Contact met Vaartland.nl

 

Ford Focus; elegant, hoogwaardig en royaal

De Ford Focus heeft een modern, atletisch design met indrukwekkende geïntegreerde technologieën en krachtige zuinige motoren. Het kwalitatieve interieur is van al het gemak voorzien voor optimaal rijplezier. Hiermee biedt de Ford Focus alles wat je nodig hebt voor een dynamische rijervaring.

ford focus vaartland

Huidige aanbod Ford Focus

 
 
 
 
 

Vermogen en efficiënte

Je hebt keuze uit de Ford Focus Station en de Ford Focus Hatchback. Hiervan zijn diverse uitvoeringen, namelijk de Ford Focus Trend, de Ford Focus Titanium, de Ford Focus ST Line, de Ford Focus Active en de Ford Focus ST.

De Ford Focus Ecoboost

Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar met toonaangevende Ford Focus 1.0 EcoBoost benzinemotoren en ECOnetic dieselmotoren. De Ford Focus 1.0 EcoBoost motoren hebben al drie keer op rij de internationale Engine of the Year award gewonnen. Dankzij slimme innovaties weten deze motoren brandstofverbruik en uitstoot te verminderen. Voor de Ford Focus met benzine- of dieselaandrijving zijn de volgende uitvoeringen beschikbaar:

 • 1.0 EcoBoost 92kW/125pk 6-bak
 • 1.0 EcoBoost 92kW/125pk automaat
 • 1.0 EcoBoost 74kW/100pk 6-bak
 • 1.5 EcoBoost 110kW/150pk automaat
 • 1.5 EcoBlue 88kW/120pk 6-bak
 • 1.5 EcoBlue 88kW/120pk automaat
 • 2.0 EcoBlue 110kW/150pk automaat
 • 2.3 EcoBoost 205kW/280pk 6-bak (enkel bij de Peugeot 208 ST-3 beschikbaar)
 • 2.3 EcoBoost 205kW/280pk 7-traps automaat (enkel bij de Peugeot 208 ST-3 beschikbaar)

EcoBoost Hybrid

Naast deze bovenstaande varianten is de Ford Focus nu ook verkrijgbaar als EcoBoost Hybrid. Deze hybride aandrijflijn maximaliseert de efficiëntie en minimaliseert de uitstoot. Daarnaast maakt deze hybride ook gebruik van een regeneratieve remtechnologie, waardoor de accu wordt opgeladen tijdens het remmen. Je hebt hierbij keuze uit twee varianten:

 • 1.0 EcoBoost Hybrid 92kW/125pk 6-bak
 • 1.0 EcoBoost Hybrid 114kW/155pk 6-bak

Comfortabel, ruim en elegant

Een slank Ford Focus interieur

Het interieur van de Ford Focus heeft een minimalistische, maar elegant design. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer. Het moderne ontwerp biedt meer ruimte en met het optionele panoramadak creëer je binnenin de auto een nog lichtere en ruimere indruk.

Niet dat dit echt nodig is. De Ford Focus 2020 heeft een ontzettend ruim design. Dit geldt zowel voor de Ford Focus Station als de Ford Focus Hatchback. De voorstoelen bieden voldoende ruimte voor de bestuurder en bijrijder en zijn optioneel op 18 manieren te verstellen. Jij bepaalt zelf hoe je het meest comfortabel zit. Ook de passagiers op de achterbank hebben voldoende ruimte en comfort. Daar komt bij dat deze wagen een laadruimte heeft van 341 tot 608 liter, afhankelijk van de uitvoering. Met behulp van de verstelbare bodem van de kofferbak en een neergeklapte achterbank kan je dit zelfs uitbreiden naar 1.320 tot 1.653 liter. Een heerlijk ruime middenklasser dus.

Volledige uitrusting

De Ford Focus is verder uitgerust met een handzaam en intuïtief navigatie- en infotainmentsysteem. Het 8 inch kleurentouchscreen is bedienbaar is met druk- en veegbewegingen of via spraakherkenning. Deze is hoog geplaatst op het dashboard om minimale afleiding te creëren. De gehele middenconsole is zo ingericht dat alle belangrijke functies in de auto in het zicht of op het stuur te bedienen zijn. Verder bevat het interieur van de Ford Focus een 675 Watt-audiosysteem van B&O, bestaande uit 10 speakers, 2 woofers en een subwoofer.

Optimale efficiëntie in het exterieur

Het exterieur van de Ford Focus heeft een sportieve, gestroomlijnde vorm. Hiermee wordt de luchtweerstand verminderd, wat de efficiëntie van de Focus optimaliseert. De adaptieve LED-verlichting past zich automatisch aan naar verschillende weg- en rijomstandigheden. Het nieuwe systeem verlicht zelfs hoeken en kruispunten zodat jij het overzicht goed kan bewaken.

Inclusief beschermfunctie

Je hoeft niet bang te zijn dat je het exterieur beschadigd. Wanneer je de deur van de Ford Focus opent, klapt er een beschermende rand uit. Ook de buitenspiegels hebben een automatisch beschermfunctie. Krassen en deuken worden hiermee voorkomen.

Niet alleen mooi, maar ook slim

Connect met FordPass

Er kan overal en altijd verbinding worden gemaakt met jouw Ford Focus dankzij de FordPass Connect-modem. Wanneer je de Focus koppelt aan de FordPass-app heb je alle informatie over jouw auto binnen handbereik en kan je onder andere de auto op afstand vergrendelen en ontgrendelen.

Zorgeloos rijplezier

Ford heeft bij de Focus goed nagedacht over jouw veiligheid. Daarom zijn er een aantal geavanceerde technologieën ingebouwd om je stabieler op de weg te houden, makkelijker te laten parkeren en nog veiliger van A naar B te brengen.

De Ford Focus is voorzien van een camera met radar die de omgeving detecteert en verkeersborden scant. Deze radarsensoren scannen bovendien de dode hoeken en geven een seintje wanneer ze hierin een voertuig opmerken. In combinatie met de Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie betekent dit dat de Ford automatisch jouw snelheid aanpast aan het verkeer en afremt indien nodig. De Lane Keeping System houdt je op de juiste rijbaan en met de Active Park Assist kan jij ontspannen in- en uitparkeren of laat je de auto zelf het werk doen. Het eCall-systeem waarschuwt bovendien direct de nooddiensten bij een botsing. Zo kan jij dus echt zorgeloos op weg.

Bekijk huidige aanbod Ford Focus

Pluspunten van de Ford Focus

+ Soepel en sportief rijgedrag
+ Ruim en comfortabel interieur
+ Geavanceerde technologieën voor jouw veiligheid en rijcomfort

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl