Contact met Vaartland.nl

 

Alpina, overtreffende trap van BMW

Alpina is een Duits automerk met een aanbod dat volledig is gebaseerd op de modellen van BMW occasions. Het merk is voortgekomen uit een samenwerking tussen de Duitse merken. Als je een Alpina model koopt, koop je een auto dat met betrekking tot het uiterlijk zeer veel weg heeft van BMW maar onderhuids een heel andere auto is. Je kunt het Alpina merk zien als overtreffende trap van BMW, zeker op sportief gebied.

 

 

 
 
 
 
 

Wat kun je verwachten van een Alpina auto?

Als je een Alpina model tegenkomt, is de kans groot dat je in eerste instantie denkt dat dit een BMW occasion is. Dat is volkomen logisch. De auto’s lijken dusdanig veel op elkaar dat je gerust kan spreken over een lookalike. Alpina’s zijn te herkennen aan de spaakvelgen, het karakteristieke gouden of zilveren streepje dat over de carrosserie loopt en niet te vergeten de karakteristieke blauwe Alpina kleur die je overal terugkomt. 

De vele overeenkomsten tussen de merken zijn het gevolg van de unieke relatie tussen BMW en Alpina waarbij een aantal productieprocessen van Alpina zijn opgenomen in de totstandkoming van de BMW  modellen. Alpina ontwikkelde immers van oorsprong de carburatoren en cilinderkoppen voor BMW. Daarnaast behoorde (en dit is nog steeds het geval) het tunen van de BMW modellen tot de andere belangrijkste werkzaamheden van het merk. Alpina is zelfs de huistuner van het grote Beierse merk en mocht van BMW zelfs auto’s onder een eigen naam brengen. Veel modellen worden aangeboden als “BMW Alpina” maar dit is dus niet helemaal correct.  

Alpina 2005 als voorbeeld wat je van dit automerk kunt verwachten

Om je een beeld te geven wat je van een auto Alpine kunt verwachten nemen we de Alpina 2005 als voorbeeld. Deze auto is gebouwd op basis van de 5-serie. Als je de snelle versie van deze auto wilt, kun je de keuze maken uit de begrensde M5 of de niet begrensde Alpina B5 bi-turbo die overigens verkrijgbaar is als sedan en touring, iets wat bij de 5-serie niet het geval is. Dit model haalt een topsnelheid van 330 km/u (de sedan) en 322 km/u de touring. Zo’n gelijke constructie is te zien bij de 2007 Alpina B3 bi-turbo die gebaseerd is op de 3-serie en waarvan de 2013 Alpina een nieuwere uitvoering is en de 2016 Alpina B7 die uiteraard gebaseerd is op de grotere 7-serie. De letter B staat voor de benzine uitvoering en als je voorkeur uitgaat naar een diesel moet je de D-modellen kiezen.

Een ander goed voorbeeld is de Alpina 2002 TJI. Dit model is even snel als het topmodel van BMW (de 2002 turbo) maar is wél zuiniger. In 1983 werd Alpina erkend als autofabrikant. Je koopt dus een Alpina en géén BMW. De modellen worden uiteraard wel voor een groot deel in de BMW fabrieken geproduceerd.  

Welke bestuurder voelt zich het meest thuis in de Alpina modellen? 

De Alpina modellen zijn dus géén M-modellen (de motorsport modellen van BMW) maar kunnen gezien worden als de overtreffende trap hiervan. De auto levert dezelfde of zelfs betere wegprestaties maar is in veel gevallen wel zuiniger in gebruik. Waar een M-model de ideale auto is voor de sportieve bestuurder, is een Alpina een auto voor de zeer sportieve bestuurder, om de overtreffende trap op de meest sprekende manier vorm te geven.  

Wat kun je verwachten van een Alpina auto?

Als je in een Alpina auto rijdt, verwacht je een auto dat een stug is afgeveerd zoals dat hoort bij een sportieve auto. Als we bijvoorbeeld een 2015 Alpina B5 als voorbeeld neemt, zul je verrast worden op dit gebied. Dit Alpina model biedt een onverwachts comfort doordat het onderstel niet alleen in een Comfort, Sport of Sport Plus stand kan zetten maar ook in een comfort plus stand. Daarnaast is de auto voorzien van een andere ophanging, dempers, veren en stabilisatorstangen om de inzittenden een prettig comfort te bieden. Het is een auto waarmee je goed tempo kunt maken ook als het wegdek je er juist niet toe uitnodigt. 

Een Alpina is dus een zeer sportief automerk waarmee je op een comfortabele- en vooral snelle manier naar je plaats van bestemming kunt reizen. Met betrekking tot comfort loopt Alpina volledig in de pas met BMW. Ook de Alpina modellen krijgen updates en worden voorzien van de modernste technologische snufjes. Om de B5 als voorbeeld te nemen: de 2007 tot en met de 2011 Alpina komen uit de eerste generatie, de modellen tot en met de 2016 Alpina zijn auto's uit de tweede generatie en de modellen vanaf de 2017 Alpina zijn de voertuigen uit de derde generatie van de auto. Alpina maakt dus flinke stappen voorwaarts en nog snel ook!

 

 

Bekijk huidige aanbod Alpina

De Pluspunten van een Alpina

+ Indrukwekkende wegprestaties
+ Sportieve vormgeving
+ Voorzien van de nieuwste technologische snufjes
+ Verrassend comfortabel
+ Zeer redelijk verbruik

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl