Contact met Vaartland.nl

 

Alpine – Dé rally auto uit de jaren zestig

Alpine is een Franse fabrikant van race- en sportauto’s. Alpine is in 1954 opgericht door Jean Rédélé. Jean Rédélé was van oorsprong een garagehouder die succes boekte in de autosportwereld met één van de weinige Franse auto’s die kort na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd, die Renault 4CV.

Renault en Alpine zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. In 1973 heeft Renault Alpine zelfs overgenomen. In 1995 stopte Renault met de productie van de Alpine modellen. In 2017 heeft Renault Alpine een nieuw leven ingeblazen met de Alpine A110.

 
 
 
 
 

Spraakmakend design

Het design van de Renault Alpine was werkelijk spraakmakend. Het design is ontworpen door Jean Rédélé. Jean was garagehouder en autocoureur. Met deze kennis heeft hij onderscheidende sportwagens op de markt gebracht. De carrosserie en frame maakte hij van een lichte kunststof. Vervolgens werd er een motor van Renault in geplaatst, die vanwege het lichte gewicht bovengemiddeld presteerde. In 1973 bezorgde de Alpine Jean zelfs de WK kampioenstitel. 

Lichte en sportieve auto

Vanwege zijn lichte design en zijn Renault motor is de Alpine een lichte, snelle en sportieve auto. Mede dankzij het ronkende geluid en zijn snelle acceleratie is het een groot plezier om in te rijden. De Alpine is uitermate geschikt voor iemand die op zijn tijd lekker wil cruisen.

Samenwerking met Renault

Na een langdurige samenwerking tussen Renault en Alpine wist Renault het merk in 1973 over te nemen. Deze overname betekende uiteraard een nog nauwere samenwerking tussen de twee merken. Zo heeft Renault Alpine een eigen sportversie van de Renault 5 gebouwd. In de loop der jaren heeft Renault Alpine meer straatmodellen op de markt gebracht, zoals de Alpine A310 en de Alpine A610. Later heeft Alpine ookk nog de Renault Sport Spider en Alpine A610 gebouwd.

 


Bekijk huidige aanbod Alpine

Plus- en minpunten van Alpine

+ De Renault Alpine is licht van gewicht en heeft een sportief uiterlijk
+ Met topsnelheden van boven de 200 km/u is de Renault Alpine een echt racemonster
+ Met de Alpine A110 uit 2017 hebben ze na jaren weer een nieuwe auto op de markt

- Aangezien Renault Alpine jarenlange gestopt was met produceren van nieuwe auto’s, zijn er vooral oude modellen op de markt. Het onderhoud van deze auto’s kan behoorlijk prijzig zijn.   

De nieuwe Alpine

In 2007 maakte Renault bekend dat het merk weer bezig is met een échte sportwagen. Dit resulteerde in 2017 in de Renault Alpine A110. De Alpine A110 heeft een retro uiterlijk en doet denken aan de oude A110 van Alpine. Er zijn veel overeenkomsten, echter is de moderne A110 een stuk breder, langer en moderner. Eveneens als de originele A110 heeft de nieuwe variant ook mistlampen in de bumper. De carrosserie is geheel van aluminium, waardoor de auto slechts 1080 kg weegt. De Renault Alpine auto heeft een automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. De nieuwe Alpine gaat van 0 naar 100km/u in 4,5 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u.

 

Alle Alpine modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl