Contact met Vaartland.nl

 

Citroën DS3, anders dan andere

De premium-afsplitsing van de PSA Peugeot Citroën-groep, DS automobiles, lanceerde in 2010 de Citroën DS3. Toch duurde het zes jaar voordat de DS 3 een nieuw logo kreeg. Het bekende ‘dubbele chevron’-logo van Citroën maakt plaats voor een DS-logo, zodat de nieuwe tak een heel eigen gezicht krijgt. En zichtbaar anders zijn de auto’s uit de DS-serie zeker te noemen. De naam DS 3 mag dan nog een subtiele verwijzing zijn naar de legendarische Déesse, het is ook een afkorting van Different Spirit of Distincties series. De Citroën DS3 onderscheidt zich als efficiënte supermini door zijn sportieve karakter. Deze best verkochte premium subcompacte auto DS 3 werd dan ook vlak na de lancering door Top Gear verkozen als ‘Auto van het jaar’.

 
 
 
 
 

Het onderscheidende vermogen van de Citroën DS modellen

De Citroën DS3, een 3-deurs hatchback, is een echte eye-catcher. Het sportieve en modieuze karakter komt helemaal tot zijn recht bij de verschillende uitvoeringen die op de markt verschenen en (sommige) ook weer verdwenen zijn. Het is een auto die zich bij uitstek leent voor limited editions. Naast de normale uitvoeringen zoals de Chic, in 2017 vervangen door de Business, de So Chic en de Sport Chic is er ook een cabrio-versie en een rally-variant verschenen. In samenwerking met het cosmeticamerk Givenchy werd in 2016 de Givenchy Le MakeUp geïntroduceerd. De rode variant van de So Chic, de So Red genaamd, is met zijn 85 exemplaren eveneens een zeer gelimiteerde uitvoering. In 2019 doet de compacte cross-over de Citroën DS3 2019 Crossback zijn intrede, die evenals de andere DS3 uitvoeringen zich op alle terreinen onderscheidt van zijn soortgenoten. De bekende Citroën comfortabele rijstijl laat zich combineren met innovatieve technologie en een opvallende eigenzinnig uiterlijk. Zowel van binnen als van buiten is het een plaatje om te zien en waarin je gezien mag worden. 

DS 3 een eigenwijze geschiedenis

Citroën is meer dan honderd jaar geleden opgericht door de uitvinder André Citroën. De zoon van een Amsterdamse diamanthandelaar had als visie om comfortabele auto’s te maken voor het grote publiek. Vandaag de dag is het automerk in handen van de PSA-groep, maar de authenticiteit die André Citroën voor ogen had, blijft gewaarborgd. Dat wordt maar weer eens bevestigd door de nieuwe premium tak, de DS automobiles. Hiermee is een nieuw automerk gelanceerd dat beschikt over alle goede Citroën-kenmerken en toch door de moderne vormgeving een geheel eigen gezicht heeft. 


Bekijk huidige aanbod DS 3

Plus- en minpunten Citroën DS3

+ Anders dan andere
+ Geluidloze dieselmotor
+ Veel comfort
+ Spaarzaam
+ Technische hoogstandjes

- Hogere aanschafwaarde
- DS3 stijvere vering dan we van Citroën gewend zijn
- Portierruiten geven soms problemen

Een nieuwe weg naar de toekomst voor de Citroën DS 3

Met de lancering van DS automobiles is Citroën een nieuwe richting ingeslagen. Deze eigentijdse Fransoos is dynamisch, spaarzaam, technisch vernuftig en heeft een opvallend design. Het belooft een mooie toekomst te worden die ook voor een groot deel elektrisch zal zijn. De 100% elektrische DS3 Crossback E-tense, heeft de technologie overgenomen uit de motorsport. Met een actieradius van meer dan 320 km, oplaadsnelheid van 80% in 30 minuten en een motorinhoud van 136 pk is het een milieuvriendelijke versie waar we binnenkort vast meer van gaan zien. Niets voor niets doet DS automobiles mee met de Formule-E. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl