Contact met Vaartland.nl

 

Het Lamborghini leven

Italië, snel, rood, mooie vrouwen, lekker eten. Rock & Roll maar dan met de ongeëvenaarde Italiaanse elegantie. Het goede leven. Een Lamborghini auto herken je al op afstand, vooral als hij in vol ornaat optrekt en het mooiste is dan natuurlijk vanuit een parkeergarage waar de akoestiek optimaal is. De brul onderscheidt zich van een Ferrari of Maserati. En welke je het mooiste vindt klinken, dat is heel persoonlijk.

 

 
 
 
 
 

Lamborghini modellen de ultieme droom

Een droom van alleen mannen of ook van vrouwen? Het is alweer een onderzoek uit 2010 maar toch. 7.4% van de Lamborghini kopers is een vrouw (een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor) en het Lamborghini merk trekt 1% meer vrouwen aan dan Ferrari dat doet met hun sportwagens.

Lamborghini heeft in de loop van de jaren veel modellen ontworpen en geproduceerd, zoals het Lamborghini model Miura uit 1966. Na de lancering in Genève rolden de superlatieven over elkaar, woorden als waanzinnig, de mooiste, droomauto alarm, influencer, oogverblindend kregen met de Miura een nieuwe betekenis. De tweezitter super car had meteen fans als Frank Sinatra en Miles Davis en werd synoniem voor de ‘Gentlemen’s car’ De Lamborghini motor voor de Miura is zo ontworpen dat hij net voor de achterwielen en net achter de bestuurder geplaatst kon worden (volgens de zogenaamde MR-lay-out).

De 1970 Lamborghini de Espada was de eerste gezinsauto en bood vier zitplaatsen en bewees een bestseller te zijn. De pionier van een nieuw vormgegeven neus (wedged shaped) en hoekige lijnen was de 1975 Lamborghini Countach. Om maar een paar modellen uit de vorige eeuw te noemen.

Lamborghini blijft vernieuwen in snelheid

Maar ook in de afgelopen jaren is de ontwikkeling van spectaculaire Lamborghini modellen doorgezet met de Huracán en de Aventador. De Huracán is net als de Aventador uitgevoerd met de nieuwste technologie, ongekend snel en volwassener van uiterlijk. Dankzij de technische snufjes is de stijlvolle Aventador nog lichter geworden wat direct een positief gevolg heeft op zijn snelheid.

Lamborghini geschiedenis: Er was eens… een boze sportautoliefhebber

Je kunt het je niet voorstellen maar Ferruccio Lamborghini is begonnen met de fabricage van tractoren. Gelukkig voor de liefhebber van snelle auto’s had de beste man een grote voorliefde voor een verzameling van snelle auto’s, een daarvan was een splinternieuwe Ferrari. En laat deze sportbolide nu de reden zijn van het ontstaan van de Lamborghini auto. Ferruccio had problemen met zijn nieuwe Ferrari en Enzo Ferrari bitste dat hij niet kon autorijden. Als trotse Italiaan liet hij zich dat niet zeggen en drie maanden later stond de spectaculaire Lamborghini 350 GTV concept car op de Autosalon van Genève in 1963. Dat deze fenomenale productie alleen maar tot stand kon komen met veel geld, top ingenieurs, stylisten en carrosseriebouwers laat voor zich spreken.

Het Lamborghini model is gebouwd met de nieuwste technologie uit die tijd en kon zich op vele vlakken meten met zijn grootste concurrent Ferrari. Helaas wordt het mooie merk al in de jaren zeventig verkocht en wordt het onderdeel van een samenwerkingsverband tussen verschillende merken totdat het in 1998 volledig wordt overgenomen door de Duitse autofabrikant Audi.

 


Bekijk huidige aanbod Lamborghini

Plus- en minpunten van Lamborghini

+ Sublieme vormgeving
+ Interieur spectaculair
+ Technologie
+ Het geluid

- Kostbaar in aanschaf
- Op topsnelheid rijden kan alleen op een circuit

De toekomst van merk Lamborghini

Lamborghini 2019 heeft verschillende nieuwe modellen aangekondigd met de Huracán Spyder met een klapdak, de hybride hypercar Lamborghini Sián als de twee recentste Lamborghini modellen. De Lamborghini Sián beschikt in totaal over 819 pk met, een V12 van 785 pk en elektromotor van 34 pk. De hybride oplossing van Lamborghini is even snel als de Aventador SVJ. De supermobiel zal, gezien zijn beperkte productie van 63 auto’s, een zeldzaamheid worden.

 

Alle Lamborghini modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl