Contact met Vaartland.nl

 

Bentley, de stijlvolle klassieker uit Engeland

Bentley is een automerk dat afkomstig is uit Engeland. Het merk is in 1919 opgericht door Walter Owen Bentley. Het merk is onderscheidend door het op de markt brengen van de meest chique en stijlvolle auto’s. Het zijn high-end auto’s die zeker niet zou misstaan als zakenauto. Een Bentley eigenaar is echter vaak ook een echte autoliefhebber die fan is van de stijl en het karakter van dit merk. Dit is dan ook de voornaamste reden dat een Bentley vaak perfect onderhouden en in goede staat is, ook al is het een klassiek Bentley model.

 
 
 
 
 

Wat kun je verwachten van een Bentley auto?

Als je een Bentley auto ziet, begrijp je direct waarom hier een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Het is een volumineuze auto die een luxe uitstraling heeft. Het is een ruime auto die tot in de perfectie is vormgegeven. Al bij het zien van deze auto, weet je dat niets aan toeval is overgelaten. Over ieder onderdeel lijkt zorgvuldig te zijn nagedacht. De auto is ontwikkeld om op alle fronten te voldoen aan de hoogste eisen die je als bestuurder maar kunt hebben. De auto biedt alle luxe en comfort maar ook voorzien van een sterke en betrouwbare Bentley motor. Deze Bentley motor zorgt ervoor dat de auto in staat voor uitstekende wegprestaties. Bentley als merk dan ook goed vertegenwoordigd in de GT racerij.

Waarom een model Bentley veel weg heeft van een Rolls Royce

Bentley is een automerk dat in één adem genoemd kan worden met een luxe automerk als Rolls Royce. Hoewel dit twee directe concurrenten van elkaar zijn hebben deze high-end automerken ook iets gemeen. In de jaren 30 kwam Bentley in financieel zwaar weer te zitten en werd het merk gekocht door Rolls Royce. De gegevens van Rolls Royce zitten dus in dit merk verweven want pas een 1980 Bentley is weer een echt Bentley model. Een 1998 Bentley is overigens een Volkswagen. Aan het eind van de vorige eeuw nam VW het concern over. De eerste Bentley die onder Volkswagen vlag werd uitgebracht was de Arnage. De 2004 Bentley Arnage, de geüpdatete versie met V8 Bentley motor, wordt nog wel eens aangeboden als occasion.

Bentley Continental GT Convertible Vaartland

2019 Bentley modellen

Als we kijken naar de 2019 Bentley modellen, zien we dat er bij veel modellen het historische merk Bentley duidelijk wordt herdacht. Er zijn immers modellen Bentley die een duidelijke knipoog geven naar het verleden. Een Bentley 2019 Continental is hier een heel duidelijk voorbeeld van. De ontwerpers van deze auto hebben zich overduidelijk laten inspireren door de Bentley Continental uit de jaren ’50. Dit is de auto die overigens veelvuldig op de circuits te vinden zijn. Deze auto is de op een na snelste vierpersoons auto ter wereld. In een rechtstreekse sprint zou alleen de Ferrari 612 sneller zijn. De Continental is voorzien van de technologie van de Volkswagen Phaeton. De auto is dus verkrijgbaar met een W12 motor met dubbele turbo, een automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving. 

De Bentley Mulsanne is ook nog goed verkrijgbaar. Deze Mulsanne is de opvolger van de Arnage. Dat deze twee auto’s naar beroemde bochten van het circuit van Le Mans vernoemd zijn, is niet verwonderlijk. Ook dit is een verwijzing naar het verleden (de jaren 50 en 60) toen Bentley zeer succesvol was tijdens de befaamde 24 uurs races op dit circuit. 

Een opvallende Bentley verschijning is de Bentayga. Een 2015 Bentley Bentayga is het eerste SUV model van dit merk. Het merk probeert hiermee ook een voet aan de grond te krijgen op de markt van sports utility vehicles (de semi-terreinwagens). Hiermee lijkt Bentley afgestapt te zijn van het “klassieke concept” maar dit is zeker niet het geval. In een Bentayga vind je het DNA van Bentley (klasse en stijl) in ieder onderdeel terug. 

 


Bekijk huidige aanbod Bentley

Pluspunten van een Bentley

+ Chique en stijlvolle auto’s
+ Ruim vormgegeven
+ Prettig weggedrag
+ Uitstekende wegprestaties
+ Waardevaste auto’s

Hoe rijdt een 2018 Bentley Bentayga?

We nemen de Bentley 2018 Bentayga als voorbeeld om een beeld te schetsen van wat je kunt verwachten van het Bentley merk. Zoals aangegeven is deze auto een belichaming van het DNA van het merk. Dit ervaar je door de indrukwekkende wegprestaties van de auto. De 2018 Bentley Bentayga is voorzien van een W12 motor, waarbij je de beschikking hebt over 603 pk. Je kunt met deze SUV een topsnelheid bereiken van maar liefst 300 km/u. Dit is een snelheid die maar weinig SUV modellen weten te bereiken. De auto heeft een heerlijk rijgedrag. Het is een auto die vrij direct reageert op de commando’s van de bestuurder. Je hebt dus altijd de volledige controle over deze auto.

Je zult begrijpen dat de Bentayga geen Bentley discount zal zijn. Hoewel dit geen klassiek model is, moet je ook voor deze auto behoorlijk diep in de buidel tasten. De kans is echter wel groot dat dit een nieuwe Bentley klassieker gaat worden. Op dit moment is de Bentayga immers het meest populaire Bentley model. Ben jij op zoek naar Bentley info of persoonlijk advies over de modellen van dit merk? Dan kun je uiteraard altijd bij een van onze Vaartland vestigingen terecht.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl