Contact met Vaartland.nl

 

Pontiac, Betaalbare Amerikaanse klassiekers

Pontiac is een Amerikaans automerk dat in de periode tussen 1926 en 2010 zeer actief was op de Amerikaanse automarkt. Hoewel het merk vooral in Amerika, Mexico en Canada actief was, heeft het merk ook in Europa en in Nederland veel fans. Een Pontiac auto is een tijdloos voertuig, een klassieker waar je ook nu nog veel bekijks mee trekt. Ontdek hier of een Pontiac model ook voor jou in aanmerking komt.

 
 
 
 
 

Voor welke bestuurder zijn Pontiac modellen geschikt?

Hoewel in 2009 de laatste Pontiac van de band rolde, is het merk nog altijd een begrip op autogebied. Dit is niet alleen in Amerika het geval maar ook in Nederland. Het merk produceerde auto’s uit de middenklasse en vulde prijstechnisch het grote gat op tussen het dure merk Oakland en de relatief goedkope Chevrolet. Het merk was echter zo succesvol dat Oakland werd opgeheven. Je kunt bij Pontiac terecht voor een goede betaalbare klassieker.   

De Pontiac modellen kunnen gezien worden als sportieve- en prestatiegerichte auto’s. Als je een liefhebber bent van auto’s met een Amerikaans uiterlijk en je houdt van lekker doorrijden, is dit voor jou wel een auto. Pontiac staat daarnaast voor comfort en ruimte, de auto’s zijn immers ruim vormgegeven. 

Onderscheidende Pontiac motoren 

Het merk Pontiac werd in de jaren 20 opgericht. Het merk was eigendom van General Motors. Het Amerikaanse merk wist zich direct te onderscheiden op motorisch gebied. De Pontiac motoren waren veel krachtiger dan de krachtbronnen in veel vergelijkbare modellen. De Pontiac Series 6-27 was het eerste model van het merk. De Pontiac Motor die in deze auto was geplaatst was al voorzien van zes cilinders. Het merk was op meer fronten innovatief naast deze onderscheidende motor Pontiac was bijvoorbeeld het eerste merk dat een auto op de markt durfde te zetten zonder stoffen dak.

Het meest aansprekende model Pontiac

Er zijn een aantal auto’s die in aanmerking komen voor de titel “het meest aansprekende model Pontiac”. Uiteraard moeten we in dit opzicht allereerst de Firebird benoemen. Dit was een model dat in de jaren 60 en 70 zeer populair was. Een 1970 Pontiac, 1971 Pontiac of een 1972 Pontiac was vrijwel zeker een Firebird. Dit is ook het geval bij een 1980 Pontiac of een 1990 Pontiac want de Firebird is tot 2002 in productie geweest en er zijn uiteindelijk vier generaties van de auto uitgekomen. De Firebird is ook bekend als de eerste auto (KITT) uit de bekende TV serie The Knight Rider. Ook een Pontiac 6000, een Pontiac Phoenix en een Pontiac Ventura zijn populaire Pontiac modellen. Ook de Pontiac Bonneville (1957 - 2005) behoort tot dit rijtje. De Bonneville is de grootste en zwaarste Pontiac die geproduceerd is. Deze indrukwekkende verschijning kan 5,8 meter lengte hebben. Een echte stationwagen dus. Door de krachtige Pontiac motor kon deze auto prima mee met het verkeer.  

Aanbod Pontiac 2018  

Als we kijken naar het aanbod Pontiac 2018 zien we zorgvuldig gekoesterde auto’s die in veel gevallen goed zijn onderhouden en opgeknapt. Een 2018 Pontiac kan bijvoorbeeld de Pontiac GTO (1964-1974) en Pontiac Solstice zijn. Dit laatste model is in productie geweest vanaf 2005. De auto heeft een gewicht van 1305 KG en een beschikt over een Pontiac motor waarmee je 260 Pk tot je beschikking hebt.

Kenmerkend aan een model Pontiac

Een Pontiac is een prettige auto om in te rijden. De auto’s zijn vrij fors in gewicht en hebben een uitstekende wegligging. Daarnaast zijn de Pontiac modellen zonder uitzondering voorzien van een krachtige motor. Je kunt kiezen voor een modellen met een 5.0 liter Pontiac Motor. Deze modellen zijn fors krachtiger dan veel moderne motoren.

Een ander kenmerkend item aan een model Pontiac is de silver streaks aan de voorzijde van de auto. Deze streaks werden onder elkaar aan de voorzijde van de auto geplaatst. In 1957 verdwenen de streaks om plaats te maken voor het bekende indianenhoofd als merklogo. Ook de pijlvormige neus, de gestreepte koplampen en de gespleten grille zijn kenmerkende eigenschappen aan een Pontiac model. Vooral deze grille is altijd kenmerkend geweest voor de Pontiacs.

Waarom een Pontiac een goede aankoop is

In 2010 kwam er een einde aan het bestaan van Pontiac. General Motors was toen in grote financiële problemen geraakt en moest stoppen met de merken Pontiac en Oldsmobile om door te kunnen gaan met onder andere Chevrolet en Cadillac. De auto’s zijn gelukkig nog niet uit het straatbeeld verdwenen en dat gaat hopelijk ook niet gebeuren. Het gevolg is dat op het prijskaartje van een Pontiac een hoog bedrag staat. Een Pontiac discount zul je niet vinden maar als je een Pontiac kunt kopen, is dit zeker de moeite waard. Het is een tijdloze auto waar je veel plezier aan zult beleven. 


Bekijk huidige aanbod Pontiac

Pluspunten van een Pontiac

+ Tijdloze auto
+ Waardevast model
+ Ruim vormgegeven
+ Voorzien van een krachtige motor
+ Comfortabel weggedrag

 

Alle Pontiac modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl