Contact met Vaartland.nl

 

MG – De nieuwe generatie gaat mee met de toekomst

Bijna een eeuw geleden startte het Engelse bedrijf MG met het bouwen van auto’s. Binnen tientallen jaren bouwden ze een sterke merknaam op, zowel op het gebied van raceauto’s als sportauto’s. Helaas viel begin deze eeuw het doek voor het bedrijf zoals we deze tot voorheen kenden. Maar vandaag de dag is het MG merk terug. MG auto slaat een andere weg in door betaalbare volledig elektrische auto’s op de markt te brengen en probeert hiermee de naam weer in ere te herstellen.

 
 
 
 
 

De MG geschiedenis, meer dan 100 jaar aan ontwikkeling 

Morris Garages, oftewel MG, is een Engels automerk wat zijn oorsprong vond in 1924. Net als velen anderen begon ook dit merk met racewedstrijden en won hiermee populariteit en naamsbekendheid. Tot de jaren 70 blijft het merk sportauto’s maken en verkopen.

MG, wat in de jaren 80 onder de Rover Group viel, werd in 1994 verkocht aan BMW. In 1995 kwam er dan eindelijk weer eens een nieuw MG model op de markt: de MG F. Deze auto MG was de eerste in zijn soort met een middenmotor en een viercilinder mg motor inhoud. Het model leek niet op de normale BMW occasions van toen. Het MG gedeelte van Rover werd vervolgens door BMW weer doorverkocht in 2000 en ging verder onder de naam MG Rover Group.

Begin deze eeuw kwam de MG Z serie uit. De MG ZR, MG ZS en de MG ZT waren hier onderdeel van. Ondanks de redelijke verkoop van deze MG modellen kon de MG Rover group zich niet staande houden. Hun marktaandeel was te klein net als de financiële middelen. In 2005 werd het faillissement aangevraagd en zo kwam er een einde aan MG.

Een nieuw begin voor MG auto

De Chinese auto fabrikant NanJing Automobile Group maakt in 2006 bekend dat ze de merknaam MG Rover hebben gekocht. Vanuit hier wordt het bedrijf MG Motor opgericht. Het bedrijf kan in ons land wat onbekender zijn maar in China zelf verkoopt het bedrijf 7 miljoen auto’s per jaar. In 2011 zien we eindelijk weer een nieuwe MG wagen, de MG 6. Andere modellen en versies met traditionele verbrandingsmotoren worden in landen als China of Engeland uitgebracht maar die zien we niet terug in Nederland.

Het nieuwe MG merk

Het Chinese bedrijf beseft nu dat er ook meer landen veroverd dienen te worden en doet dit door op de laatste trends en ontwikkelingen in te spelen. Hierbij wordt besloten alle huidige en toekomstige modellen te zullen leveren met volledige elektrische aandrijving. Ook staan er new energy modellen op de planning die aangedreven worden door alternatieve energie vormen zoals waterstof.  

Omdat het model nog nieuw is onder dit nieuwe bewind is het lastig te voorspellen op dit moment wat de auto doet op het gebied van onderhoud of afschrijving. De auto komt gelukkig wel met 5 jaar garantie en zelfs 8 jaar garantie op de batterijen.

mg modellen vaartland

Hedendaagse MG modellen 

Op dit moment is er één MG model beschikbaar en dat is de MG ZS. Deze auto profiteert nog van het MG imago maar heeft hier, door zijn Chinese oorsprong, weinig meer mee te maken. Deze enige auto van MG is een volledig elektrische mg auto. Hij is goed geprijsd voor een elektrische auto en hiermee verovert hij direct een belangrijke plek op de markt van elektronische auto’s.

 

Bekijk huidige aanbod MG

Plus- en minpunten van MG

+ Volledig elektrische auto’s
+ Bekende merknaam
+ Lage verbruikers kosten
+ Praktisch

- Het nieuwe Chinese imago
- Het beperkte productaanbod
- Nog weinig bekend over de kwaliteit op lange termijn

De ontwikkeling van deze auto heeft enkele jaren in beslag genomen en dat is niet zonder succes. Bij de EuroNCAP botsproef scoorde hij het hoogste in zijn klasse. De actieradius is het enige onderdeel waarbij deze auto achterloopt op concurrenten. Het rijbereik is 263 km en veel modellen in dezelfde klasse hebben een hoger bereik. De auto is dan wel weer binnen 40 minuten opgeladen dus lang hoef je niet te wachten. Deze auto is geschikt voor de particuliere rijder die niet al te lange afstanden hoeft af te leggen. Hij is daarbij betaalbaar en aan de binnenkant uitgerust met de laatste specificaties.

 

Alle MG modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl