Contact met Vaartland.nl

 

Opel Meriva auto – Compact van buiten, ruim van binnen

De Opel Meriva is een mini MPV gebaseerd op de bekend Corsa en is een goed alternatief voor de Kia Venga. Deze auto is vooral ideaal door de grote inhoud en biedt plaats aan 5 personen. De achterbank kan niet alleen ingeklapt maar ook verschoven worden zodat er veel mogelijkheden zijn voor extra ruimte.

 

 
 
 
 
 

Van de Opel Meriva 2003 tot en met de Opel Meriva 2019

Opel voerde in de vorige eeuw jarenlang de positie uit als marktleider als het ging om Duitse auto’s. Waar de innovatie aan het einde van eeuw wat achterbleef maakte Opel een comeback en wist het weer op de vraag van de markt in te spelen.

Begin deze eeuw groeide de vraag naar MPV auto’s. De letters MPV staan voor Multi Purpose Vehicle. Veel ruimte en zitplaatsen zijn kenmerkend voor dit type auto. Tel daarbij een ruime bagageruimte en je kunt niet alleen meer personen meenemen. Om op de groeiende vraag naar de MPV in te spelen bracht Opel de Meriva uit, een mini MPV. 

Opel Meriva modellen vaartland

De eerste generatie zag het levenslicht in 2003. Het model is gebaseerd op het model Corsa van die tijd en deelt daarmee hetzelfde platform. Het Opel Meriva model heeft 5 zitplaatsen. Deze 5 zitplaatsen kunnen vooruit worden geschoven zodat er meer ruimte ontstaat. De middelste bank kun je wegklappen om vervolgens de buitenste stoelen naar elkaar te schuiven. Op die manier ontstaat er nog meer ruimte. De 2006 Opel Meriva kreeg een kleine facelift tot in 2010 de nieuwe generatie begon.

De Opel Meriva auto werd in 2010 geïntroduceerd en heeft een heel ander uiterlijk dan zijn voorganger. Het meest opvallende van deze auto zijn wel de deuren die in tegenovergestelde richting open gaan, ook wel bekend als suicide doors. Al noemt Opel ze liever flexdoors. Ideaal voor jonge gezinnen om iedereen snel en veilig in de auto te krijgen.

Kenmerken van de Opel Meriva modellen

De Opel Meriva rijdt prettig voor een gezinsauto. Hij is wat luidruchtig als het gaat om zijn banden en rijd je over hobbels dan komt hij wat gevoelig over. Maar zijn goede zicht rondom en hoge zitpositie maken veel goed en de auto is prima afgesteld om lange ritten mee te maken.

De Opel Meriva heeft niet een heel spannend uiterlijk. Ondanks wat design facelifts in beide generaties blijft de auto wat praktisch ogen. De binnenkant is ruim maar voor veel onderdelen van het interieur is plastic gebruikt wat het design minder strak maakt dan in andere Opel modellen. De optionele comfort stoelen zijn een echte aanrader, juist dit maakt de lange ritten niet alleen comfortabel maar ook echt leuk.

Opel Meriva specificaties

De auto komt met een groot aanbod aan Opel motoren. Misschien zelfs iets teveel voor een auto die voornamelijk gericht is op praktisch gebruik. Er zijn keuzes van 1.3 liter motoren tot 1.8 liter motoren. Het vermogen van deze motoren kan oplopen tot 140 pk en de auto is verkrijgbaar als zowel automaat en als handgeschakelde variant.


Bekijk huidige aanbod Opel Meriva

Plus-en minpunten van het Opel Meriva model

+ Ruime auto
+ Goed zicht rondom
+ Prima gezinsauto
+ Hoge zitpositie

- Wat lawaaiig tijdens het rijden

Het als laatste uitgebrachte model is de Opel Meriva 2016. De populariteit van de MPV nam af en uiteindelijk werd de auto vervangen door een crossover model. Als occasion zie je deze MPV auto nog vaak voorbij komen. De modellen Opel Meriva 2004 en de Opel Meriva 2001 zijn nog steeds erg populair. Deze auto met zijn zee van ruimte maakt het mogelijk om met gemak 5 mensen te vervoeren. Klap je alle banken in dan ontstaat er meer ruimte dan je ooit kunt creëren in een ander model. Deze auto is gemaakt voor korte en lange ritten met het hele gezin.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl