royce motoren. Buurman Volkswagen was de autofabrikant uit München echter te slim af en deed een hoger bod. Er ontstond een samenwerking tussen VW en BMW op dit gebied. VW was de eigenaar van het merk, BMW leverde nog altijd de Rolls Royce motor. Deze constructie heeft tot 2003 geduurd. Vanaf dat jaar werd BMW alsnog de eigenaar van het merk.

rolls royce modellen vaartland

De meest bekende Rolls Royce modellen

De Silver Ghost uit 1906 was het eerste historische Rolls Royce model dat werd uitgebracht. Dit model heeft een lange tijd als basis gediend voor de gepantserde voertuigen waar veel hoogwaardigheidsbekleders en leden van koninklijke huizen in vervoerd werden. De Silver Ghost is van 1906 tot en met 1926 in productie geweest. Andere auto’s die zeker tot de meest bekende Rolls Royce modellen behoren, zijn de Silver Wright (1946 - 1958), de Phantom IV (1950 – 1956) en de Silver Cloud (1955 – 1966).

Het 2019 Rolls Royce aanbod

Hoewel het merk financieel zware tijden heeft gehad, zijn er nog altijd een aantal soorten Rolls Royce verkrijgbaar. Het 2019 Rolls Royce aanbod is nog altijd zeer gevarieerd te noemen.  Als je op zoek bent naar een Rolls Royce 2019 kun je bijvoorbeeld kiezen uit een zeer luxe Phantom. Dit is een auto waarvan de allereerste versie in 1925 op de markt kwam en het eerste model (de Phantom Rolls Royce 2003) die onder de vlag van BMW occasions werd uitgebracht. De Ghost en de Wraith zijn coupé modellen die onder de Phantom gepositioneerd zijn maar daardoor niet minder luxueuze auto’s zijn.

De Rolls Royce Dawn is een cabriolet model dat volledig met de hand is gemaakt. De Rolls Royce Cullinan is een super luxe SUV uitvoering. 

Hoe rijdt een Rolls Royce 2018?

Om je een beeld te schetsen hoe een Rolls Royce rijdt, maakt het eigenlijk niet uit welk type je neemt. Als we de Dawn als voorbeeld nemen (een 2018 Rolls Royce) merk je het kenmerkende Rolls Royce karakter aan de look and feel van de auto. De auto is zeer luxueus vormgegeven. Het is een auto waarin hoogwaardigheidsbekleders zich laten vervoeren en dat merk je direct aan de pracht en praal van deze voertuigen. 

Een Rolls Royce is niet alleen een luxe auto maar ook onderscheidend door een perfect weggedrag. Je voelt bijna niet of je snel of langzaam gaat en iedere oneffenheid in de weg wordt moeiteloos opgevangen. Een Rolls Royce is hiermee een perfecte zakenauto waarin je ongestoord aan het werk kunt, een vergadering kunt beleggen of belangrijke stukken kunt doorlezen. Voorwaarde is wel dat je je dan laat rijden maar dat is iets wat een beetje hoort in een Rolls Royce.

 

 

Bekijk huidige aanbod Rolls-Royce

Pluspunten van een Rolls Royce

+ Zeer luxueuze auto
+ Voorzien van alle gemakken
+ Biedt zeer veel ruimte
+ Comfortabel ingericht
+ Stijlvol vormgegeven

 

Alle Rolls-Royce modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl