Contact met Vaartland.nl

 

De krachtigste versie van de 2 serie? BMW M2

De BMW M2 is de krachtigste versie van de 2 serie modellen die je kunt krijgen. De letter “M” in de typeaanduiding van de auto geeft al aan wat je van deze auto kunt verwachten. Deze afkorting staat immers voor “Motorsport” en daar weet de autofabrikant uit München wel raad mee. De M2 is het meest voordelige en de meest elementaire auto uit het M-segment en zeker een auto waar je veel plezier aan zult hebben als je een sportieve bestuurder bent.

 
 
 
 
 

De BMW M2 2016, de eerste van velen

De BMW M2 occasion 2016 wordt door de BMW kenners gezien als opvolger van de coupé- en cabriolet modellen van de 1 serie maar de fabriek refereert hier niet aan. De sportieve 2-serie van bijvoorbeeld de BMW M2 2017 werd voorzien van een sterkere twin-turbo motor, een andere ophanging, een verbeterd remsysteem en een andere aerodynamische body. Uiteraard werd de auto een stuk lichter gemaakt en is ook het interieur van de auto aangepast (sportiever gemaakt) om het “M” label opgeplakt te krijgen. 

BMW M2 Vaartland

BMW M2 Competition 2018 en de M2 CS uit 2019

BMW maakt er een gewoonte van om de M-modellen gedurende de jaren te verbeteren. Eigenlijk was dit bij de BMW M2 2018 niet eens nodig maar de competitieve Duitsers besloten toch dat de M2 een Competition behandeling moest krijgen. De 2018 BMW M2 was voorzien van een krachtige S55-motor. Deze krachtbron had nog even 40 pk meer dan zijn voorganger. De M2 CS werd in 2019 aan het publiek geïntroduceerd. Dit is een limited edition van het model die nog krachtiger is. 

Indrukwekkende specificaties BMW M2

De specificaties van de BMW M2 2019 laten veelzeggende cijfers zien. Als we het meest populaire model (de M2 Competition even nader bekijken, zien we dat je in deze 2019 BMW M2 kan worden voorzien van een 3,0-liter zescilinder-turbomotor. Je hebt dan 405 pk tot je beschikking waarmee je in 4,4 seconden van 0 op 100 km/u zit. De topsnelheid van de auto is begrensd tot 250 km/u maar als dat nét te weinig voor je is, kun je kiezen voor het “M Driver” pakket. Dit is een optie waarbij dit limiet wat kan worden verlegd naar 280 km/u. De auto is achterwielaangedreven en beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. 

Wat voor auto is de BMW M2?

Als je de 2017 BMW M2 of de 2016 BMW M2 ziet, straalt de auto sportiviteit, power en agressie uit. Dit is niet alleen het geval aan de buitenzijde maar ook het interieur straalt dit uit. Deze look and feel wordt vooral gevoed door de sportstoelen, het M sportstuur en de alcantara bekleding. Uiteraard ontbreekt het bekende BMW infotainmentsysteem in de middenconsole niet waarbij je een GoPro kunt koppelen aan het connected drive systeem. De afzonderlijk instelbare parameters op het stuur om het gasrespons, stuurgewicht en schakeltijden te reguleren, bevestigen het sportieve karakter van de auto. Uiteraard zie je dit ook terug in het verbruik. Hou rekening met een gemiddelde van 10 l/100 km en een CO2-uitstoot van 227 g/km. 

Het sportieve rijgedrag van de M2

Als je een sportieve rijder bent, zal de auto BMW M2 je op geen enkel vlak teleurstellen. Welk BMW M2 model je ook kiest, de auto accelereert lekker snel en lijkt de volgende versnelling op precies het juiste moment te selecteren als je voor een automaat gekozen hebt. Het is eigenlijk alleen maar de begrenzer die de auto zal tegenhouden. De auto voelt als een sportwagen dus is stevig afgeveerd en vertoont een vrij direct maar precies stuurgedrag. Ook met betrekking tot de bediening van het gas- en rempedaal reageert de auto vrij direct. Je voelt feilloos aan als de auto wat grip lijkt te gaan verliezen aan de achterzijde en dat is altijd wel prettig bij een achterwielaandrijver. 

BMW M2 Vaartland 2

M2, de kleinere variant van de M4

Als je een BMW kenner bent, zal de M2 je in alles direct doen denken aan de M4, alleen dan in een kleinere uitvoering. Dat klopt ook zeker. De modellen hebben een aantal overeenkomstige onderdelen. De M2 kan in dat opzicht ook best gezien worden als een soort van mini M4, maar pas op. De M4 laat nog wat ruimte om te cruisen maar de M2 laat dat minder toe. De auto reageert erg scherp. Hoewel dit een eigenschap is waar je veel plezier aan kunt beleven, is het ook een karaktertrek dat oplettendheid van de bestuurder vraagt.

 

Bekijk huidige aanbod BMW M2

Pluspunten van een BMW M2

+ Sportief vormgegeven auto
+ Biedt uitstekende wegprestaties
+ Comfortabele inrichting
+ Fenomenale motor
+ Biedt zeer veel rijplezier

Veelgestelde BMW M2 vragen

Hoeveel kost een BMW M2/ BMW M2 Competition?

De BMW M2 wordt niet meer gemaakt wel is die nog tweedehands leverbaar, een BMW M2 met een lage kilometerstand is verkrijgbaar rond de 50.000 euro. De BMW M2 competition kost nieuw rond de 100.000 euro.

Hoeveel pk heeft een BMW M2?

De BMW M2 heeft een vermogen van 365 PK, de M2 Competition heeft 405 pk en de M2 CS heeft 450 pk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl