Contact met Vaartland.nl

 

Ferrari, Het iconische Italiaanse sportwagenmerk

Ferrari is niet alleen een begrip in Italië maar iedere liefhebber van sportwagens zal deze naam met respect uitspreken. De oprichter van dit merk, Enzo Ferrari, had helemaal geen intentie om straatauto's te bouwen. Il Commendatore, zoals deze man vaak liefkozend wordt genoemd, had als voornaamste doelstelling om succesvol te zijn op het circuit. Hier slaagde het merk volledig in. Het merk is opgericht in 1929 maar is zich pas in 1947 gaan richten op de productie van straatauto’s. Dat het merk ook hierin zeer succesvol is, blijkt wel uit de grote reeks zeer tot de verbeelding sprekende Ferrari modellen.

 

 
 
 
 
 

Pluspunten van een Ferrari

+ Tijdloze modellen
+ Sportief vormgegeven
+ Zeer waardevast
+ Zorgen voor uitstekende wegprestaties
+ Bieden zeer veel rijplezier

Waarom koop je een Ferrari auto?

Op de vraag waarom je een Ferrari auto koopt, is een eenvoudig antwoord te geven. Ferrari modellen zijn gerust te omschrijven als de meest exclusieve- en tot de verbeelding sprekende sportwagens die er maar zijn. Met een model Ferrari trek je altijd veel bekijks. Het maakt in dit opzicht niet uit of je voor een van de klassieke Ferrari modellen kiest of een modern model Ferrari. 

Het succesvolle 2019 Ferrari jaar

Ferrari is een merk dat al tientallen jaren onderscheidend is door het op de markt brengen van exclusieve sportwagens. Het merk heeft dan ook geen interesse om zich te profileren door aansprekende verkoopaantallen. Na het succesvolle 2019 Ferrari jaar kwam er uit Italië het bericht dat de verkoopgrens van 10.000 auto’s is gepasseerd. Vooral de 2019 Ferrari Portofino en de 812 Superfast Ferrari 2019 bleken een interessant Ferrari model te zijn bij de liefhebbers. 

Ferarri modellen vaartland

 

Auto’s waarmee het Ferrari merk bekend is geworden

Er zijn zeer veel auto’s waarmee het Ferrari merk bekend is geworden en waarmee het merk zijn naam en faam heeft uitgebouwd. Bekende Ferrari 1970 modellen zijn bijvoorbeeld de Dino 206 en 246 GT Ferrari’s die voorzien waren van v6 sportmotoren. Een succesvol 1980 Ferrari model is de 308 GT4. Deze Ferrari 1980 is het eerste model uit een stamboom, een spoor dat (respectievelijk via de Ferrari 348, 355, 360, 430 en de 458 naar de 488 GTB zou leiden. Dit is een 2015 Ferrari die als coupé en cabriolet (de 2015 Ferrari Spider) op de markt zou worden gebracht.

De meest bekende Ferrari wagen

Als we kijken naar de modellen Ferrari, zijn er een aantal Ferrari soorten die in aanmerking komen als de meest bekende Ferrari wagen. Een van deze auto’s is de Ferrari 1984 Testarossa supersportwagen. De auto staat bekend als de auto met de scherpe luchtsleuven. Hoewel de 1992 Ferrari Testarossa de laatste versie is die van deze sportwagen is geproduceerd, wordt dit model nog altijd gezien als een van de meest populaire oudere modellen van het merk.

Ook de Ferrari F40 wordt gezien als een bekend Ferrari model. Deze 1987 Ferrari is de laatste auto die onder toezicht van Enzo Ferrari, 1988 was zijn sterfjaar, werd gebouwd. De F40 competizione was een auto die volledig was aangepast voor het circuit. De voornaamste interesse van het merk lag nog altijd op dit afgesloten stuk weg.

De Enzo en de LaFerrari, iconische modellen uit de Ferrari geschiedenis

De Enzo (2002 Ferrari) en de LaFerrari (2013 Ferrari) zijn twee iconische auto’s die model staan voor de Ferrari geschiedenis. Beide auto’s zijn echte collectors items die slechts een korte tijd op de markt zijn geweest. De Enzo is een model ter nagedachtenis aan Enzo Ferrari waarvan de 2004 Ferrari Enzo het laatste exemplaar was, de 2015 Ferrari was de laatste LaFerrari. We benoemen juist deze modellen omdat dit sprekende voorbeelden zijn van de geschiedenis. Ferrari heeft de racewagen techniek altijd toegepast in de weg modellen. De vele titels in de formule 1, op Le Mans en in de GT racerij worden in de herinnering gebracht in de straatauto’s.

Wat kun je van een Ferrari 2018 verwachten?

Je verwachtingspatroon zal best hoog zijn na het lezen van het bovenstaande. Je zal op geen enkele manier teleurgesteld worden als je bijvoorbeeld in een 2018 Ferrari Portofino stapt. De Ferrari motor, 3,9 liter motor met turbo (goed voor maar liefst 600 pk), zorgt voor indrukwekkende wegprestaties. Hoewel dit een vierzitter is, moet je deze 2018 Ferrari echt zien als een sportwagen waarbij de zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling zeer snel van versnelling zal wisselen. De stuurbekrachtiging is elektrisch en zal mee veranderen aan de hand van je snelheid. Als je langzaam rijdt gaat de besturing wat lichter, op hogere zal er wat minder bekrachtiging zijn. Zo hou je altijd een goede controle over dit steigerende paradepaardje. Als we met twee woorden moeten aangeven wat je van een auto Ferrari kan verwachten, is ons antwoord eenvoudig: veel rijplezier. Voor meer Ferrari informatie of persoonlijk advies over dit merk, kun je altijd terecht in een van onze Vaartland vestigingen. 


Bekijk huidige aanbod Ferrari

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl