Contact met Vaartland.nl

 

BMW M3, het Motorsport model van de 3 serie

De BMW M3 is de sportieve versie van de 3 serie. De letter “M” in het type aanduiding staat dan ook voor “Motorsport”. De prestatie variant van de 3 serie staat al sinds 1986 op een vooraanstaande plek in de showroom van BMW en is dan ook een zeer populaire auto. Ontdek hier welk model jou het meeste aanspreekt! Is dit een BMW M3 2019, een BMW M3 2008 of bijvoorbeeld een oudere BMW M3 1990?

bmw m3 vaartland
 
 
 
 
 

BMW M3 coupé, sedan of cabrio

De BMW M3 is in diverse configuraties op de automarkt verschenen maar het concept is eigenlijk altijd voor een groot deel gelijk gebleven. Of je nu de 1990 BMW M3 hebt of de 2008 BMW M3 Het is een sportieve, achterwielaangedreven “gezinsauto” waar lekker sportief mee gereden kan worden. Met betrekking tot de carrosserievorm zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd. De oorspronkelijke BMW M3 was een coupé maar het model is ook als een sedan of cabrio aangeboden. Sinds 2015 ( dus een BMW M3 2016 en verder) worden er weer alleen sedan modellen van een M3 logo voorzien. De coupé of cabrio zijn verder door het leven gegaan als BMW 4 serie. We praten dan al over de vijfde generatie van dit model.

Vierde generatie BMW M3 (2007 - 2013), “Motorsport” krijgt een beleving

De vierde generatie BMW M3 occasions, de BMW M3 2007, de BMW M3 2008 tot en met de BMW M3 2013 in productie geweest. We brengen deze generatie onder je aandacht omdat BMW met deze auto’s een duidelijke “Motorsport” richting koos. In tegenstelling tot de voorgaande generaties, kreeg deze auto een echte krachtpatser onder de motorkap. De E90, het sedan model, kreeg bijvoorbeeld een 4,0 liter V8 onder de motorkap. De 420 PK bracht je binnen ongeveer 5 seconden van 0 naar 100 km/u. Naast de E90 heb je de keuze uit de E92 de coupé en de E93 de cabrio. De auto’s kregen veel positieve reviews en werd door de kenners gezien als “de beste complete auto” die er op dat moment verkrijgbaar was.

Vijfde generatie BMW M3 (2014 - 2018) met turbo motor

De vijfde generatie BMW M3, de BMW M3 2014, BMW M3 2015 tot en met de BMW M3 2018, is het eerste M3 turbo model. Hoewel veel liefhebbers de V8 van de vijfde generatie als meest prettige motorblok zien, spreekt de S55 twin-turbo zescilinder motor uiteraard ook wel tot de verbeelding. Even ter vergelijking: met de 431 pk zit je nu binnen 4,1 seconden in de 7 traps automaat of 4,3 seconden als je de 6 versnellingen handmatig doorloopt op de 100 km/u.

Voor de oplettende lezer: de productie van de auto is in 2018 gestopt omdat er ingrijpende veranderingen nodig waren om te voldoen aan de emissievoorschriften. In 2021 komt de G20 met zescilinder turbomotor in de verkoop. Daarnaast zal er ook een vierwielaangedreven versie (xDrive) worden aangeboden.

Wat is de BMW M3 voor auto?

Het feit dat de BMW M3 op papier een sportieve variant is van de BMW 3 serie geeft een goed beeld wat je van bijvoorbeeld een BMW M3 2016 kunt verwachten. Het vergelijken van de twee auto’s houdt overigens wel snel op. De motorkap, het dakpaneel, het zonnedak en de deurpanelen hebben overeenkomsten, verder is het een compleet andere auto. De 2016 BMW M3 heeft een compleet andere aerodynamica, een ander ophangingsysteem, andere remklauwen en is voorzien van rotors om de boel op de juiste temperatuur te houden. De M3 is een auto die voldoet aan alle punten om het M embleem te mogen dragen.

De M3, jouw model als je de 3 serie maar saai vindt

De M3 is een auto (bijvoorbeeld de BMW M3 2017) voor de BMW bestuurder die de 3 serie maar saai vindt. Het is een krachtpatser die een sportieve bestuurder graag op een veilige manier laat genieten van verbluffende wegprestaties. Dit is zeker het geval als je zou kiezen voor een auto met het “competition package”. Hierin ligt een motor waarmee je geen 431 pk maar 450 pk tot je beschikking hebt. De auto heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u maar als dit niet snel genoeg is kun je dit met een “drivers package” opvoeren naar 280 km/u.

De BMW M3 is een achterwiel aangedreven model die alle eigenschappen heeft die je van een sportieve auto mag verwachten. De auto stuurt zeer direct, heeft een snelle respons op het gaspedaal en is wat stijf afgeveerd. Dit laatste wordt niet door iedere bestuurder als voordeel gezien want iedere oneffenheid in de weg zul je voelen. Hierdoor blijf je wel scherp en dat is precies een vereiste als je de achterwielaangedreven auto stevig aan de tand voelt.

Het interieur van de auto herinnert je gelukkig volop dat je in een M3 zit. Het logo staat in bijna ieder element geborduurd. Ook als je deze logo’s weg zou denken, merk je aan alles dat je in een BMW zit. De elementen zijn vormgegeven zoals we van BMW kennen. De grote hoeveelheid knoppen en instelmogelijkheden maken het voor de gemiddelde bestuurder misschien wel ingewikkeld maar als je de voor jou juiste setting gevonden hebt, zal de BMW zijn belofte nakomen: “Freude am Fahren”.

Pluspunten van de BMW M3

+ Auto biedt fantastische wegprestaties
+ In diverse uitvoeringen verkrijgbaar
+ Heeft zeer veel instelmogelijkheden
+ Sportief vormgegeven
+ Voorzien van een zeer krachtige motor

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl