Contact met Vaartland.nl

 

Opel Grandland X auto – De stoere maar praktische crossover

De Opel Grandland auto X is een crossover en dient als vervanger van de Opel Antara. Deze sportieve mini SUV is echter veel stoerder en krachtiger dan zijn voorganger. De auto maakt een goede combinatie van de Opel kwaliteit én dynamisch rijden. Door de ruimte die deze auto biedt is het bovendien ook een leuke auto om met het hele gezin mee op uit te trekken.

 

 
 
 
 
 

Stoere auto Opel Grandland X

Opel is al tientallen jaren een bekend merk. Het merk staat bekend om zijn praktische auto’s en de kwaliteit die hiermee gepaard gaat. Opel maakt auto’s die doen wat ze beloven. Waar het eind vorige eeuw nog weleens ontbrak aan innovatie bij Opel zijn ze de afgelopen jaren beter bezig. Eerder deze eeuw kwam er veel vraag naar MPV auto’s waarop Opel deze ontwikkelde. Rond dezelfde periode bracht Opel ook een SUV uit, de Antara. Deze laatste auto was helaas geen succes.

Opel Grandland X modellen vaartland

Opel Grandland X Modellen

In 2017 toen Opel werd overgenomen door de PSA group waaronder ook Peugeot en Renault onder vallen kregen de Opel modellen een andere look. Ook werd de modellijn anders ingevuld. De vraag naar MPV’s was inmiddels niet meer zo sterk en ook de Antara SUV was geen succes. Als antwoord kwam Opel met de Grandland X uit. De Opel Grandland X is een crossover. Een crossover bezit functionele kenmerken van een SUV zoals zijn hoge stand op de wielen en zijn sportieve uiterlijk maar is niet zo groot en log zoals een SUV kan zijn.

De auto verkeert momenteel nog in de eerste generatie mede omdat dit nog een vrij nieuw model is. De huidige modellen die je zult tegenkomen zijn de Opel Grandland X 2017, Opel Grandland X 2018 en de Opel Grandland X 2019. Het design van de auto is sportief en stoer, zeker vergeleken met eerdere Opel modellen. Hij heeft dynamische lijnen en optioneel kun je voor een zwart dak kiezen wat de auto nog meer smaak geeft. Er zijn veel opties mogelijk qua bekleding en de stoelen zijn licht en zitten comfortabel.

Kenmerken van de Opel Grandland X modellen

Naast zijn stoere uiterlijk komt de auto Opel Grandland X met prettig weggedrag. Hij rijdt krachtig, is goed in bochten en is stabiel zowel in de file als op snelheid. Daarbij is de auto voorzien van de nieuwste technieken als het gaat om veiligheid. Adaptive cruise control zorgt dat de auto de weg continue in de gaten houdt en hierop in kan spelen wanneer nodig. In geval van nood kan de auto Opel Grandland X aangeven door middel van geluid dat er geremd moet worden en remt zelf af indien nodig. De auto is voorzien van een 360 graden camera waardoor je altijd een goed overzicht hebt. En zelf geen uitblinker in parkeren? Dan doet de Opel Grandland X dit zelf door middel van Park Assist.

Opel Grandland X specificaties 

De auto komt met verschillende motoren en is zo helemaal af te stemmen aan jouw ideale rijwensen. Het Opel Grandland X model kan zowel als handgeschakeld komen en als automaat. Ook komt de auto met intelligrip waardoor de meest slechte weersomstandigheden geen nadelig effect hebben op het rijgedrag van deze auto. 

Opel Grandland X hybride

Naast de traditionele auto komt de auto als plugin hybride. Twee elektromotoren in combinatie met de benzine motoren zorgen ervoor dat je zuinig en milieubewust de weg op kunt. Met deze auto is de range 50 km als je volledig elektrisch rijdt. Rijd je dus dagelijks kleine ritten dan kan deze auto je veel geld besparen. Zuinig maar toch krachtig als de normale variant biedt deze optie 4 manieren om te rijden: Elektrisch, Hybride, Sport en 4 vier aandrijving. Je kunt de Grandland X opladen aan openbare laadpalen of thuis aan je eigen laadpunt of normaal stopcontact.


Bekijk huidige aanbod Opel Grandland

Plus- en minpunten van de Opel Grandland X

+ Voorzien van nieuwste technologieën
+ Sportief design
+ Hoge instap
+ Zuinig, zeker de hybride

- Kan wat stoterig rijden

Deze relatief nieuwe Opel crossover combineert de Duitse kwaliteiten met de Franse looks wat dit tot een leuke en sportieve maar vooral betrouwbare auto maakt. Hij biedt verrassend veel ruimte en is dus zowel leuk voor zakelijk ritten als ritjes met het hele gezin.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl