Contact met Vaartland.nl

 

Audi SQ7 - De krachtige sportieve SUV van Audi

Het succes van de Audi SQ7 begon in 2007. De Q7 werd uitgebracht als eerste SUV van Audi. In 2016 volgt de sportvariant: De SQ7. Deze auto is niet alleen maarr ruim en krachtig, zoals de BMW X7, maar biedt ook nog eens alle sportiviteit die je nodig hebt om plezierritten naar een hoger niveau te tillen.

 
 
 
 
 

De populariteit van de SUV neemt begin deze eeuw toe. De MPV doet zijn uittrede en de SUV en crossovers nemen deze plekken in. Zo besluit het Duitse bedrijf Audi de modellijn te verruimen met een grote SUV genaamd Q7. Deze auto heeft 5 deuren en er kunnen 7 zitplaatsen gecreëerd worden. De auto is groot, snel en krachtig en vanaf dag één een daverend succes. In 2016 komt hier de sportieve variant van uit: de Audi SQ7. De s-modellen van Audi zijn de sportieve varianten op de normale versie die gekenmerkt worden door vierwielaandrijving en sterke motoren en dat zie je zeker terug in dit model. 

Audi SQ7 Specificaties 

Als de Audi SQ7 occasion 2016 gepresenteerd wordt dan wordt dit gedaan met een V8 diesel motor. De auto heeft 435 pk en gaat in 4,8 seconden naar de 100 km/u. De auto beschikt over 3 turbo’s waardoor hij veel toeren kan maken. Ondanks dat de auto een gewicht heeft van 2300 kilo zorgt deze motor er voor dat je dit niet merkt in zijn rijgedrag. In 2020 krijgt de SQ7 een flink update in de vorm van een benzine 4.0 TFSI V8-motor met 507 pk welke ook gebruikt wordt in de Porsche Panamera.

Deze dure SUV komt erg compleet. Standaard wordt de auto afgeleverd met de nieuwste technieken en opties. Uiteraard vind je MMI terug in de auto, dit is het kenmerkende multi media systeem met navigatie van Audi. Over veiligheid is ook nagedacht en zo zijn ook adaptive cruise control, voldoende airbags en side assist standaard. Deze laatste optie zorgt er voor dat de auto waarschuwt als er een andere auto in de dode hoek rijdt. Hulp nodig bij het afdalen van heuvels? Dan helpt de Hill descent optie je. Uiteraard komt de Audi SQ7 met Quattro, de vierwielaandrijving die kenmerkend is voor Audi. Deze opties samen met ESP (electronic Stability Program) geven de auto alle opties mee die je mag verwachten van een SUV

audi sq7 modellen vaartland

Vernieuwingen Audi SQ7

Wanneer de Q7 in 2019 zijn update ontvangt krijgt ook de SQ7 zijn eerste update. Het topmodel van Audi behoudt zijn V8 motor en zijn PK’s en ook andere technische elementen zijn behouden gebleven. Het uiterlijk valt meer op. De achterkant is aangepast net als bij de normale modellen. Daarbij zie bij de SQ7 4 uitlaadeindstukken terugkomen, aluminiumkleurige zijspiegelkappen en een ander grille. Daarbij zijn 20” lichtmetalen velgen standaard waarachter grotere remschijven schuil gaan.

Beschikbare Audi SQ7 modellen

De Audi SQ7 is een relatief nieuw model waardoor hij nog in zijn eerste generatie zit. Ondanks dat de Q7 al langer op de weg te zien is zul je geen Audi SQ7 2011, Audi SQ7 2012 of Audi SQ7 2013 tegenkomen. De Audi SQ7 werd pas in 2016 geïntroduceerd. Omdat dit model nog jong is kom je niet veel occasion modellen tegen. Ben je hier wel specifiek naar op zoek dan zul je moeten zoeken op Audi SQ7 2018 of Audi SQ7 2019.

 

Bekijk huidige aanbod Audi SQ7

Plus-en minpunten van de Audi SQ7

+ Ultieme SUV ervaring
+ Sport uitstraling en gedrag
+ Ruimte van buiten en binnen
+ Sterke diesel en benzine V8 motor

 - Hoge aanschafwaarde

Of je nu lange stukken wilt rijden, off road, op de snelweg of juist in de sneeuw. De Audi Q7 kan het allemaal. Deze ruime SUV biedt daarbij de ruimte aan tot wel 7 personen.  Al met al een krachtige auto waarin alle technieken en de stijl van het Duitse bedrijf Audi verwerkt zijn en terug te vinden zijn. De krachtige motor en alle opties die je kunt bedenken vind je terug in dit topmodel. De SQ7 brengt autorijden in een SUV naar een nieuw niveau.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl