Contact met Vaartland.nl

 

BMW M4, sportwagen op basis van de 4 serie

De BMW M4 is een sportwagen die ontworpen is op basis van de 4 serie. Juist die ene letter “M” in de typeaanduiding is veelzeggend. Dit is een auto waar het sportieve hart van een BMW rijder sneller van gaat kloppen. Wil jij weten of dit bij jou ook het geval is bij het rijden in deze auto? Ontdek het in dit artikel.

bmw m4 vaartland
 
 
 
 
 

De BMW M4 in 2014 geïntroduceerd als de coupé versie van de M3

BMW is altijd heel duidelijk in het segmenteren van de doelgroep waarop het merk zich richt. De BMW bestuurder is een sportieve rijder die op een comfortabele maar snelle manier naar de plaats van bestemming wil kunnen rijden. Met betrekking tot de typenummers die de Duitsers aan hun auto’s geven, hebben ze een wat minder, logische gedachtegang. Hiervoor moeten we even een stapje maken naar de M3, een model dat ooit alleen als coupé model werd aangeboden maar in later stadium ook als sedan. Vanaf de BMW M4 2014 besloot het merk de modellen om te nummeren en de modellen te splitsen. De sedan kreeg een M3 logo en het coupé model het M4 embleem. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de BMW M4 2015, BMW M4 2016, BMW M4 2017 en verder.

De verschillen tussen een BMW M4 en de standaard BMW 4-serie model

De M in de typeaanduiding staat voor “Motorsport”. Dit driekleurige logo is het bewijs dat de auto “onder handen” is genomen door M GmbH, de huistuner van het merk dat zich richt op de autosport activiteiten van de Duitsers. Dat de tuner het groots aanpakt, blijkt wel uit de grote verschillen tussen de BMW M4 occasions en de standaard BMW 4-serie occasions.
De BMW M4 auto heeft bijvoorbeeld flink lager in gewicht en heeft een stijver chassis. Daarnaast is er bij het sportmodel veelvuldig gebruik gemaakt van koolstofvezel, iets wat je vooral terug ziet op het dak van de auto. Daarnaast is de snelle versie voorzien van een krachtige twin turbo motor, verbeterde ophanging- en remsystemen en heeft aerodynamische aanpassingen gehad om de Motorsport badge te mogen dragen.

BMW M4 specificaties

Het is zeker interessant om een blik te werpen op de BMW M4 specificaties om een beeld te kunnen vormen over wat voor auto we het hier hebben. De auto is voorzien van een zescilinder turbomotor waarmee de bestuurder de beschikking heeft over maar liefst 431 PK. Mag het ietsjes meer zijn? Dan heb je nog wat andere opties.

M4 met competition package, een veelzeggende naam

In 2016 verscheen bijvoorbeeld een competition package voor de M4 (de 2016 BMW M4). Dit is een optie waarbij je 19 pk meer tot je beschikking hebt wat een totaal brengt op 450 pk onder de motorkap. Hoe dit tot uiting komt? In snelheid. De auto brengt je binnen een seconde of 4 van stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid van de M4 is (zoals altijd) begrensd op 250 km/u maar kan optioneel naar 280 km/u worden verhoogd.

BMW M4 CS, de overtreffende trap

Heb je nog meer haast en voldoen de bovenstaande modellen niet? Dan is de M4 CS jouw model. Als je in deze auto stapt, heb je de beschikking over 460 pk en zit je in minder dan 3 seconden op de 100 km/u. M Dynamic Mode en het adaptieve M-onderstel zijn standaard. De 19 (voor) en 20 inch velgen achter brengen de power over op het wegdek. Het lederen interieur en de alcantara bekleding passen volledig bij de look and feel van deze auto.

Einde productie M4 in 2019 om ruimte te maken voor de next generation in 2020 en 2021

De productie van de BMW M4 2019 is afgebouwd. De BMW M4 2018 is wel het hele jaar in productie geweest. Het afbouwen van de productie is zeker niet omdat de Duitsers verzadigd zijn. Integendeel zelfs! De next generation M4 zal in 2020 en 2021 op een vooraanstaande plaats in de showroom worden gezet. Dat de liefhebbers ongeduldig uitkijken naar deze auto zul je nu wel begrijpen.

Wat voor auto is de M4?

Voordat je weg kunt rijden met bijvoorbeeld de 2019 BMW M4 of de 2018 BMW M4 kun je jouw wensen aan de auto “kenbaar maken”. Met twee knoppen aan het stuur kun je jouw ideale configuratie finetunen met betrekking op het onderstel, stuurgevoel, gasrespons, schakelgedrag en het ESP. Als je dit gedaan hebt, kun je op pad. Je zult genieten van het flinke vermogen wat je tot je beschikking hebt en die je op een relatief eenvoudige wijze kunt bedienen doordat het gaspedaal en de besturing vrij direct zijn. De vering is vrij stevig afgesteld zoals dat hoort bij een sport coupé.

Het interieur van bijvoorbeeld een 2017 BMW M4 biedt geen verrassingen maar dit bedoelen we zeker niet negatief. De binnenzijde is stijlvol- en functioneel vormgegeven en biedt een comfort die je van het merk mag verwachten: dit is dus zeer goed voor elkaar. De bediening van de elektrisch verstelbare stoelen en van het bekende infotainmentsysteem voelen heel vertrouwd aan maar vertoont ook gelijkenissen met de “reguliere 4 serie”. Het feit dat op iedere mogelijke plek het driekleurige M-logo is te zien, herinnert je eraan dat je in een M zit. Als je aan het rijden bent, heb je deze herinnering echter zeker niet nodig!

Pluspunten van de BMW M4

+ Biedt uitstekende wegprestaties
+ Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen
+ Auto naar wens in te stellen
+  Heeft een sportieve vormgeving
+ Comfortabel ingericht

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl